Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Singels

Singels voor paarden - Opzoek naar een nieuwe singel voor uw paard van leder, neopreen of geheel lamswol gevoerd? We hebben ze in alle maten in onze webshop direct uit voorraad leverbaar. Bekijk onze BR singels, Harrys Horse Singels, Kentaur dressuursingels, Kieffer Neopreen singels, LJ Leathers Singels en QHP Singels. Ook verkopen we singels voor paarden van DHH, HB, Thorowgood, Stuebben, Passier, Otto Schumacher en Kieffer.

 

Tips bij het kopen van een nieuwe singel

Ben je opzoek naar een nieuwe singel voor je paard? We geven je graag een aantal tips om de juiste singel te kopen. Allereerst stel je jezelf de vraag of je opzoek bent naar een dressuursingel, veelzijdigheidssingel of springsingel die ook wel buikflapsingel genoemd word. Het is belangrijk dat een singel goed past en dat je het juiste materiaal voor je paard kiest om eventuele vervelende schuurplekken te voorkomen. Ben je opzoek naar een fijne maar toch voordelige singel dan kan een neopreen singel wellicht de beste keuze zijn. Een lederen singel heeft natuurlijk meer onderhoud nodig maar zal ook beter ademen dan bijvoorbeeld neopreen. Heeft je paard snel last van schuurplekken dan kan een BR Anatomische lamswol gevoerde singel soms een uitkomst bieden, de medicinale wol samen met de mooie anatomische vorm kan vaak problemen voorkomen.


Lengte van een singel bepalen

Om de juiste lengte te bepalen van een singel moet je weten dat de maat van de singel gemeten word van gesp tot gesp. Als je de maat bij je paard wilt opmeten dan kun je dat eventueel ook met een lint of touw doen door bij het zadel te meten vanaf de stoot (daar waar je de singel wil gaan vastmaken) onderlangs de buik tot aan de andere zijde bij de singelstoot.  Bij aankoop van een singel met elastiek moet je rekening houden dat het elastiek tot circa 5 cm speling geeft.

Fairfax Performance singel

Het Britse dressuurteam hield de ontwikkeling van deze singel geheim om een voorsprong te behouden tot de Olympische Spelen in 2012. De Fairfax Performance singel is iets compleet nieuws, nooit eerder werd zoveel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de pasvorm en het effect van de singel bij paarden.

De Fairfax Performance singel zorgt voor een enorme afname van de druk bij het paard, een significante verbetering van de bewegingsvrijheid en een vermindering van de asymmetrie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!