Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Stress & nervositeit

Nervositeit bij paarden - Soms is het makkelijk om de oorzaak van stressgevoeligheid, nervositeit of angst gemakkelijk te vinden, maar in andere gevallen kan het soms helemaal niet zo makkelijk zijn om de oorzaak van stress en nervositeit bij het paard weg te nemen. In alle gevallen is het belangrijk dat het paard leert om te gaan met de situatie en zijn vertrouwen terugkrijgt. Sommige kruiden en voedingssupplementen met een rustgevende werking kunnen hierbij ondersteunend werken.

 

Magnesium tegen stress bij een paard

Magnesium is een bekend middel dat men gebruikt bij nerveuze of stress gevoelige paarden, we bieden magnesium aan van de merken Pharma Horse en Dr. Horse. Bij gebruik van Cavalor Calm wordt de prikkeling van lawaai, licht, soortgenoten etc minder. Daardoor treedt kalmering op zonder dat het het concentratie vermogen of bewegingsmotoriek beïnvloed. Heeft een rustgevende, ontspannende werking op kijkerige, jonge paarden.

 

Middel tegen stress en angst bij paarden

Confidence EQ vermindert of voorkomt stress bij paarden in situaties die er normaal voor zorgen dat het paard nerveus of angstig wordt. Het bootst het natuurlijke stofje na dat merries aan hun zogende veulen geven. Dit natuurlijke stofje is een feromoon (een soort geurstof). Feromonen zijn een instinctieve manier van communicatie voor het paard. Confidence EQ werkt niet drogerend of sederend, maar geeft het paard zelfvertrouwen in stressvolle situaties.

Andere merken en artikelen welke we aanbieden tegen nervositeit en stress bij paarden zijn bijvoorbeeld Primeval Stressless, Pavo Nerv Control, No Stress Paste Horse en Tranquigel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!