Voer - Cavalor, Pavo & Hartog

Pavo paardenvoeders

 

De gezondheid van uw paard staat bij Pavo voorop. Wij laten ons daarbij inspireren door de paardenhouder. Jij als eigenaar hebt zorg voor de gezondheid van je paard. Pavo wil met haar producten deze zorg op voedingsgebied ondersteunen en proberen weg te nemen.

Pavo paardenvoeders en supplementen direct uit voorraad leverbaar.

 

Pavo paardenvoeder o.a.:                                                               Pavo supplementen o.a.:

# 18 plus                                                                                        # Care

# Top Sport                                                                                    # Vital Complete 

# All Sport                                                                                      # Colostrum

# Nature's Best                                                                              # Health Boost 

# Care4Life 15 kg                                                                          # Muscle Build                                                                            

# SportsFit                                                                                      # Biotine Forte                                                         

Triple P                                                                                                                                                                                                                                                                                

# Daily Plus                                                                                       

Slobber Mash                                                                               

# Condition 

# Speedibeet                                       

# SummerFit                                                                                    

# Podo Start                                                                                   

# Podo Grow                                                                                  

# Podo FoalMilk

# Pavo S.O.S. Kit

# Liga

Hartog Paardenvoeders

Direct uit voorraad leverbaar, Hartog Lucernemix, Hartog Balance en Hartog Compact Gras.

 

Hartog Lucerne-mix

Hartog Lucerne-mix is een vezelrijke voeding die voor de spijsvertering van paarden erg belangrijk is. Daarom kiezen paardenhouders voor Hartog Lucerne-mix naast het krachtvoer. De Hartog Lucerne-mix heeft de volgende voordelen:

 • Vezelrijk, dus verminderde kans op koliek
 • Rijk aan natuurlijke vitaminen, mineralen en sporenelementen
 • Draagt bij aan de voorkoming van OC / OCD
 • Ondersteunt de ontwikkeling van spieren, botten en gewrichten
 • Laag gehalte aan zetmeel en suikers in vergelijking met hooi en kuilgras

De Hartog Lucernemix voeren we zelf al vele jaren en is een absolute aanrader. De Lucernemix is absoluut vrij van jacobskruiskruid en aantrekkelijk voor paarden die gevoelig zijn op de luchtwegen.

 

Hartog Balance

Balance Structuurmuesli is een totaalvoer voor recreatie- en hobbypaarden zonder toegevoegde melasse een hoogwaardig basisvoer voor sportpaarden het is een zorgvuldig samengestelde muesli op basis van Hartog Lucerne, etherische oliën, kruiden en het beste van de hoogwaardige Hartog Energy granenmixen. Zo voert u uw paard of pony alles wat nodig is voor een goede weerstand en gezondheid!

 

 • Structuurmuesli met een laag suiker- en zetmeelgehalte voor recreatie en lichte arbeid
 • Rijk aan vitaminen, mineralen, etherische oliën en kruiden
 • Laag eiwitgehalte
 • Met het vezelrijke Hartog Lucerne en spelt voor een verhoogde kauwfrequentie en een optimale vertering.

 • Perfecte prijs/kwaliteit verhouding
 •  

   

       

  Hartog Compact Gras 

  Hartog Compact Gras om paarden op stal zo natuurlijk mogelijk te voeren heeft Hartog een uniek product in het assortiment

  Hartog Compact Gras is de ideale vervanger van gras, hooi en kuil. Hartog Compact Gras heeft de volgende unieke eigenschappen:

  Cavalor paardenvoeders

  Ons bedrijf is al vele jaren een  bekende dealer van Cavalor producten, met name in de verzorgingsproducten en supplementen. Per direct hebben we ook  het voer in ons assortiment. U kunt zeven dagen per week deze producten afhalen.

   

  Standaard in ons assortiment o.a.:

  Strucomix Original

   

  Strucomix Original 

  Paarden zijn van oorsprong steppedieren die vroeger de hele dag door grassen en kruiden konden uitzoeken om te eten. Dit is nu nog te zien aan hun verteringsstelsel: kleine maag en sterk ontwikkelde dikke darm. Vandaag de dag moeten paarden het doen met sterk geconcentreerd krachtvoeder, relatief weinig hooi en bijna geen kruiden... in feite tegennatuurlijk. Strucomix Original is een volledig onderhoudsvoer dat alle natuurlijke grondstoffen bevat zoals een paard die vroeger in alle vrijheid zelf kon vinden.
  Het bevat Struconcept, waarbij verschillende gras- en luzernesoorten zorgen voor een aanvoer van ruwe celstof die de darmflora stimuleert. Pro-Yeast en een uitgebreid gamma van kruiden, zoals tijm, look en eucalyptus hebben op hun beurt een positief effect op vertering, weerstand en ademhaling. Omdat Strucomix Original een volledig voeder is, hoeft er geen extra hooi te worden gegeven, hoewel het mag. Strucomix Original kan ook worden gebruikt als vervanger van ruwvoeder naast krachtvoeder, of het wordt gegeven als aanvulling naast krachtvoeder en ruwvoeder, zodat uw paard alle gewenste kruiden ter beschikking krijgt.

