• gratis bezorging vanaf €49,-
  • voor 20.30 besteld, morgen in huis
  • klantwaardering: 9.3
  • alles uit voorraad leverbaar
Naar overzicht
22
mei

It’s All Horses

Op zaterdag 23 mei organiseren we de derde editie van It’s All Horses, een uniek evenement waar vele facetten van de paardensport aanbod komen.

***We onderzoeken op dit moment de mogelijkheden om het evenement te verplaatsen naar later dit jaar***

 

Wat was er te doen op It’s all horses 2019?

– Showcompetitie
– FNRS dressuur
– FNRS springen
– Soso Bixie
– My speciale horse dressuur
– Mennen
– Eventing
– Concord longe
– Nalanta
– Voltige
– Afdelingsdressuur
– Show competitie
– Proeven clinic
– Ride & Run
– Kinderdorp

Showcompetitie tijdens It’s All Horses
Nostalgie op It’s all horses. Veel van ons hebben Indoor Zeeland meegemaakt. Dè topper van Indoor Zeeland was ongetwijfeld de showavond van de verenigingen. We willen dat tijdens It’s all horses de bezoekers laten herbeleven.

Tijdens It’s all Horse op 23 mei is het mogelijk om met je vereniging, stal of manege mee te doen aan de showcompetitie, zoals we die in het verleden kenden van Indoor Zeeland. Gedurende de dag worden showblokken ingepland. Het maakt in principe niet uit met hoe veel u komt of wat u als show wilt organiseren, iedereen is welkom.

 

Er zijn 2 voorwaarden:
Tijdsduur:
-Pas-de-deux, meertal of carrousel: max. 8 min.
-Show met de vereniging
Veiligheid:
-Iedere ruiter/amazone te paard rijdt met cap en laarzen

De shows worden beoordeeld door een deskundige meerkoppige jury. We zorgen voor leuke prijzen!

Inschrijven kan via het formulier dat op deze pagina is te downloaden.

Deelname bedraagt: GRATIS

FNRS Dressuur
Dit jaar kan je jezelf inschrijven voor F- dressuur proefjes. Als ruiter word je beoordeeld door speciale FNRS juryleden, die cijfers en beoordelingen op het protocol zullen schrijven die je na afloop mee naar huis mag nemen. Scoor je gemiddeld minimaal een 6 per onderdeel? Dan wordt in je ruiterpaspoort een promotiepunt afgestempeld. Zorg er dus voor dat je je Ruiterpaspoort altijd bij je hebt, want dan kun je zien wanneer je mag meedoen aan een moeilijkere proef.
Wil je weten welke proef je moet rijden, vraag dat dan aan je FNRS ruitersportcentrum.

Lees ook FNRS proeven
Deelname bedraagt: € 12,50

FNRS Springen
Je kan je niet alleen voor de F-proefjes, maar ook voor het F-parcours inschrijven. Met het springen van parcoursen kan je promotiepunten verdienen en vervolgens promoveren naar een hogere klasse. Er zijn zeven klassen, waarbij de hoogte van de sprongen begint bij een hoogte van 30 cm tot en met 90 cm.

Tijdens het rijden van een springproef word je beoordeeld door een FNRS jurylid op het binnenkomen. halt houden en groeten op de wijzen van rijden tussen de hindernissen en op je houding en zit. Je krijgt dus 3 verschillende cijfers, die uiteindelijk zorgen voor je totale puntenaantal.

Lees ook FNRS springen
Deelname bedraagt: €10,00

Soso Bixie
Eén van de eerste wedstrijdjes voor de jonge beginners. Soso Bixie maakt het mogelijk om voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar mee te doen aan wedstrijdjes die begeleid worden door Solange (oprichter van Soso Bixie). Je kan je opgeven voor dressuur en springen.
Tijdens de wedstrijd geeft Solange tips en aanwijzingen, super leuk en leerzaam!

Lees ook Soso Bixie
Deelname bedraagt: €8,00 per start

My special horse
Heb jij een speciaal paardenras? Zoals een fries, een tinker, een haflinger, een fjord, shetlander, trekpaard, arabier of een ander speciaal ras? Dan is my special horse iets voor jullie! Je rijdt een dressuurwedstrijd  tegen de andere ruiters met hun speciale paard.

Deelname bedraagt: €12,50

Mennen
Achter op het eventing terrein vindt ook dit jaar het mennen plaats onder begeleiding van Leo Paauwe. Hij begeleidt zijn leerlingen door het parcours, waarbij hij tips en aanwijzingen geeft om de combinaties het beste van mennen naar boven te laten komen.

Deze clinic biedt de mogelijkheid aan om volledig mee te kunnen kijken en luisteren naar deze leerzame instructie van Leo.

