Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Rijkleding

Paardrijkleding is essentieel  bij het paardrijden. Naast de praktische toepassing van paardrijkleding tijdens het paardrijden is je kleding natuurlijk ook een mooi fashion item. De Kroo heeft een zeer uitgebreid aanbod paardrijkleding voor vrouwen, paardrijkleding voor mannen en paardrijkleding voor kinderen. Zo hebben wij onder andere kleding van merken als QHP, BR, Cavallo en Harry’s Horse  in diverse prijscategorieën.

Goede rijkleding is verplicht om lessen te volgen en wedstrijden te rijden en het zorgt ervoor dat jij een stuk prettiger op je paard zit.
Ruiters lopen kans op ongelukken bij het dragen van kleding die niet geschikt is voor paardrijden. Verplichte paardrijkleding bestaat uit een helm of cap, rijlaarzen of speciale schoenen met chaps  en een rijbroek. Naast verplichte paardrijkleding zijn er ook kledingstukken die gemaakt zijn voor paardrijden een rijblouse, sport-B. H., een rijjasje, trui of bodywarmer, rijhandschoenen en een bodyprotector of rug beschermer.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van paardrijkleding?

Als ruiterkleding niet goed past kan dit gevolgen hebben voor de ruiter. Denk bijvoorbeeld aan schaafwonden door het constante schuren van de losse kleding. Verder kan het paard onrustig worden als er kleding beweegt wat slecht kan uitpakken. Hieronder staan een paar tips voor het aanschaffen van de juiste paardrijkleding:

  • Controleer bij het aanschaffen van paardrijkleding altijd of het écht comfortabel zit en goed aansluit op jou figuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het materiaal van de ruiterkleding en de kwaliteit van de kleding.
  • Verder is het belangrijk dat uw ruiterkleding geen loszittende onderdelen bevatten zodat het niet kan gaan wapperen tijdens het paardrijden.
  • Omdat ruiters vaak met hun paard de natuur in gaan of intensief rijden is het altijd aan te raden om voor kleding te kiezen die goed ademt. Dit is erg prettig want het voorkomt dat u erg kan gaan zweten tijdens uw rit.
  • Het klinkt misschien heel voor de hand liggend, maar ga bij uzelf na of uw ruiterkleding ook veilig is!

Het assortiment ruiterkleding van De Kroo

Bij De Kroo hebben we een breed aanbod aan paardrijkleding voor beginnende ruiters, gevorderde ruiters, wedstrijdruiters en voor kinderen. Bij ons kunt u terecht voor paardrijkleding voor dames, paardrijkleding voor heren en paardrijkleding voor kinderen in diverse kleine en grote maten en in diverse uitvoeringen. Zo vindt u bij ons onder andere paardrijbroeken, paardrijcaps, paardrijlaarzen, bodywarmers en wedstrijdjassen.

Heb je een vraag over een bepaald product? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze met betrekking tot uw paardrijkleding. Bel ons gerust op via 0118-603380 of kom een keer langs op de manege in Nieuw- en Sint Joostland (Boomdijk 1, 4339 PN).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!