• gratis bezorging vanaf 49,-
  • alles uit voorraad leverbaar
  • klantwaardering: 9.3
  • voor 20.30 besteld, vandaag verzonden!*

Tips en tricks voor je wedstrijdroutine

Het is zover: je gaat op wedstrijd met jouw paard. De proef heb je goed geoefend en jullie zijn er helemaal klaar voor! Tijdens de voorbereiding leg je jouw wedstrijdoutfit klaar, het leer is gepoetst en dan moet het paard nog. Onder de modder haal je hem uit de weide… Dat wordt een grote klus! Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je zodat de voorbereiding op jouw wedstrijd zo soepel mogelijk verloopt.

Wasstraat

Ten eerste is het belangrijk om het paard goed schoon te krijgen. Een goede wasbeurt doet wonderen. Maak het paard daarna zo ver mogelijk droog met een zweetmes. Met al dat werk voor de boeg mag je best ook wat voor jezelf doen. Kies een zweetmes met gel handvat voor een fijne grip.

QHP opstapkrukje

Vlechtwerk

Dan kun je beginnen met het vlechten van de manen. Wanneer je een groot paard hebt is het makkelijk om een krukje erbij te pakken. Sommige poetskisten zijn dubbel inzetbaar en kunnen ook als krukje gebruikt worden. Erg handig! En dan hebben we nog zo’n handigheidje: een grooming bag. In deze heuptas kun je alles kwijt wat je nodig hebt tijdens het vlechten: kammetjes, elastiekjes of naald en draad en wellicht nog een schaar. Zo hoef je niet telkens van het krukje af om deze spulletjes te pakken en kun je rustig blijven staan.

Invlecht spulletjes

Elastiekjes of draad

Vlechten kun je maken met elastiekjes of met naald en draad. Voor het laatste heb je wel enige techniek nodig. Oefen het gerust een paar keer zodat je niet vlak voor een wedstrijd staat te prutsen. Elastiekjes zijn een wat makkelijkere optie. Wist je dat brede elastiekjes net wat sterker zijn? Deze houden de vlechten mooi bij elkaar en zo weet je zeker dat er tijdens de proef geen vlecht uit valt.

Ideale heuptas voor alles wat je nodig hebt tijdens het vlechten

groomingtas voor invlechten

Finishing touch

Het paard is nu schoon en ingevlochten. We zijn er bijna! Voor de finishing touch kun je nog een zachte borstel van geitenhaar over het paard halen om de laatste stofjes weg te halen. Het geitenhaar zorgt ook voor wat extra glans.

Klaar voor de start!

Het paard is er klaar voor. Nog even opzadelen en dan kun je opstappen. Neem een handig opklapbaar krukje mee zodat je makkelijk kan op stappen. Ook wel fijn voor de rug van het paard. Omdat het krukje opklapbaar is kun je hem makkelijk opbergen in de auto of trailer. En dan rest ons nog één ding: succes met de wedstrijd!

Bezoek ook eens onze rubriek toiletteren & invlechten