Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Longeerartikelen

Longeren is het functioneel trainen van een paard aan een "longeerlijn".  Goed longeren is vakmanschap! In ons assortiment o.a de longeerartikelen van Lammert Haanstra, BR, QHP, HB en Harry's Horse.

                                         
Longeerlijn

Om te longeren heb je natuurlijk een goede longeerlijn nodig, er zijn enkele longeerlijnen maar ook dubbele longeerlijnen verkrijgbaar. Ga je met een dubbele longeerlijn aan de slag dan is het verstandig om dat onder begeleiding van een deskundige te doen.

Naast een goede longeerlijn is ook een longeersingel en longeerzweep onmisbaar bij het longeren. Verder hoort ook een hoofdstel of kaptoom tot het basisassortiment van de longeur. Het voordeel van het gebruik van een kaptoom is dat je geen druk op de mondhoeken geeft.

             

Welke hulpteugels kun je gebruiken bij het longeren?

Om tijdens het longeren paarden beter te gymnastiseren of bepaalde spiergroepen sterker te maken kun je het paard op verschillende manieren bijzetten. De hulpteugels die je hiervoor kunt gebruiken zijn o.a de bijzetteugel, bijzettouw, longeerhulp touw en pessoateugel.

 

Lammert Haanstra

Lammert Haanstra is het bekendste merk op gebied van longeren, deze Lammert Haanstra geeft naast cursussen en workshops ook een heel assortiment aan longeerartikelen van topkwaliteit op de markt. Voordelige longeerartikelen zijn er ook van de merken QHP, Harry’s Horse, Premiere en Imperial Riding.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!