Fijne Pasen ❤️ Gebruik code: HAPPYEASTER15 voor 15% korting op alles*!

gratis bezorging vanaf 49,- alles uit voorraad leverbaar klantwaardering: 9.3 voor 20.30 besteld, vandaag verzonden!*
sale -20%

Trust Onderleg watertrens eliptical12mm Sweet Iron

€ 89,99 € 71,99 Je bespaart: € 18,00

Omschrijving

Onderleg watertrens dubbel gebroken (eliptical), Sweet Iron 12mm.
TRUST bit Sweet Iron dubbelgebroken onderleg watertrens. Dikte 12 mm. Verkrijgbaar in de maten: 12,5, 13, 13,5, 14, 14,5 en 15.
Sweet iron Sweet iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces verandert de blauwe kleur naar een bruin/grijze kleur, dit is volkomen normaal en de bedoeling van het bit. Als het bit een tijdje niet gebruikt wordt ontstaat er een oranje/bruine roestlaag. Dit is makkelijk af te poetsen met een vochtige doek.
Dubbelgebroken mondstuk Dit mondstuk heeft twee scharnierpunten, is meer naar de mond gevormd en ligt wat losser in de mond. Dit bit werkt niet in op het verhemelte, wel werkt dit bit in op de tong, de lippen en soms op de buitenkant van de lagen. Let op bij smalle onderkaken, de scharnierpunten kunnen dan op de lagen drukken wat wondjes kan veroorzaken. Vergeleken met een enkelgebroken bit werkt dit bit meer in op de tong. Hoe dikker het middenstuk des te meer druk op de tong. Een dubbelgebroken mondstuk is een standaard mondstuk.
Onderlegtrens Een onderlegtrens wordt gebruikt in combinatie met een dressuurstang, er liggen dus twee verschillende bitten gelijktijdig in de mond van het paard. De ringen van een onderlegtrens zijn kleiner zodat er genoeg ruimte is voor de werking van de dressuurstang. De stang en trens combinatie wordt voornamelijk gebruikt in de hogere dressuur en is niet geschikt voor een onervaren ruiter.
Watertrens De watertrens is een standaard kaakstuk. Dit kaakstuk heeft losse ringen wat het bit vrijer laat bewegen in de mond waardoor veel paarden dit bit goed accepteren. Om te voorkomen dat er velletjes tussen de bewegende ringen komen is het aan te raden om het bit te voorzien van bitringen.

Inspiratie nodig?

Blog van dit item
Bekijk

Kenmerken

Merk
Trust
Artikelnummer
600570002
Mondstuk
Dubbelgebroken
Materiaal
Sweet iron
Maattabel
Juiste maat en eigenschappen van een onderlegtrens
Filters toepassen