Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Pelham

De pelham wordt geleverd met korte en lange scharen. Een pelham met korte scharen wordt ook wel baby pelham genoemd. Een pelham met lange scharen is een gewone pelham.

Dit bit kan met 1 of 2 teugels gebruikt worden. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een pelhamriempje of ook wel 'een brug' genoemd, dit verbindt de bitring met de ringen die aan de scharen van het bit bevestigd zijn. Bij gebruik van dit riempje word maar 1 teugel gebruikt. De pelham wordt gebruikt in combinatie met een kinriem of kinketting.

Een pelham wordt vaak gebruikt bij sterkere paarden. Door de hevel van de scharen werkt dit bit scherp in. Door het gebruik van een pelham is een paard makkelijker diep in te stellen. Hoe langer de scharen, hoe scherper de inwerking.

De pelham is niet geschikt voor onervaren ruiters of paarden, dit bit kan behoorlijk sterk inwerken. Let op op KNHS wedstrijden is het bij de pelham verplicht om met 1 teugel te rijden in combinatie met pelhamriempjes, verder dient ook de kinketting een beschermer te hebben.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!