Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Vliegendekens

In de zomermaanden kan je paard veel last hebben van vliegen, muggen en andere irritante insecten. Om deze irritatie tegen te gaan kan je ervoor kiezen om je paard van een vliegdeken te voorzien. Bij de Kroo hebben we een groot assortiment aan vliegdekens voor paarden. Zo hebben we o.a. Bucas vliegdekens, BR vliegdekens, QHP vliegdekens en Harry’s Horse vliegdekens. Verder beschikken wij over vliegdekens met hals en vliegdekens zonder hals.

Zebra vliegdeken

Enkele jaren geleden introduceerde Bucas het eerste vliegdeken met een zebra print, de Bucas Buzz Of. Deze vliegdeken zorgde ervoor dat je paard er uit zag als een zebra en er waren destijds veel sceptici die dachten dat het vliegdeken geen hit zou worden omdat het geen toegevoegde waarde zou hebben. Niets is echter minder waar, Bucas heeft wetenschappelijk onderzoek laten uitvoeren naar het effect van strepen op het aantrekken vliegen. Doormiddel van zwarte, witte en zwart-wit gestreepte bordjes met insectenlijm is getest wat de minste insecten aantrekt. Wat blijkt? De  zwart-wit gestreepte bordjes die gebaseerd zijn op een zebrapatroon trekken de minste vliegen aan. Hieruit heeft Bucas geconcludeerd dat een zebrapatroon een afstotend effect heeft op insecten en daarom hebben ze vliegdekens met een zebrapatroon geïntroduceerd.  Bij de Kroo beschikken wij ook over een ruim assortiment Bucas vliegdekens.

Welk vliegdeken moet ik kiezen?

Welk vliegdeken je het best kan kiezen, hangt volledig af van de manier waarop jij je paard houdt. Staat je paard veel in de wei met andere paarden dan is het wellicht praktisch om een zebra vliegdeken te kiezen die wat dikker is, omdat je paard meer last zal hebben van vliegen, muggen en andere insecten. Staat je paard meer op stal dan is het praktisch om een wat dunner vliegdeken te kiezen omdat je paard minder last zal hebben van vliegen en muggen. Verder zijn er speciale uitrij vliegdekens beschikbaar die je paard kan dragen tijdens het rijden, deze dekens hebben een zadeluitsparing waardoor het deken ook tijden het rijden optimaal blijft zitten. Let er wel goed op dat het deken goed sluit zodat er geen vervelende drukplekken ontstaan bij uw paard.

Twijfel je over welke vliegendeken jij het beste kunt kiezen? We helpen je graag met een persoonlijk advies. Kom gerust langs op de manage in Nieuw- en Sint Joostland of bel ons op via het nummer 0118-603380.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!