   

  Strucomix Sensitive is een goed uitgebalanceerd voeder voor gevoelige paarden. Vele paarden ontwikkelen verschillende problemen door een onevenwichtige voeding en slechte spijsvertering. Denken we maar enerzijds aan hardnekkige huidproblemen als staart- en maneneczeem en aanhoudende jeuk en anderzijds aan insulineresistentie (suikerziekte) en obesitas (zwaarlijvigheid). Ook de daarmee samenhangende stofwisselingsziektes als voedingsgerelateerde laminitis (hoefbevangenheid), Equine Metabolic Syndrome, Equine Cushing disease, Equine Polysacharide Storage Myopathy en spierbevangenheid bezorgen menig paardenhouder kopzorgen.
  Strucomix Sensitive bevat een weldoend kruidenmengsel op basis van brandnetel, gember en viooltjeskruid en drijft toxines sneller uit het lichaam; m.a.w. het zuivert het lichaam en brengt het weer in balans. Het zuiveringsproces heeft een heilzaam effect op de huid en optimaliseert de vertering. Strucomix Sensitive heeft een laag eiwitgehalte wat de lever ontlast en overtollig warmteverlies en zweten verhindert.
  Bij gevoelige paarden werd aangetoond dat een voeding te rijk aan zetmeel verteringsproblemen ter hoogte van de dikke darm veroorzaakt en kan leiden tot darm- en spierproblemen. Een laag gehalte aan suiker en zetmeel in Strucomix Sensitive draagt bij tot de preventie of behandeling van insulineresistentie. Het helpt paarden met overgewicht een normaal gewicht te herwinnen. Een laag suikergehalte kan bijdragen tot de preventie van hoefbevangenheid.
  Strucomix Sensitive is rijk aan ruwe vezels en vet. Deze combinatie zorgt voor een trage en veilige aanwending van de energie zonder dat het paard hiertoe extra granen moet verteren. Strucomix Sensitive wordt gecombineerd gegeven met grofstengelig droog hooi. Zeker geen kuilvoer noch jong gras meevoeren!

   

  ProBreed

  Probreed is een mix die rijk is aan essentiële aminozuren die nodig zijn voor de groei en het functioneren van de prille systemen van het ongeboren veulen en ook belangrijke vitaminen, mineralen en sporenelementen van bijzondere kwaliteit. Probreed bevat eveneens het element Opti-Growth. Dit element zorgt reeds bij het ongeboren veulen voor een maximale ondersteuning van de bot-, pees- en gewrichtsontwikkeling. Drachtige merries tijdens de laatste drie maanden van de dracht, lacterende merries en jonge veulens tot 12 maanden hebben een verhoogde behoefte aan bovengenoemde kwalitatief hoogwaardige eiwitten die ze vaak moeten ontberen.
  Probreed is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Cavalor en Europa's grootste en bekende fokbedrijven, die hun kwaliteit mee ontlenen aan de Cavalor voedingssupplementen en rantsoenberekeningen. Probreed is een belangrijk instrument in de fok om te zorgen dat voorwaarden worden geschapen voor een gezond en krachtig veulen.

   

  Mash & Mix

  Na een zware inspanning verlangt een paard niet naar sterk geconcentreerd krachtvoer, maar neemt hij liever een lichte, makkelijk te verteren maaltijd: Mash & Mix! Het is speciaal samengesteld uit zeer licht verteerbare natuurlijke grondstoffen die de spijsvertering stimuleren. Mash & Mix bevat uitsluitend goed ontsloten voedings-stoffen (voornamelijk tarwe, zemelen en lijnzaad) en smakelijke groenten.
  Dankzij Mash & Mix neemt uw paard na een zware inspanning weer voldoende vocht en elektrolyten op in zijn maag-darmkanaal, voor een betere recuperatie na de inspanning. Daarom is Mash & Mix met het Mega-Electrolyte concept een werkelijk verantwoorde beloning na een zware inspanning. Mash & Mix is ook welkom tijdens kille morgens en koude winterdagen als licht verteerbare energiebron, aangelengd met warm water.

   

  Nieuwsbrief

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!