Concours- en zweetdekens

Een zweetdeken is handig als je paard vele fysieke inspanning levert. Een paard dat erg actief is en veel fysieke inspanning levert verbrand veel glucose en vet. Na de inspanning koelt je paard weer af. Soms kan je paard hierbij stijve spieren of zelfs blessures krijgen. Om dit tegen te gaan kan je ervoor kiezen om na het paardrijden een zweetdeken op je paard te leggen. Een zweetdeken fungeert namelijk als een soort extra vacht waardoor je afkoelperiode van je paard verlengt wordt, dit zorgt ervoor dat de kans op stijve spieren of, in extreme gevallen, een blessure aanzienlijk kleiner wordt.

Wollen zweetdeken

Zweetdekens worden bijna altijd gemaakt van wol, dit komt doordat wol een capillaire werking heeft. Een capillaire werking houdt in dat zweet door middel van wol van de huid naar buiten wordt getransporteerd. Het vacht van een paard heeft van nature al een capillaire werking, maar als een paard veel heeft bewogen kan het zijn dat het koude zweet het paard te snel afkoelt waardoor het een blessure krijgt. Vergelijk het met buiten sporten, zonder goede warming up of cooling down lopen mensen ook kans op blessures. Vandaar dat een wollen zweetdeken een positief effect heeft op de conditie van uw paard.

Zeker als je een gedreven wedstrijdruiter bent is het aan te raden om een goed zweetdeken aan te schaffen en deze elke keer na het rijden een tijdje om te doen bij je paard. Ten opzichte van andere paarden worden wedstrijdpaarden extra belast en vaker belast, hierdoor lopen ze bij het afkoelen meer kans op risico. Controleer altijd of het zweetdeken ook goed zit bij je paard omdat dit essentieel is voor het correct functioneren van het zweetdeken.

Het assortiment zweetdekens van De Kroo

Bij de Kroo beschikken we over een groot assortiment zweetdekens voor paarden. Zo hebben we wollen zweetdekens voor paarden, zweetdekens met hals en zweetdekens zonder hals. Verder bestaat ons assortiment uit vele toonaangevende merken. Zo hebben wij o.a. Eskadron zweetdekens, BR zweetdekens, Bucas zweetdekens, Harry’s Horse zweetdekens en nog vele andere topmerken. Naast zweetdekens voor paarden hebben wij bij de Kroo ook zweetdekens voor shetlanders en zweetdekens voor pony’s.

Bij de Kroo helpen wij je graag met het maken van de juiste keuze. Kom gerust langs op de manage in Nieuw- en Sint Joostland of bel ons op via het nummer 0118-603380.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!