• gratis bezorging vanaf €49,-
  • voor 20.30 besteld, morgen in huis
  • klantwaardering: 9.3
  • alles uit voorraad leverbaar

Waarom een onderlegger met wol?

Heb jij ze ook al vaak langs zien komen de Lambskin onderleggers maar waarom een onderlegger met wol?

In deze blog gaan we kijken welke wol/bont onderlegger het beste bij jou past of wanneer zou je er een nodig hebben.  Er bestaan namelijk best wat verschillende soorten ook met verschillende werkingen en waarom een LeMieux Pro Lambskin onderlegger?

LeMieux Half Pad

Een zadelonderlegger ook wel Half pads genoemd helpt om te zorgen dat het zadel comfortabel op de rug van het paard ligt. Als een paard bijvoorbeeld een gevoelige of wat zwakkere rug heeft maar ook als het zadel net niet lekker past zijn ze ideaal in gebruik.  Daarnaast hebben de onderleggers ook een schok dempende werking. Als je land na de sprong maar ook tijdens je dressuur oefeningen.

LeMieux prolambskin onderlegger

De LeMieux ProLambskin Half Pad heeft de ruglijn met een zwanenhals aan de voor zijde. De onderlegger volgt dus mooi de rug van het paard, een Comfort  Spine en aan beide kanten een gaatje om de D-Ring strap door te halen. Dit zorgt voor een perfecte combinatie met de LeMieux zadeldekken. Maar uiteraard zijn ze heel goed te gebruiken met alle andere merken zadeldekken.

 

Perfecte combinatie met de LeMieux zadeldekken

LeMieux Onderlegger met wol

Waarom een onderlegger met bont? De Bontkraag aan de LeMieux ProLambskin onderleggers is van Merinowol. Dit is een natuurlijk materiaal wat daardoor veel voordelen heeft. Het Merinowol reguleerd de tempratuur en neemt ook snel vocht op. Hierdoor zweet je paard ook minder onder het zadel. De wol zorgt tevens ook voor een gelijkmatige drukverdeling. Zorg er wel voor dat de onderlegger goed onder het zadel past. Niet dat de wolkraag onder de kussens van het zadel liggen. Het kiezen van de maat is dus zeer belangrijk!

 

Comfort spine

De wervelkanaal van het paard moet zoveel mogelijk vrij kunnen bewegen. Daarom zijn de onderleggers van LeMieux voorzien van een comfort spine. Dat houdt in dat het wol om de ruggengraat dunner is als de rest. Zo voorkom je dus de druk om de ruggengraat. Ook zorgt de dunnere wol er nog eens voor dat de lucht makkelijker onder je zadel stroomt zodat de tempratuur onder het zadel niet te hoog oploopt. Daardoor zal het paar ook minder snel gaan zweten.

Druk verdelen en uitvullen in één

LeMieux heeft het pro-sorb-systeem gecombineerd met hun wel bekende ProLambskin onderleggers. Waarom een onderlegger met bont? en memory foam? Deze combinatie van het zachte bont wat de druk verdeeld en de mogelijkheid om het zadel uit te vullen bieden een unieke combinatie. Je hebt dus niet nog een extra gel of riserpad nodig.  De inzet stukken zijn gemaakt van heel zacht memory foam. Bij de pads wordt een set van 9mm en van 13mm geleverd. Je kunt de onderleggers dus zo dik of dun maken als je zelf wilt.

De half pad met 2 insert pads is vooral bedoeld om hem als front of als back riser te gebruiken. Bij de 3 pocket onderlegger is dat ook zo maar die heeft nog een extra’tje. Dankzij het middelste insert stuk kan er extra steun worden gegeven op het taille-gedeelte van het zadel. Dit is voornamelijk nodig als paarden een weke rug hebben of daar wat bespiering missen.  Naarmate je meer traint kan die bespiering toenemen en kun je dus ook het pad aanpassen of zelfs gebruiken zonder de insert stukken.

Welke maat heb je dan nodig?

Hier onder hebben we een maattabel voor je toegevoegd. De maat ‘A’ is de belangrijkste maat om naar te kijken! de lengte van je zadel moet overeenkomen met de lengte tussen het bont. Als deze maat niet overeenkomt dan is die te klein of te groot. Zoals al eerder vermeld als het zadel op de bontrand ligt dan zorgt dit voor een onjuiste druk verdeling.

Maat advies LeMieux onderleggers

Is het toch nog niet helemaal duidelijk of heeft deze blog vragen bij je opgeroepen?
Je weet ons te vinden! je mag altijd mailen, bellen of een WhatsApp sturen.

info@dekroo.nl | +31 (0) 118 603 380 | +31 (0) 6 82367443

 

Blog mede dankzij JRSport | Equestrian Brand Expert