Evenementen

08
dec

KWPN Clinic met Rob Ehrens

 

Clinic Rob Ehrens
Voor Zeeuws gefokte KWPN springpaarden

 

KNHS Bondscoach Rob Ehrens geeft op vrijdagavond 8 december een clinic voor Zeeuws gefokte KWPN springpaarden bij De Kroo Ruitersport in Nieuw en Sint Joosland.

Ehrens is voormalig springruiter en behaalde zo’n 30 Grand Prix overwinningen en deed mee aan de Olympische Spelen in Peking. Als bondscoach behaalde hij met pony’s,  junioren en Young riders in de jaren ’90 onder meer teamgoud.

Met de senioren behaalde hij in 2006 de Wereldtitel op de Wereldruiterspelen in Aken en goud tijdens het EK in Mannheim. Onder zijn leiding haalde het Nederlandse team de Wereldtitel binnen tijdens de Wereldruiterspelen in Caen en nam Jeroen Dubbeldam de individuele titel mee naar huis. Dubbeldam was daarmee de eerste Nederlander ooit die Wereldkampioen springruiter werd. In 2015 werd het Nederlandse team opnieuw Europees Kampioen in Aken onder de bezielende leiding van Ehrens. Ook hier werd individueel goud behaald. En ook in de afgelopen twee jaren behaalde Ehrens met zijn team bijzonder mooie resultaten, waarbij het zilver van Harrie Smolders op het EK in Göthenborg en het goud in de finale van de landenwedstrijd in Barcelona de hoogtepunten vormden.

De clinicavond staat in het teken van instructie aan Zeeuwse springcombinaties, oplopend op africhtingsniveau. Deze avond wordt ook opengesteld als instructiebijeenkomst voor Zeeuwse, Brabantse en Zuid-Hollandse instructeurs en officials. Deze avond is door de KNHS Regio Zeeland als bijscholingsavond aangemerkt. Dit betekent dat er ook licentiepunten zullen worden toegekend voor de betreffende licentiehouders. Voor nadere informatie en inschrijven zie de scholingskalender op Mijn KNHS.

Datum: vrijdagavond 8 december 2017
Locatie: De Kroo Ruitersport, Boomdijk 1 te Nieuw en Sint Joosland
Aanvang 19.30 uur.

De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom (ook niet-KWPN leden)!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!