Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Sporen

Sporen - Het aanbod van sporen voor paarden is bijzonder groot bij De Kroo Ruitersport en daarom is het voor het paard belangrijk om een goede afweging te maken met welke sporen je gaat rijden. Vraag desnoods advies aan je instructeur of stel je vraag via onze contact-pagina.

                                                                                                                                          

                                                                                                                                                  

Welke soorten sporen zijn er voor paarden?

Welk soort spoor past bij jouw paard? Een uitstekende spoor om mee te beginnen met rijden is de knopspoor of stompe spoor, bij het merk Sprenger herkenbaar aan de naam round (door de ronde zachte afwerking aan de top van de spoor). Als je een spoor nodig hebt die iets beter doorkomt dan kun je kiezen voor een langere spoor van 30mm of 35mm of kiezen voor een rechte spoor die door zijn vorm een scherpere inwerking heeft. Een extra pittige werking heeft bijvoorbeeld de hamerspoor.

 

Wanneer gebruik je sporen met wiel?

Wiel sporen zijn er ook weer in de verschillende lengtes en in verschillende uitvoeringen, we zien de wielsporen vaker terug in de dressuursport en hier gebruiken ze vaak de gladde wielspoor of de grof getande wielspoor.

Spoorbeschermers zijn er van rubber of leder maar heel handig zijn natuurlijk de sporen waar de rubber beschermer voor de laars of chaps al vast aan de spoor zit, je kunt deze dan niet kwijt raken en je kostbare rijlaars is altijd goed beschermt tegen beschadigingen. Bij het topmerk Sprenger zijn deze sporen te herkennen aan de benaming extra grip.

 

Combineer de kleur van het spoor met de accessoires van het paard

Sporen voor een paard zijn er ook in allerlei kleuren en dus prima te combineren met je outfit of bijvoorbeeld de stijgbeugels die je gebruikt. Daarnaast zijn sommige sporen voorzien van kristallen of kun je zelfs kiezen voor uitvoeringen in de Nederlandse, Duitse of Belgische vlag.
Zo’n enorme keuze is er ook op het gebied van spoorriemen, versierd met allerlei kristallen en haast in alle voorkomende leerkleuren. Je kunt alle spoorriemen vinden in de categorie spoor-accessoires.

Sporen van Sprenger, BR, Harry's Horse of QHP?

In ons assortiment sporen en spoorriemen bieden we u de volgende merken aan: Sprenger sporen, BR sporen, Harry's Horse sporen, HB sporen en exclusievere spoorriemen van Petrie, Derby en QHP.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!