Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Peesbeschermers

Peesbeschermers zijn de bekendste vorm van beenbescherming voor paarden. Hoe meer beweging een paard krijgt hoe hoger de kans op beschadigingen aan de pezen. Naast paarden die veel buiten lopen of beweging krijgen in de weide zijn peesbeschermers voor paarden absoluut aan te raden voor paarden waar geregeld wedstrijden mee worden gereden. Maar waarom zou je peesbeschermers voor je paard aanschaffen en waar dienen ze precies voor? Tijdens het rijden of springen kunnen de achterhoeven van het paard de voorbenen van het paard aanraken en zo kunnen de pezen van je paard gevoelig worden of in het ergste geval, beschadigen.

Pasvorm peesbeschermer

De pasvorm van een peesbeschermer is erg belangrijk. Er zijn peesbeschermers voor paarden met een handige klittenband sluiting en peesbeschermers voor paarden met een kliksluiting. Verder is het belangrijk dat wanneer een paard meer bereden wordt de peesbeschermer goed ademt. Een goed ademende peesbeschermer is belangrijk omdat er zich zweet kan ophopen onder de peesbeschermer van het paard dat voor een koelend effect kan zorgen waardoor de pees van het paard alsnog gevoelig wordt. Kwalitatief slechte beenbescherming kan dus zorgen voor peesproblemen bij je paard!

Voering van peesbeschermers

Er zijn vele soorten voeringen beschikbaar om de benen van je paarden te beschermen, de meest voorkomende voering van beenbeschermers voor paarden is neopreen. Naast peesbeschermers van neopreen zijn er ook peesbeschermers van ademend leer of peesbeschermers van schapenbont. Het is aan te raden om de peesbeschermers even uit te testen bij je paard om te kijken wat je paard prettig vindt en welke peesbeschermer het beste sluit. Mocht je vaker buiten rijden dan is een beenbeschermer van leer wellicht het handigst omdat deze duurzamer zijn dan peesbeschermers van schapenbont en neopreen.

Het assortiment peesbeschermers van De Kroo

Bij De Kroo beschikken we over een groot assortiment peesbeschermers voor paarden van topmerken zoals Anky Technical Casuals, Back on Track, BR, Equitheme, Eskardon en Harry’s Horse. Verder hebben we peesbeschermers voor paarden in de maten XXXXS tot XL en zijn de peesbeschermers in verschillende kleuren beschikbaar!

Heb je advies nodig of weet je niet welke peesbeschermer bij je past? Bel ons dan eventjes op via 0118-603380 of kom langs op onze manege in Nieuw- en Sint Joostland (Boomdijk 1). We helpen je graag verder bij het maken van je keuze!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!