Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Bandages

Bandages voor paarden zijn er in verschillende materialen en in allerlei kleuren bij De Kroo Ruitersport.  Bandages worden met name gebruikt in de dressuursport of als stal- en transportbandages.

 

Wat is de functionaliteit van bandages?

Bandages kun je voor verschillende doeleinden gebruiken, vaak zie je ze gebruikt voor de show of in een leuke set in combinatie met bijvoorbeeld hetzelfde kleur zadeldek. Verder dienen ze als beenbescherming en als steun voor de benen van het paard. Het is erg belangrijk dat de benen niet te warm worden en dat bandages precies op de juiste wijze zijn aangebracht, niet te strak maar zeker ook niet te los. Het beste is om de bandages te gebruiken in combinatie met onderlappen. Als extra veiligheid kun je elastische bandage- en of klitteband sluitingen gebruiken zodat de bandage beter vast blijft zitten. Deze elastische sluitingen zijn er zelfs in “Glamour” uitvoering met kristallen.

 

Welke verschillende soorten bandages zijn er?

Er zijn o.a Fleecebandages en bandages van katoen of acryl maar bijvoorbeeld ook de zelfklevende bandages of ook wel de flex wrap genoemd. Deze Flex wrap is zeer geschikt om te gebruiken bij worden en kneuzingen aan het paardenbeen of de voet. Deze flex wrap  kun je vinden in onze categorie wondverzorging.

 

Bandages kopen? Let op de maat van bandages

Bij het kopen van bandages voor paarden is het belangrijk de goede maat te kiezen. De normale maat voor bandages om mee te rijden is 3 meter, voor pony’s is 2 of 2,5 m al voldoende. De 4 meter bandages zijn zeer geschikt als stalbandage of voor gebruik tijdens transport met bijvoorbeeld grote vilten lappen. Erg leuk om te kopen zijn ook de shetland bandages van HKM in een groot aantal kleuren.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!