Actueel

Selectie wedstrijd WK Jonge Paarden Dressuur.

18-05-'17.

Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2017 - 21 mei selectiewedstrijd te Nieuw en Sint Joosland.

Het WK Jonge Dressuurpaarden

Het Wereldkampioenschap voor vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden in Ermelo, officieel bekend als Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses, was vorig jaar als evenement een groot succes. Nederlands succes was er ook. Kirsten Brouwer reed de hengst Five Star (v.Amazing Star) naar het brons bij de zesjarigen, Kim van der Velden pakte de bronzen medaille met de vijfjarige merrie Guadeloupe-Beau (v.Bordeaux).

Dit jaar staat het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo gepland van 3 tot en met 6 augustus. De Nederlandse afvaardiging wordt bekend gemaakt op 15 juli in Ermelo, wanneer de finale van de WK-selectie wordt verreden tijdens het NK Dressuur. In deze finale, waarvan de eerste proef op donderdag 13 juli gereden wordt, komen per jaargang de beste 10 paarden van de halve finale in actie.

De WK-selectie

Voor deelname aan de halve finale van de WK-selectie op 16 en 17 juni in Etten−Leur zijn twee instroommogelijkheden. De 15 beste vier- en vijfjarige paarden uit de KWPN Pavo Cup 2016 en de beste 15 paarden per leeftijdscategorie uit de vier KNHS−SportsFit selectiewedstrijden 2017 strijden in de halve finale om 10 finaleplaatsen. De zevenjarige paarden kunnen instromen via de KNHS-SportsFit selectiewedstrijden of via de Pavo Cup 2016, via de 15 hoogst geplaatsten mits ZZ-zwaar + 5 winstpunten geklasseerd of als combinatie LT startgerechtigd. 

Voor paarden die niet via de Pavo Cup 2016 instromen zijn vier selectiewedstrijden uitgeschreven op 21 mei  is er selectiewedstrijd in Nieuw en Sint Joosland.

Voor deelname aan de voorselectiewedstrijden dienen de paarden ten tijde van deelname aan de betreffende voorselectie een volgende minimale stand te hebben behaald in de reguliere wedstrijdsport:

  • 5-jarige paarden: M2 startgerechtigd
  • 6-jarige paarden: Z1 startgerechtigd
  • 7-jarige paarden: ZZ-Zwaar + 5 winstpunten of als combinatie LT startgerechtigd (1 mei 2017 peildatum).

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!