• gratis bezorging vanaf 49,-
  • alles uit voorraad leverbaar
  • klantwaardering: 9.3
  • voor 20.30 besteld, vandaag verzonden!*

Elk bit zijn eigen smaak

Hoe zit het eigenlijk met de acceptatie van het bit bij jouw paard? Heeft jouw bit een bepaalde smaak? De zoektocht naar het juiste bit voor ieder paard is soms helemaal niet zo makkelijk. Wat het ideale bit is voor jouw paard hangt af van vele factoren. In deze blog helpen we je een handje en stellen we de verschillende materialen en mogelijkheden aan u voor uit het bitten assortiment van het merk BR. 

Bij de zoektocht naar het juiste bit moet je naar vele factoren kijken. De ruimte in en de vorm van de mond maar ook die van de tong en de lagen spelen een grote rol. Daarnaast zijn natuurlijk ook de vorm van het bit en de smaak en het materiaal daarvan factoren die een rol spelen. Graag helpen we je in onze winkel bij de juiste keuze. Ben je bij ons op wedstrijd dan kijken we natuurlijk ook graag even mee!

Binnen het assortiment van BR vinden we de basic collection met rvs bitten,  Soft Contact bitten, Apple Mouth bitten, Sweet Iron bitten en de Combo Comfort bitten. Telkens heel specifieke bitten met hun eigen eigenschappen maar die allemaal als doel hebben dat het paard het bit ontspannen en fijn aanneemt. Zo kan er een fijne zachte, constante verbinding kan ontstaan tussen de mond van het paard en de zacht mee verende ruiterhand!

Mooie verfijnde afwerking

Soft Contact bitten

De BR Soft Contact bitten kenmerken zich door het materiaal Cuprigan, een mooie anatomische vormgeving en een verfijnde afwerking zodat het bit optimaal past in de mond. De prachtige afwerking zorgt er voor dat de mondhoeken niet tussen het bit en de bitringen kunnen komen.  Het materiaal Cuprigan is een legering bestaande uit koper, aluminium, ijzer en zink. Door de oxidatie die ontstaat bij dit materiaal komt er een prettige geur en smaak vrij waardoor paarden vaak smakelijk in de mond zijn en een fijn schuim laagje vrij komt. Het fijne anatomische design van de BR Soft Contact bitten zorgt voor een zachte en gelijke drukverdeling.

Veel soorten en diktes
De BR Soft Contact bitten zijn er in 12, 14 en 16 mm dikte en in vele varianten qua mondstuk variërend van watertrens tot pelham en dressuurstang. Door de verschillende diktes en de anatomische vormgeving zijn de bitten geschikt voor paarden en ruiters die opzoek zijn naar een plezierig, zacht contact.

BR Apple Mouth watertrens

BR Apple Mouth bitten

De BR Apple Mouth bitten, je zou het niet raden, smaken en ruiken naar appel. Met deze uitvoering geef je jouw bit dus een fijn smaak. De bitten zijn gemaakt van hard PU materiaal met een metalen kern en rvs bitringen. De kenmerkende appelsmaak en -geur van deze bitten blijft bewaard en slijt dus niet weg. De BR Apple Mouth bitten zijn beschikbaar in verschillende diktes, o.a 15, 18, 19 en 20 millimeter.

Deze bitten ruiken en smaken naar appel

BR Combo Comfort Bitten

Bijzonder zacht en vriendelijk

BR Combo Comfort Bitten

BR Combo Comfort bitten worden gemaakt van een uitzonderlijk zacht en flexibel kunststof in combinatie met hoogwaardig roestvrijstaal. De bitten zijn stabiel maar toch bijzonder zacht en vriendelijk voor de paardenmond. De BR Combo Comfort bitten lijn is speciaal ontworpen voor paarden die andere materialen zoals rvs moeilijker accepteren en daarnaast is het zachte kunststof het meest neutrale van smaak.

FDA Goedgekeurd
Het Combo Comfort kunststof heeft een hardheid van 90A en is FDA goedgekeurd wat eigenlijk wil zeggen dat het geheel vrij is van oplosmiddelen, geen weekmakers bevat en heel belangrijk niet giftig is.

De mondstukken van de BR Combo Comfort bitten hebben een dikte van 18 millimeter, hiermee zijn ze bijvoorbeeld wel wat dikker dan de BR Soft Contact bitten maar daardoor wel uitermate geschikt voor paarden met wat meer ruimte in de mond en jonge paarden door de zachte inwerking.

De Combo Comfort bitten zijn voorzien van een optimale afwerking waardoor de mondhoeken van het paard niet tussen het bit en de ring kunnen komen.

Sweet Iron geeft een zoete smaak

BR Sweet Iron bitten

BR Sweet Iron bitten worden gemaakt van een massief roestvrijstaal en krijgen een Sweet Iron coating op het mondstuk die heel herkenbaar is aan de blauwe kleur. Als dit materiaal in aanmerking komt met vocht, warmte en zuurstof (lucht) zal het oxideren of te wel wat gaan roesten. Bij dat proces komt een zoet smakende oppervlakte roest vrij wat paarden wat extra laat schuimen en vaak het bit beter laten accepteren. De blauwige kleur zal na een tijdje verdwijnen maar de specifieke Sweet Iron “zoete” smaak zal blijven.

De BR Sweet Iron bitten hebben een mondstuk met een dikte van 13mm

Nieuwsgierig geworden naar het BR Bitten assortiment? <KLIK HIER>