Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Springschoenen

Springschoenen zijn er van leer, rubber, neopreen, fleece en kunstof. Springschoenen worden tegenwoordig ook veel gebruikt als bescherming van de hoefballen en kroonrand bij dressuur en in de wei tegen het aftrappen van de hoefijzers. Bij elke peesbeschermer is tegewoordig ook een bijpassende springschoen zodat u in stijl kunt trainen. Springschoenen zijn er van de merken Eskadron, BR, Kentaur, HKM, Harry's Horse en HB.
  

De functie van springschoenen voor paarden

Springschoenen dienen ter bescherming van de hoef, hoefballen en kroonrand en zorgen er ook voor dat het paard niet met de achterhoeven de ijzers bij de voorvoet aftrappen. Springschoenen zijn er van leder, kunstleder, neopreen en rubber.

 

Springschoenen kopen? Let op het doel van de springschoen

Als je nieuwe springschoenen gaat kopen is het belangrijk om te weten waarvoor je ze gaat gebruiken. Springschoenen voor lange buitenritten, strandritten of eventing moeten stevige sluitingen hebben die ook in aanraking met water niet snel los gaan. Springschoenen voor dagelijks gebruik in de wei of training moeten makkelijk sluiten en goed wasbaar zijn. De keuze in springschoenen is ongekend groot geworden, bij elke peesbeschermer is tegenwoordig ook een bijpassende springschoen te vinden. Bijzondere springschoenen zijn bijvoorbeeld de BR springschoenen met echte lamswol, deze zachte lamswol beschermt de kootholte tegen vervelende schuurplekken. De anatomische springschoenen van Kentaur zijn bijzonder door hun vormgeving en zullen perfect op hun plaats blijven en op die manier de hoefballen de perfecte bescherming geven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!