• gratis bezorging vanaf 49,-
  • alles uit voorraad leverbaar
  • klantwaardering: 9.3
  • voor 20.30 besteld, vandaag verzonden!*

VITALstyle OerBalans met onmisbare kruiden

🌿 Oerbalans 100% Graanvrij! 🌿

Misschien is het je al opgevallen, vanaf nu zijn alle varianten en formaten vrij van granen en gluten!

  • Tarwegries is vervangen door grasmeel
  • Ideaal voor paarden met een gevoeligheid voor granen en gluten
  • Dezelfde kwaliteit als je van ons gewend bent

VITALstyle OerBalans met onmisbare kruiden. Onze paarden hebben vandaag de dag meestal niet meer de mogelijkheid om in de wei de voor hun zo belangrijke grassen en kruiden te nuttigen. In de natuur hebben paarden een heel gevarieerd dieet en doordat ze toen de benodigde grassen en kruiden binnen kregen zorgden die ook voor de juiste vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Het is dan ook meer dan een goed idee om je paard terug in balans te krijgen door hem te voorzien in deze onmisbare kruiden.  Breng je paard in (oer) balans!

vitalstyle oerbalans

Breng je paard in (oer)balans!

Biologisch werkzame stoffen

Weides van tegenwoordig zijn door kunstmatige bemesting en het weghalen van de kruiden door de mens lang niet meer optimaal voor paarden in het voorzien van voldoende fytonutriënten of ook wel de biologische werkzame stoffen uit kruiden genoemd.

Met name kruidenplanten bevatten de nodige vezels en de werkzame stoffen die belangrijke verteringsprocessen ondersteunen. In de natuur werkt dat dus perfect maar paarden die in omheinde weides staan of paarden die (te) veel op stal staan hebben meestal niet de toegang tot deze heilzame kruiden.

Uit onderzoek is dan ook gebleken dat het grasland waarop onze paarden lopen, nog maar voor zo’n 3% uit kruiden bestaat. Daarnaast is hooi en kuilgras vaak vrij eenzijdig van samenstelling, ook hier ontbreekt een variatie aan kruiden. Daardoor is de kans dus groot dat ook jouw paard belangrijke fytonutriënten mist.

herstel de balans van je paard

Doordat de balans tussen het grasland en het lichaam van het paard dus eigenlijk verstoord is voorziet deze het paard dus niet meer van vitaminen, mineralen en heilzame kruiden welke zo belangrijk zijn voor het paard.

Vooral de kruiden zijn onmisbaar, ze bevatten vezels en ondersteunen spijsverteringsprocessen, zorgen voor de afvoer van afvalstoffen en ondersteunen de algehele stofwisseling van het paard.

Heilzame kruiden ondersteunen de algehele stofwisseling van het paard

Door de darmflora van je paard zo divers en natuurlijk mogelijk te voeden, krijgt je paard een sterk(er) immuunsysteem. Tot wel 70% van alle cellen van het immuunsysteem zijn te vinden in de darm. De immuuncellen communiceren daar continu met de darmflora. Zo leert het immuunsysteem wat ‘normaal’ is en wat ‘afwijkend’ en wanneer het moet reageren en wanneer niet. Hoe rijker de darmflora, hoe efficiënter (meer in balans) het immuunsysteem werkt.

vitalstyle oerbalans

vitalstyle Oerbalans de onmisbare dagelijkse aanvulling

Een gezonde darmflora is de basis van een goede weerstand. Veel weerstandsproblemen, spijsverteringsstoornissen, allergieën en andere problemen ontstaan door een tekort aan kruiden en een te eenzijdig rantsoen. Met deze kennis is OerBalans ontwikkeld, een dagelijkse basisaanvulling op het rantsoen, ter compensatie van het kruidengebrek. Deze mix van vitaminen, mineralen en ‘vergeten’ kruiden hebben paarden van nature nodig. Hiermee geef je je paard een gezonde basis en kun je de verstoorde balans herstellen. Het is dé onmisbare schakel in een optimaal paardenrantsoen. Is jouw paard bijvoorbeeld gevoelig voor mok, heeft hij een verminderde weerstand, wil dat ene wondje maar niet helen of heeft hij last van andere vacht- en huidproblemen zoals zomerkriebels, moeite met verharen of houdt hij vocht vast in de benen? Dit kan allemaal te maken hebben met de stofwisseling.

 

vitalstyle oerbalans

Wanneer geef je vitalstyle Oerbalans?

Door elke dag VITALstyle OerBalans te geven zorg je ervoor dat je paard van binnen en van buiten weer lekker in zijn vel zit. De kruiden zorgen ervoor dat de darmflora van je paard gevoed wordt waardoor het lichaam weer in balans komt.

OerBalans zorgt ook voor:

  • goede afvoer van afvalstoffen
  • natuurlijk herstellend vermogen van de huid

start met oerbalans

Bouw in de eerste week de hoeveelheid die je geeft langzaam op, zodat je paard rustig aan de kruiden kan wennen. Zie je resultaat? Mooi! Maar stop dan niet met het voeren van OerBalans. In de natuur zou je paard ook altijd kruiden blijven eten. Voeg het dus standaard toe aan zijn rantsoen. Dit zorgt voor een blijvende optimale balans in het lichaam, goede ondersteuning van de spijsvertering en een mooie, glanzende vacht.

Gebruiksduur bij 80 gram (paard van 600 kg)

25 kg = 312 dagen (ruim 10 maanden)
15 kg = 187 dagen (ruim 6 maanden)
4 kg – 50 dagen (anderhalve maand)