Veelzijdigheidszadels

Ben jij een ruiter die eigenlijk wel van alles geniet zolang je maar op het paard zit? Dan is een veelzijdigheidszadel iets voor jouw. Wanneer je naast dressuur ook van springen en buiten rijden houdt, is het vaak niet haalbaar om voor ieder onderdeel een apart zadel kopen. Door de keuze te maken voor een veelzijdigheidszadel weet je zeker dat je bijna nooit van zadel hoeft te wisselen. Het veelzijdigheidszadel is zo gemaakt dat je er eenvoudige sprongen mee kunt maken in de bak, maar dat je ook voor dressuur kunt gaan zonder dat je op een ander zadel moet gaan rijden. Zo rij je dus een hele leuke afwisselende training waar je maar één zadel voor nodig hebt!

Veelzijdig in Veelzijdigheidszadels

De Kroo heeft een ruim assortiment veelzijdigheidszadels in de shop. Van een kunststof veelzijdigheidszadel tot een kwalitatief sterke leren veelzijdigheidszadel, in verschillende kleuren en maten. Wil je bijvoorbeeld een leuke roze zadel voor je pony of ga je liever voor een mooi bruin veelzijdigheidszadel voor je paard, er is uitzoek genoeg. Ook qua merk en prijs is er veel afwisseling mogelijk. Een kwaliteitsvol Wintec veelzijdigheidszadel zit in een duurdere prijsklasse, dan wanneer je bijvoorbeeld gaat voor een HB veelzijdigheidszadel of een BR veelzijdigheidszadel.

Wat is het verschil?

De zweetbladen van een veelzijdigheidszadel zitten iets verder naar voren dan bij een dressuurzadel. Bij een springzadel zijn deze zweetbladen nog verder naar voren geplaatst. Een veelzijdigheidszadel zit dus eigenlijk precies tussen de andere twee zadels in. Dit zadel is dus minder geschikt wanneer je vooral dressuur rijdt en is tegelijkertijd ook niet gemaakt om hoge sprongen mee te maken. Als recreatief ruiter zit je met een veelzijdigheidszadel echter prima. Het zadel zit sowieso comfortabel bij de ruiter als bij het paard, mits het veelzijdigheidszadel de juiste maat heeft natuurlijk. Heb je vragen over welk zadel het beste past bij jou en je paard? Neem gerust contact op en we helpen je graag met een persoonlijk advies.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!