• gratis bezorging vanaf 49,-
  • alles uit voorraad leverbaar
  • klantwaardering: 9.3
  • voor 20.30 besteld, vandaag verzonden!*

Manegepaarden

Wil je alles te weten komen over onze manegepaarden of juist heel specifiek van je favoriete paard of pony? Hieronder hebben we een heleboel gegevens online gezet. Het zijn tenslotte niet zomaar manegepaarden, de meeste paarden en pony’s hebben een geweldige sportcarrière achter de rug!

Caretino

geboren 06- 01- 1993
afstamming Concord (H) x Palast (Westf)

Winnie

De vosmerrie Winnie is te herkennen aan de witte stipjes die ze in haar vacht heeft. Winnie is een echte allrounder, ze kan prima dressuur lopen is bijzonder fanatiek als er hindernissen in de baan staan en de waterhindernis op het achterterrein loopt ze zonder enige twijfel zo in. Geen wonder… Winnie was een eventing paard voordat ze bij ons op stal kwam.

Fanatiek en betrouwbaar zijn sleutelwoorden voor de eventingsport en passen natuurlijk ook super bij een manegepaard. Toen Winnie bij ons als manegepaard kwam is Yvette Winnie uitgaan brengen op dressuurwedstrijden ( L2).

Favourite manegepaard van 2016

Adadzjo

Geboren: 06/05/2000
Afstamming: Sir Lui X Wendekreis (BWP)

Caï

geboren: 15 maart 2007

Afstamming: Sandreo x Michelangelo.

Caï is een grote bruine ruin, hij werd geboren bij van Uytert in Heerewaarden. Hij heeft Z dressuur gelopen en 4 jaar geleden is hij ons team van manegepaarden komen versterken.

 

Urban

De eigenaar van Urban is Vincent Bol. Vincent heeft met Urban vele dressuur wedstrijden gereden, zij werden samen Z2 dressuur. Ook Lukas van de Hoven reed succesvol dressuur met hem.

 

 

Serena

geboren: 23 juni 2002.

Afstamming: Landwind x Igor de Coquerie.

In maart 2020 is de bruine merrie Serena bij ons gekomen.

Dipa

geboren: 12 april 1989

De pony Dipa is eigenlijk een oude bekende, met Anneloes Klaasse uit Arnemuiden zagen we haar langer geleden volop op wedstrijden en tegenwoordig versterkt Dipa ons team van manegepony’s. Dipa kan uitstekend dressuur lopen en ook qua springen is ze zeker een talent. Door de mooie maat is Dipa zowel voor beginners en gevorderden zeer geschikt.

Surprise

geboren 22 juni 1996
afstamming: Geraldo

Surprise is een dochter van Damore en werd dus ook geboren bij De Kroo, Mariska verzorgde de africhting en bracht Surprise de beginselen van de dressuur en het springen bij. Op wedstrijden werd Surprise M dressuur en L springen.

Snowy

geboren Snowy: 7 maart 1995
(hier met veulentje Replay)

Snowy kwam in februari 2007 als nieuwe manegepony en zorgde in oktober voor de grootste verrassing allertijden doordat er ‘s nachts een veulentje bleek te zijn geboren. Met een prijsvraag werd de naam van het veulentje gekozen…. Replay was de winnende naam.

Debbie

geboren 1992

Debbie is ook al ontzettend lang bij de Kroo op stal, toen ze kwam was ze dan ook nog erg jong!In de lessen kan ze soms wat lui zijn, maar als het wedstrijd is dan doet ze zo ontzettend haar best dan is ze maar net bij te houden.

Flower

geboren: 8 mei 1994

Flower is een chique D-pony die zeer geschikt is voor dressuur. Haar complete naam is “Van ‘t kleine bos golden flower elegant” Je begrijpt dat we dat een beetje lang vinden en Flower dus wel een mooie passende naam is!

Annabelle

geboren: 1997

Annabel komt van de familie Wisse uit Ritthem, ze is onverschrokken, van de hele wereld niet bang! Een goede springer is ze zeker ook. Dat heeft ze samen met Cheyenne genoeg laten zien. Op de foto is ze in kerstsfeer, helemaal klaar voor de pass de deux van het KerstMatinee.

Replay

geboren 5 oktober 2007.

