• gratis bezorging vanaf 49,-
  • alles uit voorraad leverbaar
  • klantwaardering: 9.3
  • voor 20.30 besteld, vandaag verzonden!*

Een gezond paard door goede verzorging

Een gezond paard door goede verzorging. Wil  jij ook een happy en gezond paard? Een goede verzorging draagt hier aan bij. Hoeven, vacht en huid moet je onderhouden zodat je paard geen problemen krijgt. In deze blog vertellen we je meer over het belang hiervan en met welke verzorgingsproducten je de hoeven en huid kunt ondersteunen.

Hoefverzorging

Zonder hoeven kan je paard niet lopen. Belangrijk dus om ze goed te verzorgen. De paardenhoef is bij een paard wat de nagel is bij de mens. Gezonde hoeven hebben een lichte vering en zijn glad en sterk. Belangrijk is om de vochtbalans van de hoeven te ondersteunen. Bij nat weer worden hoeven week, verliezen ze natuurlijke oliën en worden ze aantrekkelijk voor bacteriën. Droge hoeven verliezen hun flexibiliteit en gaan brokkelen. Door gebruik te maken van een hoefolie zoals de Cavalor PodoGuard kun je je paard helpen de vochtbalans van de hoeven op peil te houden.

Cavalor dry feet

Soms ontstaan er problemen aan de hoef. Een veelvoorkomend probleem is rotstraal. Door nattigheid en vuil in de straal wordt de zool week en ontstaan er infecties. Belangrijk is dat je de straal dan goed droog maakt en vuil verwijdert. Cavalor DryFeet spray je op de onderkant van de hoef om hem droger te maken. Daardoor wordt de hoef minder aantrekkelijk voor bacteriën en geneest de rotstraal. Je kunt de spray ook ter preventie gebruiken in natte periodes.

Lees de blog over rotstraal

Huidverzorging, een gezond paard door goede verzorging!

Ook de huid van je paard moet je natuurlijk goed verzorgen. Er zijn echter zoveel middeltjes dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Voor de algehele verzorging van de huid zijn er verschillende opties. Natuurlijk kun je je paard wassen met shampoo om de huid schoon te maken. Kies wel altijd voor een speciale paardenshampoo. Shampoo voor mensen heeft niet altijd de juiste pH-waarde voor paarden. Wil je een shampoo die ook gelijk antibacterieel is? Kies dan voor de Cavalor Derma Wash. Deze hygiënische shampoo is enorm veelzijdig. Gebruik hem bijvoorbeeld als je paard een schimmelinfectie, doffe vacht of schilferige huid heeft. De glycerine in de Derma Wash zorgt ervoor dat de huid ook wordt gehydrateert.

TIP: je kunt Cavalor Derma Wash ook toevoegen aan je was om zo je spullen te desinfecteren! Voeg 30ml Derma Wash in plaats van wasmiddel toe en je was is weer schoon en gedesinfecteerd.

Cavalor Derma wash

Elke paardeneigenaar heeft er wel een keer mee te maken. Een wondje. Dan is het belangrijk dat je ze goed verzorgt! Als het een oppervlakkig wondje op de huid is, kun je dit gemakkelijk zelf behandelen. Begin met het ontsmetten van de wond. Veel mensen gebruiken hier betadine voor, maar dit beschadigt lichaamscellen. Als je het veelvuldig gebruikt, vertraag je het genezingsproces. Gebruik in zo’n geval een ander ontsmettend middel, zoals Cavalor Derma Spray. Is de wond groot of twijfel je? Raadpleeg dan altijd je dierenarts.

Als het wondje schoon is kun je er zalf op smeren om de genezing te stimuleren. Cavalor Lurax Cream is een wondzalf die littekenvorming vermindert en ervoor zorgt dat het haar sneller terug groeit in de natuurlijke kleur. Deze zalf heeft tevens een kalmerend effect waardoor je het ook kunt gebruiken bij zonnebrand of huidirritaties.

Cavalor Lurax

Een wondje loopt een paard op omdat hij zichzelf stoot. Er zijn echter ook wondjes die ontstaan uit een infectie. Een bekende in deze periode is mok. Door het natte weer wordt de warme kootholte van je paard vochtig. Daardoor ontstaat een ideaal milieu voor bacteriën die zich uiten als kleine wondjes. Mok is echter niet veel meer dan een ontsteking van de huid, maar het kan wel zeer hardnekkig zijn. Daarom is het van belang er snel bij te zijn en de wondjes juist te behandelen. Was eerst goed met Derma Wash om te ontsmetten en gebruik daarna Cavalor MudDoc. De antiseptische eigenschappen van deze zalf maken van de kootholte een onaangename omgeving voor de bacteriën. De wondhelende en pijnstillende eigenschappen zorgen ervoor dat je paard zich snel weer beter voelt.

Lees hier de blog over wat te doen bij mok bij je paard

Bekijk alle producten van Cavalor

Cavalor Muddoc