• gratis bezorging vanaf €49,-
  • voor 20.30 besteld, morgen in huis
  • klantwaardering: 9.3
  • alles uit voorraad leverbaar

Alles over (BR) beenbescherming!

Niet alle paarden zijn even voorzichtig als ze de wei in gaan, even los mogen rennen in de paddock, aan de longe gaan of gewoon met het rijden daarom bescherm je ze graag zo goed mogelijk. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden om je paard goed te beschermen tijdens training, transport of weidegang.

Heeft je paard beenbeschermers nodig?
Omdat paarden best onstuimig of onvoorzichtig kunnen zijn gebruiken veel ruiters en amazones beenbeschermers voor hun paarden. Of jouw paard ook beschermers nodig heeft hangt een beetje af van het paard en de situatie. Die keuze maak je natuurlijk helemaal zelf, maar we raden wel aan om zeker bij springen gebruik te maken van goede beschermers. Tikt je paard bij het lopen regelmatig aan, het zogenaamde “strijken” dan is het zeker ook verstandig om stevige beschermers te gebruiken. Ga je op buitenrit dan kan het ook slim zijn om je paard beschermers aan te doen.

Verder hoeven beschermers niet alleen heel praktisch te zijn maar zijn ze ook gewoon de finishing touch van je outfit of kleurrijk setje.

Veel soorten beenbeschermers voor paarden

Je hebt vele soorten beenbeschermers met stuk voor stuk hun specifieke eigenschappen, hieronder zetten we de basissoorten op een rijtje en geven we een korte uitleg.

Bandages
Bandages worden gebruikt ter ondersteuning en bescherming maar vooral als fashion item in bijpassende kleur van het zadeldek. Bandages zijn meestal gemaakt van licht elastisch materiaal en het vergt wel enige ervaring om ze op de juiste manier bij een paard aan te brengen.

Springschoenen
Springschoenen beschermen met name de hoefballen aan de achterzijde en de kroonrand, bij paarden die vaak een ijzer aftrappen kan het de uitkomst zijn om veel ellende te voorkomen. Ook bij weidegang kan het voor sommige paarden een fijne bescherming zijn.

Peesbeschermers
Peesbeschermers gaan om de voorbenen van het paard, er zijn beschermers met een open voorkant zoals de BR Event of BR Xcellence peesbeschermer maar ook peesbeschermers met een gesloten voorkant zoals de BR Pro Max en de BR Pro Max Pro beschermer. De BR Pro Max type beschermers zijn er in de meeste gevallen ook in een grotere maat voor de achterbenen.

Strijklappen
Het aantikken van de achterbenen tegen elkaar noemen we ook wel “strijken” daarvoor zijn de strijklappen een uitstekende bescherming. Bijna alle peesbeschermers hebben ook een bijpassende strijklap. Het is ook mogelijk om grotere beschermers te gebruiken aan de achterbenen zoals de Pro Max of de Pro Mesh X Shape beschermer.

Transportbeschermers
De naam zegt het al de transportbeschermers bieden uw paard te optimale bescherming tijdens transport op de trailer of vrachtauto.

Denk er aan dat de paardenbenen niet aan teveel hitte worden blootgesteld

Beschermers zijn er zoals gezegd in vele maten en soorten, voorzien van allerlei types sluitingen en vormen. Wat heel belangrijk is dat de benen van het paard niet langdurig aan hitte worde bloot gesteld. De nieuwe Pro Mesh X Shape is een fijne zeer goed ventilerende peesbeschermer welke gebruikt kan worden aan de voor- en of achterbenen.

Welke beschermer je ook kiest, zorg dat ze bij je doel passen, een goede pasvorm hebben, je ze niet te los of te vast vastmaakt en dat je oververhitting voorkomt!