Replay was een grote verrassing, hij kwam ter wereld in de nacht/vroege ochtend van 5 oktober zonder dat bekend was dat mama Snowy drachtig was. Janny was de grote ontdekker op deze zaterdagochtend, maar wie de vader van deze kanjer is zullen we nooit weten.

Replay werd ingereden door Samantha Miltenburg en door Selina de Keijzer wordt Replay uit gebracht in de dressuursport.

Gotcha

geboren 01-01-2000

Gotcha is een schimmel ruin en komt van Guusje Altena uit Vrouwenpolder. Hij heeft met Guusje en daarvoor met Marit Louwerse genoten van de wedstrijdsport en nu mogen wij van hem gaan genieten!

Oakley

Geboren: 16-07-1994

Afstamming: Bokkesprong Czardas x Lord Peter

Oakley logeert bij ons op de manege 🙂

Op de foto zien we Rosalie Koppejan en Oakley in actie, zij reden samen vele wedstrijden. Tegenwoordig mogen onze ruiters van zijn ervaring genieten.

Fellow

Geboren:

Fellow was de springpony van Jasmijn Westerbeeke, voor dat we Fellow kochten sprong hij met Jasmijn in de klasse Zpony’s.

Op de foto zien we Fellow en Jara in actie tijden een FNRS springwedstrijd.

 

Yendi

geboren: 6 juni 2002.

Fjorden merrie yendi is sinds maart 2020 ons manegepony team komen versterken.

Winnetou

geboren: 8 december 2005.

Afstamming: Kantje’s Roanldo x Milton

Winnetou is een New Forest vos ruin. In maart 2020 is hij ons manegepony team komen versterken.

Fury

Fury met pensioen! <3

geboren 1985.

Zo een 20 jaar geleden kwam Fury hier op stal. Ze heeft al die jaren altijd ontzettend hard haar best gedaan en mocht de laatste tijd al genieten van haar pensioen. 13 juli (2021) is de 36 jarige Fury verhuisd naar de vorige eigenaar waar ze heerlijk mag genieten van haar oude dag.

Een topspringpony was Fury en eigenlijk nog steeds wel. Met Ruth Jakobsen (de vorige eigenaresse) werd ze op haar gemakje Z springen en M dressuur en ook nu doet ze het nog steeds goed op de FNRS wedstrijden.

 

 

Whitney

Whitney met pensioen!

Geboren 1995
Vader Geraldo
Moeder Damore

Whitney is de volle zus van Surprise en dus ook geboren bij Stal de Kroo, ze werd verkocht en jaren later weer terug gekocht door ons zodat ze dus weer terug is op haar geboortegrond. Whitney is een geweldige pony die net als zusje Surprise en moeder Damore waanzinnig goed is in springen en ook bij de dressuur haar beste beentje voorzet.

2017- Whitney geniet tegenwoordig van een wel verdiend pensioen op een privé adres. We hopen dat ze daar nog lang en gelukkig leeft 🙂

 

Cassandra

Verkocht (2020)

De manegepony Cassandra was eerst actief als dressuurpony en natuurlijk in de F-proeven nog steeds eigenlijk wel want er staan ook hier al behoorlijk wat mooie scores achter haar naam.

Cassandra is een stoere pony maar zeker ook heel lief en op de foto kun je al zien dat ze super knap is!

In Memoriam

Pauli

geboren 1994.

Pauli is geen echte shetlandpony, waarschijnlijk een kruising tussen shetland en welsh. Grappig en soms een beetje ondeugend dat is wel zeker!

Eigenwijze grappige Pauli,                                                                                                                                                                                                                                                              We wilden nog lang geen afscheid van jou nemen met je ondeugendheid en grapjes 🙁                                                                                                                                      De medicijnen hielpen jou niet én om je verdere pijn te besparen moesten we daarom afscheid van je nemen .                                                                                     (30 -07-2021)

 

 

Happy Uriska

geboren 17-3-1989
afstamming: Aktion x Lector

Happy is geboren bij ons in dezelfde stal waar o.a. ook Nikita, Surprise en Replay ter wereld zijn gekomen. Ze woont dus al vanaf maart 1989 aan de Boomdijk 1 te Nieuw en St Joosland. Mariska werd M2 dressuur en L springen met haar. De moeder van Happy heette Uriska en was het eerste wedstrijdpaard van Jan. De officiele naam van Happy is Happy Uriska zoals je al kon zien in de kop!

Later heeft Yvette met Happy L1 dressuur gereden en met FNRS springwedstrijden mee gedaan.

