Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Veiligheidshelmen

Een paardrijcap, ook wel rijcap of paardrijhelm genoemd, is  bijna altijd verplicht vanwege veiligheidsredenen. Verder is het ook aan te raden om altijd te rijden met een paardrijcap omdat het serieus letsel aan het hoofd kan voorkomen bij een eventuele val. Er zijn veel verschillende soorten paardrijcaps en en er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen bij het produceren van paardrijcaps. Wij lichten graag de belangrijkste factoren uit die je moet meenemen bij je aankoop.

Paardrijcaps: Materiaal en eigenschappen

Er zijn verschillende soorten materialen die worden gebruikt bij het maken van paardrijcaps. Echter zijn er drie materiaalsoorten die vaak terugkomen. Namelijk ABS, carbon en titanium. ABS is een stevig soort kunststof dat vaak gebruikt wordt bij de productie van paardrijcaps omdat het hard materiaal is wat betaalbaar kan worden geproduceerd. Carbon en titanium paardrijcaps zijn vaak wat duurder maar bieden echter betere bescherming dan ABS, verder zijn paardrijcaps van carbon en titanium vaak ook wat lichter in verhouding.

Naast het materiaal van de paardrij cap is het ook belangrijk om een cap te kiezen die aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Rij je vaak in de zomer dan is het wellicht praktisch om een paardrijcap te kiezen die goed ventileert zodat je geen bezweet hoofd krijgt tijdens het rijden. Er zijn ook wat dichtere caps die warmte van nature beter kunnen behouden als je vaak in wat kouder weer rijdt.

Paardrijcap kopen

Bij De Kroo beschikken we over een groot assortiment paardrijcaps voor kinderen, paardrijcaps voor mannen en paardrijcaps voor vrouwen. Wij beschikken over merken die zich in de loop der jaren onderscheiden hebben en kwalitatief hoogstaande paardrijcaps leveren. Denk hierbij aan merken als BR, Casco, Charles Owen, Harry’s Horse, HV Polo, Kiwi & Co en QHP. Bij De Kroo beschikken we over ABS paardijcaps, paardrijcaps van carbon en paardrijcaps van titanium. Naast de ambitieuze wedstrijd ruiter beschikken wij ook over paardrijcaps voor de modieuze hobby ruiter.

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze, paardrijcaps zijn namelijk cruciaal en veiligheid staat bij ons altijd voorop. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je met het kiezen van de juiste paardrijcap in jouw situatie. Je kan ons telefonisch bereiken via het telefoonnummer 0118 – 603380.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!