Regendekens

Regendekens zijn essentieel voor paarden in Nederland. Het uiteenlopende klimaat in Nederland brengt namelijk geregeld neerslag met zich mee. Een goede regendeken om je paard te beschermen tegen weer en wind is daarom onmisbaar. Bij De Kroo hebben we o.a. Bucas regendekens, QHP regendekens,  en Harry’s horse regendekens. Naast regendekens voor paarden hebben wij ook een uitgebreid assortiment regendekens voor shetlanders en minipaarden. Een regendeken kan worden gemaakt van materialen zoals polyester of nylon, maar kan ook fleece bevatten.

Regendeken met Fleecevoering

Afhankelijk van het jaargetijde kun je kiezen voor verschillende soorten diktes in de regendekens, dit wordt uitgedrukt in grammen. Het meest gangbare gewicht voor een regendeken is 100 gram.  Hoe meer gram het regendeken is, hoe dikker het gevoerd is. Bij De Kroo hebben we o.a. regendekens van 0 gram, 100 gram, 175 gram, 165 gram, 185 gram, 195 gram, 200 gram, 215 gram en 225 gram.

Naast het jaargetijde is het ook belangrijk om andere factoren mee te nemen in je keuze. Zo kunnen verschillende paardenrassen verschillende dekens nodig hebben, controleer altijd even welk soort deken het best past bij je paard. Verder spelen de dikte van de vacht van je paard, de leeftijd en de conditie ook een grote rol bij het vinden van het juiste regendeken. 

De laatste factor die je in overweging moet nemen is de manier waarop je paard gehouden wordt. Zo hebben paarden met een goede, dikke wintervacht, een goede gezondheid en beschutting tegen neerslag hooguit een licht gevoerde deken nodig. Levert je paard echter veel fysieke inspanningen in het koude, Nederlandse winterweer dan is het aan te raden om voor een iets dikkere voering te gaan om je paard zo gezond mogelijk te houden.

Wat kunt je verder doen voor je paard?

Als de winter aanbreekt zijn er ook andere maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je paard het niet koud krijgt. Ten eerste kun je je paard in de winter extra hooi geven. Paarden verbruiken, net als mensen, veel meer energie in de kou waardoor er weinig energie overblijft voor afweermechanismen. Extra voeding zorgt ervoor dat je paard de benodigde energie binnenkrijgt om zichzelf altijd voldoende te kunnen acclimatiseren. Een derde tip is om altijd voor voldoende water voor je paard te zorgen. Paarden drinken tussen de 40 en de 50 liter water per dag en als ze onvoldoende water binnenkrijgen zullen ze ook minder gaat eten waardoor de conditie afneemt. 

Een goed, passend en ademend deken is de kans op problemen aanzienlijk minder. Bij De Kroo helpen wij je graag met het maken van de juiste beslissing zodat je paard ook in de winter in een top conditie verkeerd. Neem gerust contact met ons op via 0118-603380 of kom een keer langs op de manege in Nieuw- en Sint Joosland (Boomdijk 1, 4339 PN).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!