Lieve Hap,

Jij was het veulentje dat geboren werd in maart 1989 toen we nog maar een paar maanden daarvoor naar Nieuwland verhuisd waren  🙂   Bijna 32 jaar later leerde jij nog de kleintjes paardrijden, je was de grootste tussen de kleinste.  Vele herinneringen en momenten met jou beleefd én met óns nog vele anderen die memorable momenten met jou hebben beleefd. Je hoofd nog vol energie en plannen, je lichaam liet je echter in de steek. Ineens was daar het einde van jouw lichamelijke kracht en moesten we een moeilijke beslissing maken.  Hap we gaan je nog heel veel missen.                                8 oktober 2020  

X

 

 

Nibero

geboren 1995
afstamming: Libero H x Nimmerdor

Nibero heeft als vader de hengst Libero H die met Jos Lansink de wereldbekerfinale wist te winnen. De moeder van Nibero is Juliana en zowel Juliana als Nibero werden door Martin in de springsport uitgebracht. De fokker van Nibero is de familie Evertse en hij heeft in opfok gestaan in Polen tot hij 3 jaar werd en weer terug naar Nederland kwam. Later heeft Michel Overbeek met Nibero wedstrijden gereden.

Lieve Nib,

Geweldige goedzak. Een lieve reus was je!  Menig ruiter moest om in het zadel te komen wel je gebruiksaanwijzing bij het opstappen even door hebben 🙂

Helaas met 25 jaar wilde je grote lijf niet meer 🙁  , 22 jaar was je bij ons  tot oktober 2020.

 

Mickey

Geboren: 01-01-1990

Favoriete manege pony van 2016.

April 2020:

Lieve Mickey,

Wat missen we je! 30 jaar… dat is een hele mooie leeftijd, maar liever hadden we nog véél langer van jou willen genieten! Veel ruitertjes hebben met plezier op jou gereden. Je had er altijd zin in, niets was je te gek. Al lange tijd had je problemen met je huid, ondanks de jeuk bleef jij echter altijd lief én je bleef je uiterste best doen. We hebben er alles aan gedaan om je te helpen, maar helaas heb je dit gevecht niet mogen winnen… : (

Voor altijd in ons hart! <3 

 

 

Normann

geboren 28-6-1991
afstamming: Coelenhage’s Nico x Ibn Argos van Hulst

Normann is praktisch 100% volbloed en dat kun je ook goed zien aan zijn bouw, uitstraling en temperament. Ontembaar kwam hij op stal en Martin heeft hem toen zadelmak gemaakt, in zijn jonge jaren heeft Mariska hem een aantal keer uitgebracht op springwedstrijden. Van de eerste 6 wedstrijden werd hij 5x de winnaar! Later reed Debbie Offermans hem naar M1 dressuur en M springen.

Na jaren zijn mannetje hebben gestaan met vele memorable momenten kwam hier helaas een eind aan.

“Fly like eagles out among the stars”  (04-11-2019).

Golinda Bella

geboren 10-4-1988
afstamming: Bentley x Pantheon

Golinda is de grootmoeder van Troela Bella (het dressuurpaard van Yvette) en ze stammen dus allebei af van de beroemde Bella-stam. Broers van Golinda zijn o.a Play it Again die met Ian Miller mee deed aan de Olympische Spelen, Hallo Hallo waar Albert Zoer Nederlands Kampioen bij de 6-jarige springpaarden mee werd en Heerle’s Triple A het eventing toppaard van Andre van Spaendonck. Golinda zelf werd met Martin de Kroo Z springen en won tijdens een open dag op ons bedrijf de “Puissance” (hoogtesprong) met Suzanne de Leeuwen.

Spijtig genoeg moesten wij afscheid van deze kanjer nemen. Golinda werd 31 jaar (10 april 1988 – 08 september 2019).       Je was een gouden kanjer!!

 

 

Annoeska

geboren 1992

Annoeska is een haflo-arabier wat dus wil zeggen dat de moeder een haflinger is en de vader een arabier. Ze kruisen deze rassen om meer rijtypische pony’s te fokken. Een van onze eerste pony’s Roxsanne was ook zo’n kruising (lees er meer over bij History). Annoeska doet in de zomer meestal ook een heleboel keren mee met ringrijden in o.a Koudekerke en Middelburg je kan ze daar dus zomaar tegenkomen…en inderdaad dan vergis je je niet!

