Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Actueel

Help, mijn paard is nerveus!

26-09-2017.

Help, mijn paard is nerveus!

 

Sommige paarden hebben veel temperament. Vooral bij paarden die ‘hoog in het bloed staan’ komt het vaak voor dat ze snel gestrest of nerveus zijn. Heb je zo’n paard? Dan kan dat erg vervelend zijn bij de training.

 

Voeding kan helpen om het gedrag van je paard te beïnvloeden.  Ook de huisvesting en omgang hebben invloed. Hieronder hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet om je nerveuse of gestreste paard handelbaar te houden.

 

 1. Zorg voor voldoende beweging.

Niet alleen rijden maar vooral ook weidegang. Wanneer je paard onvoldoende weidegang krijgt, heb je een grote kans dat hij veel opgekropte energie heeft. Energie in het lichaam dat hij niet kwijt kan op stal. Je komt dit dan tijdens het rijden tegen.

 

 1. Voer niet teveel energie

In krachtvoer zit energie. Vaak in de vorm van zetmeel uit granen (zoals haver). Dit zorgt voor explosieve energie. Hierdoor wordt je paard heet. Het is verstandig om bij een nerveus paard te kiezen voor een krachtvoer met laag zetmeelgehalte. Heeft je paard toch veel energie nodig om te presteren? Dan kun je kiezen voor energie uit olie. Deze olie geeft wel energie maar maakt niet heet.

 

 1. Voer een speciaal supplement dat geschikt is voor drukke en nerveuze paarden.

Pavo NervControl bijvoorbeeld. Dit supplement zorgt er niet voor dat je paard niet meer schrikt, maar het helpt het lichaam om de spanning sneller te laten afvloeien. Daardoor is je paard beter beheersbaar.

Sommige mensen zweren bij de kalmerende effecten van bepaalde kruidensupplementen. Houd dan wel rekening met dopingregels bij wedstrijden!

 

Over Pavo NervControl

een supplement speciaal voor gevoelige en nerveuze paarden dat ze helpt om hun innerlijke rust te herstellen en onderhouden. Binnen enkele dagen na gebruik is het paard al merkbaar rustiger!

Pavo NervControl helpt op een natuurlijke manier de innerlijke rust te herstellen en te onderhouden.

Bin Actieve componenten, zoals magnesium en L-tryptophaan, zijn bouwstenen voor de neurotransmitter serotonine en helpen de signaaloverdracht in het zenuwstelsel beter te laten verlopen. Daardoor vloeit spanning in het lichaam sneller af en is er meer rust en controle.

 

Belangrijke eigenschappen

 • Helpt om spanning in het lichaam sneller te laten afvloeien

 • Betere controle in stressvolle situaties

 • Bevat magnesium en L-tryptophaan voor betere signaaloverdracht in het zenuwstelsel

   

  Toepassing

 • Voor sensibele en nerveuze paarden.

<Klik HIER> voor door naar de webshop.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!