• gratis bezorging vanaf €49,-
  • voor 20.30 besteld, morgen in huis
  • klantwaardering: 9.3
  • alles uit voorraad leverbaar

Longeren met de Concord Longe

Longeren met de Concord Longe

Het unieke kenmerk van longeren met de Concord Longe is dat het een paard op een vrije manier laat bewegen, er zit niets vast wat de beweging zou kunnen belemmeren en het helpt een paard in de juiste vorm van bewegen te komen. Paarden die te veel duiken gaan meer opwaarts bewegen en paarden die teveel stijgen gaan meer neerwaarts bewegen.

 

revalidatieproces

De longe is min of meer vanuit het revalidatieproces ontstaan vanwege het feit dat de opbouwfase na een revalidatieperiode uiterst inspannend is. Een paard moet weer door alle gradaties van spierpijn, stijfheid in de gewrichten en vermoeidheid heen om weer op het laatst bereikte niveau te komen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de Leader de periode van revalideren overbrugt, omdat de afname van spieren en het fysieke gestel van het paard bij blessures wordt beperkt.

Om paarden na een revalidatieperiode (de periode van aan de hand stappen en rust) weer in goede conditie te krijgen en spieren op te laten bouwen biedt de Longe een verantwoorde ondersteuning. Met andere woorden; daar waar de Leader helpt de revalidatieperiode te overbruggen (beperktere afname van spieren) zorgt de Longe voor het algehele fysieke herstel in conditie en opbouw van spieren.

De Concord Longe is een bijzondere methode waarmee het mogelijk is om tijdens het longeren te kunnen blijven inwerken. Paarden nemen een natuurlijke zelfhouding aan en bewegen meer symmetrisch en goed door het lichaam.

De Longe is een unieke met de hand te bedienen methode die net als de Leader op ongedwongen wijze het hoofd van het paard naar beneden brengt, de buikspieren activeert en hals en rug ontspant.
De Longe geeft de ruiter inzicht en meer bewustzijn over nageeflijkheid en biedt de mogelijkheid het paard in goede verbinding te laten bewegen tijdens het longeren.

voordelen concord longe:

– Het is een symmetrisch systeem, er hoeft niets ingesteld te worden
– Paarden zoeken zelf de juiste houding en komen snel in een ontspanning, en gaan ruimer en beter vanuit de symmetrie bewegen
– Bewezen methode die opbouw en ontwikkeling van de rugbespiering bevordert
– Werkt ook bij paarden die niet zadelmak zijn
– Heeft een gunstige uitwerking op de training en africhting van een paard
– Het blijft vanuit de hand te bedienen
– Een instrument dat het mogelijk maakt om tijdens het longeren direct in te kunnen werken
– Geeft inzicht in nageeflijkheid
– Oplossing bij longeerproblemen
– Het levert een bijdrage aan het ontwikkelen van het ‘ruitergevoel’

Het levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het ruitergevoel

de methode

De methode die VIP ontwikkeld heeft haakt volledig in op de nieuwe manier van bewegen en is ontwikkeld vanuit de filosofie om geen enkele vorm van druk uit te oefenen op het paard.
Door een dynamische constructie wordt het paard zonder dwang gefaciliteerd om in de juiste houding te bewegen. Hierbij ontstaat weinig druk op de mond en achter de oren. Tevens is er geen enkel vast punt waarop paarden zich vastgezet kunnen voelen.

Het systeem zorgt ervoor dat vanuit een zachte stimuli een juiste horizontale houding ontstaat waardoor optimaal gebruik van de rug gemaakt kan worden. Paarden houden in hoge mate bewegingsvrijheid in hoofd en hals, zodat de verkregen neerwaartse houding een positief effect heeft op het welzijn en de fysieke ontwikkeling.

Vanuit eigenaar perceptie is de methode ontwikkeld om ruiters op een andere manier met hun paard bezig te laten zijn. Met andere woorden, een interactieve manier vanaf de grond waardoor deze manier van bewegen een verbindende en saamhorige uitwerking heeft op paard en ruiter. Daar komt tevens bij dat het de veiligheid vergroot en het systeem toegankelijk is voor elk niveau van paardenhouder.