Augustus 2019- Annoes je was geweldig! Spijtig genoeg moesten we afscheid nemen.

 

Holanda

Geboren: 1996
Gestorven: november 2016
Afstamming: King Nero

Onder de sportnaam Borstlap Reizen Holanda bracht Martin Holanda lange tijd uit in de sport, pas later kochten we Holanda zelf en werd ze vervolgens met succes uitgebracht in de klasse Z springen. Eerder was ze met Miranda Weyermans ook al gestart in de klasse M2 dressuur.

Tegenwoordig zien we haar in de springring onder Vincent Bol menig prijs wegkapen en ook Yvette Jopse heeft in haar haar nieuwe troef gevonden.

Na een periode van twee jaar tobben hebben we helaas toch afscheid moeten nemen.

Matador

geboren 01- 01- 1994

Matador is met verschillende ruiters actief geweest op wedstrijden, Martin de Kroo bracht hem uit in de springsport terwijl Mariska de Kroo hem zijn dressuuropleiding gaf. Mariska bracht hem tot en met de M2 dressuur. Later was Lindy Dieleman (foto) zijn vaste amazone. Intussen is Matador al weer vele jaren actief als manegepaard en met zijn witte kleur een mooie verschijning!

Je was een kanjer, helaas kon je hier niet tegenop…

Savannah

geboren 1984
gestorven 2014

Ondanks dat Savannah niet meer de jongste is kun je eigenlijk nog altijd zien dat ze absoluut een ster is in dressuur en dat is dan ook goed te merken bij de FNRS dressuurwedstrijden, honderden keren won ze al met veel verschillende ruitertjes!

Springwedstrijden is niet haar ding, maar als je zo goed bent in dressuur dan geeft dat helemaal niks…..!

Peppi

gestorven 2014

Peppi was eigenlijk al een goede bekende bij de Kroo, omdat Robin Ubaghs altijd al voor zijn dressuur- en springlessen en heel veel wedstrijden naar hier toe kwam samen met Peppi. Robin werd met Peppi zowel indoor als outdoor kampioen in het springen dus dat is natuurlijk al erg goed!

Verder was Peppi voordat hij bij de familie Ubaghs op stal kwam in eigendom van de jongste zoon van internationaal springruiter Eric van der Vleuten… een beroemdheid die Peppi dus!

High Society

geboren 21 april 1989
gestorven 2014
afstamming: Renville x Fleuri du Manoir

High Society is vele jaren in eigendom geweest van de familie Evertse, ze fokten hem uit de merrie Tamara van Liesbeth Ruissaard. De geweldige sportprestaties heeft hij zeker mee gekregen van zijn moeder, Liesbeth was er enorm succesvol mee.

High Society zelf heeft ontelbaar veel overwinningen op zijn naam staan bij het springen en werd keer op keer met verschillende ruiters opnieuw Z springen. Jacqueline Evertse reed ook Z dressuur met hem.

Mouse

1979 – 2014

De oudste manegepony van dit moment en een waanzinnige pony voor buitenritten!

Op stal is Mouse erg eenkenning waardoor hij niet zo gezellig lijkt, als je Mouse wat beter kent is het een schat van een pony. In het verleden schijnt hij erg goed te zijn geweest in dressuur en zeker op M/Z niveau wedstrijden heeft meegedaan.

Na een heerlijk pensioen waarin ze genoot van een welverdiende oude dag, hebben we helaas afscheid moeten nemen.

Nikita

geboren 24 mei 1994
afstamming: Apollo van Heel x Goldbey

Nikita is het veulen van Roxsanne (een van onze eerste manegeponys en wedstrijdpony van Mariska) en is bij ons op stal geboren. Als veulentje is ze in een dolle bui tegen een weidepaal gevlogen waar ze een blessure opliep aan haar hals, ze heeft er weliswaar geen last van maar je kunt nog wel altijd zien dat haar hals wat anders is dan die van de meeste pony’s. Haar moeder Roxsanne heeft nog jaren genoten van haar wel verdiende pensioen op een heerlijke wei in Kloetinge samen met maatje Heidi , echter afgelopen jaar is zij ingeslapen.

Failet

geboren:1994

Failet staat ingeschreven bij het NRPS-stamboek en is het ringrij-paard van Vincent, hij leent hem uit aan Janny om te gebruiken als manegepaard. Failet werd in het verleden uitgebracht in de klasse M2 dressuur en de klasse B springen.

