Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Rijhandschoenen

Paardrijhandschoenen spelen een cruciale rol bij het paardrijden. Rijhandschoenen dienen meerdere rollen, naast het warmhouden van uw handen in de winter zit er ook vaak antislip in de binnenkant van de handschoenen verwerkt zodat u een betere grip heeft op de teugels en de teugels niet zomaar kunnen wegslippen. Er zijn veel verschillende merken, soorten en maten paardrijhandschoenen. Wij lichten graag de belangrijkste factoren toe zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die uw rijplezier tegemoet zullen komen!

Paardrijhandschoenen: materialen en seizoenen

Er zijn veel verschillende soorten materialen die gebruikt worden in het maken van paardrijhandschoenen omdat verschillende materialen een verschillend effect hebben op je rijgedrag. De volgende soorten handschoenen zijn beschikbaar:

  • Gebreide paardrijhandschoenen
  • Fleece paardrijhandschoenen
  • Leren paardrijhandschoenen
  • Imitatieleren paardrijhandschoenen
  • Leren paardrijhandschoenen
  • Ruiter paardrijhandschoenen

Het is belangrijk om te bedenken in welk seizoen  je welke paardrijhandschoenen wilt gebruiken. In de zomer kun je het beste kiezen voor de handschoenen die het best zitten en die ervoor zorgen dat je handen niet gaan zweten. Zorg ervoor dat je in de zomer beschikt over paardrijhandschoenen die goed ventileren. Naast het feit dat het niet prettig is om met bezweette handen de teugels vast te houden loop je ook extra kans om blaren op te lopen! In de winter is het prettig om dikkere paardrijhandschoenen te gebruiken, omdat dit ervoor zorgt dat je handen niet koud worden, wat ook hinderlijk kan zijn tijdens het paardrijden.

Het assortiment paardrijhandschoenen van De Kroo

Bij De Kroo beschikken we over een groot assortiment handschoenen voor mannen, vrouwen en voor kinderen. Verder hebben we een verscheidenheid aan merken waaronder Ariat, BR, DKR Sports, Harry’s Horse, Roeckl en QHP. Verder hebben we ook verschillende kleuren paardrijhandschoenen, bij het wedstrijdrijden is het echter gangbaar om witte of champagne gekleurde handschoenen te gebruiken. Verder zijn wedstrijdhandschoenen ook net wat anders gemaakt omdat slijtage voorkomt op andere plekken, let hierop bij het maken van uw keuze!

Uiteraard is het fijn om in één keer de juiste maat te kiezen. De onderstaande tabel helpt je bij het kiezen van de juiste maat.

Maat

Maat

Handomtrek

6

XS

15 cm

6,5

S

17 cm

7

M

18 cm

7,5

M

19 cm

8

L

20 cm

8,5

L

22  cm

9

L

23 cm

9,5

XL

24 cm

10

XL

26 cm

10,5

XXL

27 cm

11

XXL

28 cm

Twijfel je over je maat of over de juiste keuze in jouw situatie? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!