• gratis bezorging vanaf €49,-
  • voor 20.30 besteld, morgen in huis
  • klantwaardering: 9.3
  • alles uit voorraad leverbaar

LeMieux Therapeutische beenverzorging

Le Mieux Therapeutische beenverzorging.

Je kent LeMieux vast al! Het Engelse merk is erop gericht om de fijnste producten voor jou als ruiter te ontwikkelen. Gemaakt voor en door ruiters. Van perfect liggende zadeldekken tot LeMieux: Therapeutische beenverzorging. En over dat laatste vertellen we je graag meer!

De benen van je paard hebben veel te verduren. De meeste blessures aan de benen van je paard ontstaan door overbelasting. De grote druk die op de gewrichten, pezen en spieren komt te staan kan zorgen voor een ontsteking. Goed beenmanagement is daarom essentieel, het hele jaar door.

 

LeMiieux Pro Ice Boots

Cooling Down

Hoe vaak koel jij de benen van je paard na een zware training of wedstrijd? Door warmteontwikkeling in het been kunnen de cellen van je paard blijvende schade oplopen. De nieuwe LeMieux Pro Ice Freeze Boots zorgen voor een gerichte en directe ijskoude koeling van de pezen en gewrichten. Je gebruikt de ProIce Freeze Boots dan ook bij een beginnende zwelling of warm been. Door de kou in te zetten doorbreek je ontstekingsreactie voordat het voor blijvende schade aan de cellen zorgt.

LeMieux ProIce Freeze Boots zorgen voor een gerichte en directe ijskoude koeling van de pezen en gewrichten

Koelen doe je eigenlijk alleen tijdens het acute moment na de inspanning, de eerste 20-30 minuten, om de banden, pezen en gewrichten te ondersteunen. Hoe sneller de spieren afgekoeld zijn, hoe beter voor het herstel. In het geval van inspanning is het dan ook alleen nodig om direct na de inspanning met ijs te koelen. Denk je aan een blessure, gebruik dan meedere sessies met de ProIce Boots per dag.

Het fijne aan deze koelers is dat er een isolerende laag in de beschermer is geplaatst, waardoor de kou niet naar buiten kan. Je plaatst de zakjes met gel voor minimaal 4 uur in de vriezer, en gebruikt ze daarna in de beschermer. Belangrijk is dat het ijs op het zakje niet in direct contact komt met de huid. Daarom plaatst je de ijszakken altijd achter het mesh in de beschermer.

Le Mieux Therapeutische beenverzorging, het magnetisch veld
Misschien heb je al weleens gehoord van de kracht van een magnetisch veld. De straling heeft een erg positief effect op je bloedomloop. Dit betekent meer toevoer van zuurstof, meer afvoer van afvalstoffen en een beter herstel van cellen. Maar hoe pas je dit toe op je paard?

LeMieux Conductive Magno Boots

De LeMieux Conductive Magno Boots bestaan uit 18 magneten, verpakt in een stalen gaas. Dit zorgt ervoor dat de hele binnenzijde van de beschermer verandert in een magnetisch veld. De straling maakt dat er een betere bloedstoevoer naar de dunne vaten in de pezen en gewichten ontstaat. Ook stimuleert het de aanmaak van elestine en collageen die hard nodig zijn bij de aanmaak van nieuwe cellen.

De straling maakt dat er een betere bloedstoevoer naar de dunne vaten in de pezen en gewichten ontstaat.

Wanneer je de Conductive Magno Boots het best kunt gebruiken? Als warming-up, na inspanning of bij kneuzingen door bijvoorbeeld rijden op te harde ondergrond. Wel raden we aan om bij twijfel altijd een dierenarts te raadplegen.

Belangrijk voor het gebruik van de LeMieux Conductive Magno Boots is dat je paard er rustig aan moet wennen. Bouw de duur van het gebruik langzaam op. De Conductive Magno Boots zijn er zowel voor de voorbenen als in een model voor de hak.

Heb je vragen over één van de twee modellen? Stel ze ons gerust!