• gratis bezorging vanaf 49,-
  • alles uit voorraad leverbaar
  • klantwaardering: 9.3
  • voor 20.30 besteld, vandaag verzonden!*

Top 10 zomeritems voor paardrijden

De zomer staat voor de deur! Graag delen we onze top 10 zomeritems voor paardrijden met je. Met deze tips komen jij en je paard perfect deze zomer door en kunnen jullie daar optimaal van genieten!

Vliegendeken tegen insecten

Een goede vliegendeken is onmisbaar in de zomer! Een vliegendeken beschermt je paard tegen vliegen en andere vervelende insecten en zorgt ervoor dat hij lekker relaxed op de wei staat. Vliegendekens hebben wij in allerlei soorten en maten: met hals, zonder hals, met buikflap, als deken waar je mee kunt rijden of mennen en in allerlei patroontjes. Wist je bijvoorbeeld dat een zebra patroon een afwerend effect heeft op insecten? In ons assortiment vind je dekens voor in de kleinste maatjes tot aan big neck dekens, speciaal voor brede paarden. Zo zit er altijd de perfecte deken voor jouw paard tussen!

Heeft jouw paard last van vliegen op z’n benen? Of verbrande kootholtes door de zon? Dan zijn FlyBoots een uitkomst!

Net te warm voor een regendeken, maar wel kans op een flinke regenbui? Dan is de DKR Combo-deken Summer Rain de ideale deken! Deze deken is een vliegendeken welke is voorzien van een waterdicht ruggedeelte waardoor jouw paard beschermd is tegen zowel insecten als regen.

Jeuk? Eczeemdeken!

Voor sommige paarden is een vliegendeken niet genoeg om ze te beschermen tegen zomerse irritaties. Heeft jouw paard last van zomereczeem, ofwel staart- en maneneczeem? Zomereczeem is de meest voorkomende allergie bij paarden. Paarden met zomereczeem zijn overgevoelig voor het speeksel van de Culicoïdes Robertii mug, ofwel de knut. Deze paarden hebben last van ontzettend veel jeuk, waardoor ze met name hun staart en manen kaal of zelfs open schuren. Je kunt je paard beschermen tegen deze mug door hem een eczeemdeken op te doen. Lees hier de blog met meer tips voor paarden met zomereczeem.

Bescherming tegen de zon

Niet alleen mensen kunnen last krijgen van de zon, paarden ook. Je kunt je paard beschermen tegen de zon door een deken met UV-wering op te doen. Maar ook een vliegenmasker met neusnetje of een los neusnetje beschermt jouw paard tegen de zon zodat hij geen verbrande neus heeft. Een vliegenmasker is in dit geval multifunctioneel, want het beschermt je paard ook nog tegen vliegen en is fijn voor paarden met gevoelige ogen.

Elektrolyten aanvullen

Wanneer je paard zweet verliest hij daarbij vocht, maar ook lichaamszouten. Dat vocht vult hij aan door te drinken, maar hoe zit dat met de lichaamszouten? Die lichaamszouten zijn erg belangrijk, want die zorgen ervoor dat de vochtbalans in je paard op peil blijft. Verloren lichaamszouten kun je aanvullen met een elektrolytensupplement. In deze blog lees je meer over de do’s en dont’s van het geven van supplementen aan je paard.

Vliegenspray is een must voor rust

Vliegenspray is een musthave voor in je poetskist deze zomer! Met vliegenspray maskeer je de natuurlijke geur van je paard waar insecten op afkomen. Zo heeft jouw paard veel minder last van vliegen op de wei, tijdens het invlechten of tijdens een training of een buitenrit.

Brokkelhoeven

Eén van de oorzaken van brokkelhoeven is droogte. Om brokkelhoeven tegen te gaan is het belangrijk om de hoeven goed vochtig te houden! Wist je dat een paard zo’n 15 tot 20 minuten met z’n hoeven in het water moet blijven voor de hoeven het vocht goed op kunnen nemen? Lees deze blog om te lezen wat je kunt doen om brokkelhoeven te voorkomen én op te lossen.

Keep it cool

Na het trainen of tijdens een warme dag waarop je paard veel zweet is het fijn voor je paard om even af te koelen. Je kunt hem door middel van water, een spons en een zweetmes een heerlijk verkoelende douche geven. Wil je je paard extra verwennen? Gebruik dan NAF Cooling Wash.

Naast Cooling Wash heeft NAF ook Citronella Wash welke je paard beschermt tegen vliegen!

Bescherm jezelf tegen de zon

Niet alleen je paard kun je beschermen tegen de zon, maar jezelf natuurlijk ook! Wij hebben speciale shirts in ons assortiment die heel ademend zijn, je beschermen tegen schadelijke UV-stralen en ervoor zorgen dat je heerlijk koel blijft tijdens het trainen. Deze shirts horen sowieso ook thuis in de top 10 zomeritems voor paardrijden.

Matchy petjes

Een onmisbaar item in de zomer is een leuke pet. Extra leuk is dat je nu kunt matchen met je paard, of je hond! Maak jullie outfit helemaal af met leuke petjes.

Slobber!

Slobber is er eentje die niet mag ontbreken in een top 10 zomeritems voor paardrijden! Het is een heerlijke traktatie voor je paard. Daarnaast zorgt het ervoor dat je paard extra vocht binnen krijgt en is het perfect om supplementen door te mengen, bijvoorbeeld elektrolyten.

Heb je vragen over bepaalde items uit deze blog? Neem dan zeker even contact met ons op!