Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Watertrensen

Watertrens paard - Een watertrens is een van de veel gebruikte bitten en over het algemeen zeer goed geaccepteerd door het paard. Een watertrens heeft losse ringen en het mondstuk kan recht zijn, enkelgebroken of dubbelgebroken en daarnaast ook gemaakt zijn van verschillende materialen. Watertrensen zijn voor veel paarden en ruiters een zeer geschikt bit.
                                                                            

Watertrens paard - welke soorten zijn er?

Een watertrens voor het paard is er in allerlei uitvoeringen meest voorkomend zijn de watertrens met enkelgebroken mondstuk en de uitvoering met een dubbelgebroken mondstuk. De dubbelgebroken variant past anatomisch mooi in de mond en paarden die last hebben van een “hangend rooster” of sowieso gevoelig zijn in de mond kunnen soms veel baat hebben bij een dubbelgebroken bit. Het bit maakt dan veel minder een punt in de mond op  het moment dat je meer druk vraagt op beide teugels en zodoende geeft dat een aangenamere verbinding. Een watertrens kan eveneens uitgevoerd zijn als stang of ook wel de ongebroken trens genoemd. Daarnaast zijn er mogelijkheden van watertensen die als het paard ontspant het effect heeft van een gewone gebroken watertrens maar op het moment dat de ruiter weerstand bied of het paard verzet biedt dan vormt het bit automastisch de werking van een stang. Deze bitten zijn er van het merk Trust type locked van Sprenger als Max Control en van Stuebben als Easy Control.

                                                         

Novocontact van Sprenger

Novocontact van Sprenger is een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bitten. Door de ergonomische, ovale vorm van het mondstuk ligt dit bit zeer goed in de mond. Het bit kantelt naar voren bij teugeldruk, waardoor de druk in de mond verdeeld wordt over de gehele tong en een zachtere inwerking wordt verkregen. Hierdoor wordt het paard gestimuleerd om het bit aan te nemen en aan de teugel te blijven. Het bit heeft een zachte inwerking en is geschikt voor paarden die het bit niet durven aannemen en voor paarden die moeizaam contact maken met de hand

Meer informatie over soorten materialen waarvan bustrensen en watertrensen gemaakt zijn? Bekijk bitten en sporen

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!