Deelname bedraagt:- (eigen leerlingen)

Eventing
My First Eventing

Om de eventingsport voor beginnende ruiters een kans te geven om te proeven van deze leuke sport bieden wij my first eventing aan! My first eventing is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, waarbij het parcours op 40 cm zal staan. Op deze manier kunnen de ruiters op een speelse manier deelnemen aan een parcours. Het parcours bestaat uit 10 tot 15 sprongen.

Deelname bedraagt: €12,50

Q-Cross Clinic (oefencross)
Op BB/ B niveau wordt er een crossparcours gereden onder begeleiding van Margo van Nijanten. Margo zal instructie en aanwijzingen geven om je te helpen tijdens het parcours.
Aansluitend vindt er een crosswedstrijdje plaats, waarbij je de aanwijzingen van Margo  direct in de praktijk toe kan passen.

Lees ook mijn eventing

Deelname bedraagt:€20,00

Concord longe
Via een win actie op facebook maak jij kans op een conord longe clinic van Mieke Verdonk!
Mieke Verdonk is de bedenker achter de methode en ontwikkeling van de Concord Longe en Leader. De methode Leader/ Longe onderscheidt zich, doordat het vriendelijk, dynamisch effectief en laagdrempelig is. Paarden leren ongedwongen op de juiste manier te bewegen. Uniek is dat het vanuit de hand te bedienen blijft, zodat er optimaal voeling met het paard gehouden kan worden. Concord is een bijzondere methode waarmee het mogelijk is om tijdens het longeren te kunnen blijven inwerken.

Lees ook onze blog over de Condord longe

Deelname bedraagt: WIN ACTIE FACEBOOK

Nalanta
Eva Roemaat en Jesse Drent zetten samen met hun trouwe paarden een vrijheidsdressuurshow neer.
Nalanta is een bedrijf dat zich volledig heeft gespecialiseerd in vrijheidsdressuur en natuurlijk dresseren. Bij hen staat het welzijn, de samenwerking, positiviteit en de blijdschap van het paard voorop.

Lees meer over Nalanta

Voltige
Voltige is de combinatie van acrobatiek en de paardensport. Het voltigeteam straalt een indrukwekkende band uit tussen ruiter en paard van vertrouwen, dat hier een grote rol speelt. Op 1 juni wordt de mogelijkheid aangeboden om kennis te kunnen maken met deze tak van sport.

Om meer kennis en weetjes op te doen, lees dan ook mennen KNHS

Afdelingsdressuur
Als vier of zes- tallen rijd je samen een proef. De proeven worden per team op 1 niveau gereden. Als team probeer je een zo mooi mogelijke proef neer te zetten, waarbij timing en samenwerking een grote rol speelt. Je kan jezelf inschrijven door middel van het inschrijfformulier ‘inschrijfformulier vier en zestallen’ rechtsboven op deze pagina in te vullen en door te sturen info@dekroo.nl

Lees ook afdelingsdressuur KNHS
Deelname bedraagt: €12,50

Proevenclinic
Een proef rijden onder begeleiding van de ogen van een jury. We hebben allemaal al eens willen weten wat de jury nu precies denkt tijdens jouw proef, hoe ziet het eruit, wat is er goed en wat kan er beter?
Tijdens deze clinic ga je proefgericht te werk en en wordt je beoordeeld op de manier waarop juryleden naar je kijken.

De duur van de clinic is ongeveer 20 minuten per combinatie.

Deelname bedraagt: €35,00

Ride & Run
Samen lekker een rondje sporten in de buitenlucht! Als combinatie van hardloper, paard en ruiter leg je samen een afstand in draf af, waarbij je snelheid op elkaar afstemt.Heerlijk een rondje genieten dus!
Lukt het jullie drie om samen over de finish te komen of misschien zelfs de snelste tijd neer te zetten!

Onder het kopje downloads kunt u de route vinden.

Lees ook Ride en Run
Deelname bedraagt: €5,00

Pimp my pony
Dit jaar hebben wij de pimp my pony parade! Versier je pony op zijn aller mooist en rijd of loop mee in de parade die ‘s middags plaats zal vinden. Je mag je pony thuis of bij De Kroo versieren en maak kans op  de mooist versierde pony prijs!

Deelname bedraagt: GRATIS

 

Kaaa Fotografie

Tussen 11:00 en 12:30 is de mogelijkheid er om samen met je pony of paard op de foto te gaan! Ook kan je natuurlijk met je broertje, zusje, de hond of wat je maar wilt op de foto. Hoe leuk is dat!
Katja van Noort 📷

 

Kinderdorp
Voor de aller kleinste gaat er een paardenwereldje open in het kinderdorp. Deze dag draait compleet om de paardensport dus ook voor de kleinste paardenliefhebbers. In het kinderdorp gaan we leuke spelletjes en knutsel activiteiten doen. Wat we precies gaan doen blijft nog een verassing!

Deelname bedraagt: GRATIS