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Failet (Februari 2013).

Bonanza

geboren 1983
afstamming: Mignon x Millerole

Bonanza werd op jongere leeftijd door Anja van Doezelaar uitgebracht in de klasse M dressuur en Z springen, Simon den Exter startte zelfs nationaal 1.30 meter met hem. Bonanza was een ware springcrack! In augustus 1997 kochten we Bonanza.

In september 2012 hebben we helaas afscheid moeten nemen van Bonanza.

Kimberley

geboren 15-6-1992
afstamming: Belisar x Uniform

September 2012 hebben we helaas afscheid moeten nemen van Kimberley. Vele jaren bewoonde ze onze stallen en liep ze dagelijks in de weide. Wat achter blijft is een geweldige herinnering aan een fijn paard dat op alle gebieden eigenlijk goed was. Ze kon uitstekend dressuur lopen en ook bij het springen was ze altijd fanatiek. In de periode dat ze op wedstrijden werd uitgebracht door vaste ruiter Martin de Kroo is ze op alle wedstrijdlocaties van Zeeland geweest samen met haar concoursmaatje de ruin Nevaro en wonnen ze ontelbaar veel prijzen. In dezelfde periode liep ze ook al prima mee in de lessen wat aangeeft dat ze weliswaar sensibel was maar een geweldig karakter had.

In het afgelopen half periode heeft ze op de wei genoten van haar pensioen samen met de jaarlingen Grazia en Gravin die ze intussen mooi een beetje kon opvoeden.

Equator

geboren 12-5-1986
afstamming: Wagenaar x Goudsmid

Equator werd als jong paard gekocht en verhuisde in 1989 mee van Koudekerke naar Nieuw en Sint Joosland waar we hem zadelmak maakten en vervolgens op wedstrijden uitbrachten. Eerst door Jan en later door Martin, ze werden er allebei M2 dressuur en M springen mee. Equator werd bij het springen zelfs Zeeuws Kampioen!

Na een fantastisch leven hebben we helaas afscheid van hem moeten nemen van deze gouden reus. Equator is 26 jaar oud geworden en 25 jaar daarvan heeft hij bij ons op stal en in de wei gestaan. Ontelbaar veel herinneringen ongetwijfeld ook bij de vele mensen die op hem hebben leren paardrijden!

Mirna

geboren: 9 aprl 1987

De officiële naam van Mirna was “Benmardi Mirna”. Op wedstrijden was ze in brabant zeer succesvol bij de springwedstrijden, later werd ze doro Tim Kelder op wedstrijden gereden. Toen Tim een grotere pony kreeg verhuisde Mirna naar onze stallen. Mirna was een superleuke pony die ook zeer geschikt was voor beginners.

Igor

geboren 1990

Igor kwam op stal als 4-jarige die eigenlijk nog helemaal niks kon en zodoende hebben we Igor eerst zadelmak gemaakt, we kunnen u verzekeren… Igor was geen fan van longeren!

Patricia Snoek huurde Igor in de weekenden en startte met hem op wedstrijden en werd Z dressuur en B springen met hem. Kelly Verbeem nam hem later over voor de wedstrijden en was ook startgerechtigd in de klasse Z dressuur.

Blizzard

geboren 1996

Blizzard herkende je uit duizenden met z’n typische “stippenkleurtje”, z’n naam was heel toepasselijk want bij het springen was er zelden een pony zo snel in de barrage. Blizzard maakte niet snel vriendjes met andere pony’s vandaar dus de privé wei!

Damore

geboren 1988

Damore kwam als leenpony in de tijd dat we nog helemaal geen binnenmanege hadden, ze was fanatiek als geen ander en later kochten we haar. Die aankoop was zeker geen slechte, Damore heeft de instelling van een toppaard! Ze scoort altijd goed bij dressuurwedstrijden en was vroeger absoluut de meest winnende springpony op manegewedstrijden!

Pepper

geboren 1988

Pepper was de pony van Nicky Evertse, voordat we Pepper kochten was ze eerder al eens een hele tijd bij ons en wisten we dus dat het een hele fijne manegepony was. Toen we de kans kregen om ze te kopen hebben dat dan ook snel gedaan!

Ze is razendsnel met springen en zoals je ziet vind ze buitenritten ook helemaal geweldig. De foto is van de Paasrit van 2007.