De leader brengt ontspannenheid en zet het paard in zijn eigen kracht

de concord leader

De Concord Leader is vooral een hulpmiddel om paarden aan de hand te stappen.Het brengt ontspanning en rust waardoor paarden de juiste hoofd, nek en halshouding gaan aannemen. Een positief bijkomend effect is dat het veiligheid creëert voor zowel het paard als de begeleider.

Het veiligheidsaspect is dan ook een aanleiding geweest dat de Leader oorspronkelijk bedacht is om een paard op een rustige en verantwoorde manier te kunnen laten revalideren. De Leader is om die reden uitvoerig getest door o.a. de Faculteit Utrecht (zie onderzoek) in het kader van revalidatie en wordt aanbevolen door diverse dierenartsen en fysiotherapeuten. Met hulp van de Leader kan een paard rustig en veilig een aantal weken aan de hand stappen en wordt geholpen om op een goede en verantwoorde wijze in balans te komen.

Ook geschikt voor geblesseerde paarden

De Leader is ook in te zetten voor paarden zonder blessure.Bij regelmatig gebruik helpt het paarden de bovenlijn te ontwikkelen en de stap te verbeteren. Door een aantal maal per week of per dag te stappen aan de hand met de Leader wordt er een lichte arbeidsprikkel uitgedeeld in de bovenlijn en gaat het paard ruimer stappen. De hartslag blijft laag en de belasting minimaal terwijl de spieren wel aangesproken worden. Dit heeft als resultaat een zichtbare spieropbouw al na 4 weken. Paarden worden meer rechtgericht en gaan onder het zadel makkelijker voorwaarts neerwaarts bewegen.

Het unieke van dit product is dat het paard op geen enkele wijze wordt geforceerd, maar dat de Leader het mogelijk maakt voor het paard om zonder enige vorm van dwang een juiste houding aan te nemen. Het hulpmiddel dat naast de dagelijkse training de ondersteuning biedt wat het paard helpt om fysiek en mentaal gezond te blijven.

Wanneer te gebruiken?

Prefentief:
Ter voorkoming van blessures en behoud en verbeteren van spieren
Revalidatie:
1 a 2 maal daags (bij erg frisse paarden elke keer gebruiken)
Training en correctie:
Minimaal 3 tot 4 keer per week 10 minuten voor meer rechtgerichtheid, symmetrie, beter kunnen loslaten in de mond, verbetering voorwaarts neerwaartse reflex

Hoe werkt het?

De Leader is een 8 meter lange lijn met aan het uiteinde een ring met een katrol. De lijn wordt om het paardenlichaam heengebracht, over het hoofd, en komt weer terug door de katrol. Door de wijze van aanbinden werkt het systeem in op verschillende drukpunten, namelijk op de huid, de nek en de mond. Zoals eerder al vermeld is het bijzondere en mooie van dit systeem dat het paard zonder enige vorm van dwang volledig kan ontspannen.

Aan de Leader en de methode is een lange ontwikkeling vooraf gegaan. Alle onderdelen van het product – het zachte hand gevlochten koord – van 100% katoen alsmede de bekende Ronstan katrol zijn met uiterste zorg gekozen en specifiek voor dit product ontwikkeld. Naast de Leadermethode is ook een Longeermethode ontwikkeld en uitvoerig getest.

Voordelen ConCord Leader

– Het op verantwoorde wijze beweging kunnen geven aan het paard
– Brengt het paard in de juiste houding
– Preventief middel voor blessures
– Versterkt de aanspanning in de onderlijn en bevordert de ontspanning in de bovenlijn
– Bewezen methode die opbouw en ontwikkeling van de rugbespiering bevordert
– Vergroot de veiligheid tijdens het stappen aan de hand
– Helpt het paard kalm en rustig te blijven
– Enige instrument dat volledig vanuit de hand te bedienen is
– Ondersteunend middel bij trailerladen

De ConCord Leader als “Stapverbeteraar”

De ConCord Leader is tevens zeer effectief in te zetten om de stap van uw paard te verbeteren. Paarden gaan ruimer en meer door het lichaam stappen.