• gratis bezorging vanaf €49,-
  • voor 20.30 besteld, morgen in huis
  • klantwaardering: 9.3
  • alles uit voorraad leverbaar

Het team van De Kroo Ruitersport

Wie zijn eigenlijk de drijvende krachten achter De Kroo Ruitersport? Wie zorgen ervoor dat de paarden telkens weer op tijd eten krijgen, de paarden dik in het stroo staan, de stallen aangeveegd zijn, de bodems gesleept, u in een van onze cafés kunt genieten van een lekker kopje koffie en een vers broodje… en al die andere zaken die dagelijks gedaan moeten worden?Precies, familie de Kroo en medewerkers! Graag stellen we ze hierna aan u voor.

Jan de Kroo

De aankoop van z’n eerste paard Pedro, daar is het allemaal mee begonnen. Na een rijk ringrij-verleden toch de witte broek en het rijjasje aangetrokken en met verschillende paarden (Uriska, Aaron Eroica, Conti, Equator) de wedstrijdring betreden. M2 dressuur en M springen met Conti en Equator en met deze paarden ook succesvol in de samengestelde wedstrijdsport (nu eventing). Kwam aan de start op verschillende NK’s en reed veel crossen door het hele land. Binnen het bedrijf verantwoordelijk voor verkoop op beurzen en grote concoursen en daarnaast actief in onze Ruitershop en horeca.

Op de foto boven en rechtsonder ziet u Jan in actie tijdens verschillende samengestelde wedstrijden. Op de foto linksonder Janny en in het midden Jan en Janny op concours.

Janny de Kroo

In Aaron Eroica en later in Conti had Janny een geweldig paard, ze reed met Conti in de M dressuur en het L springen en behaalde met dat zelfde paard ook haar instructeursdiploma bij de ORUN opleidingen. Naast instructeur is Janny ook juryylid bij dressuurwedstrijden. Binnen het bedrijf is Janny verantwoordelijk voor de lesindelingen en geeft ze veel van onze manegelessen. Verder is ze tijdens onze evenementen actief in de horeca zowel in de keuken als achter de bar.

Mariska de Kroo

Mariska ging als 6-jarige al op ponyrijles en kreeg al snel haar eerste pony Bonito waar ze ook veel wedstrijden mee reed, later was ze vooral met Ronny en Roxsanne erg succesvol in de Z dressuur, Z springen en Z samengesteld (foto’s bij History). Bij de paarden reed ze Happy naar de M2 dressuur en met de superschimmel Dinandt startte ze in de Z2 dressuur. Later kwam ze aan de start met het paard Troela Bella K waarmee ze o.a de Kluutetrofee wist te winnen.
Bij het springen was Mariska met de schimmelhengst Iceberg en Miana ook een tijd onoverwinnelijk.

Qua opleidingen volgde ze in Middelburg de opleiding Mode en Kleding en later de sportopleiding op het NHB in Deurne waar zij ook haar instructeurs diplomas behaalde. Mariska geeft dressuurlessen en werkt daarnaast in de shop & horeca.

Martin de Kroo

Pas op 16-jarige leeftijd ging Martin serieus lessen, in datzelfde jaar reed hij ook zijn eerste officiele wedstrijd met Uriska. Later maakte hij voor verschillende mensen paarden zadelmak en dat was in het beginstadium van Stal de Kroo dan ook een van de belangrijke onderdelen van het bedrijf. Qua opleidingen volgde Martin de hotelmanagement opleiding aan de Hotelschool in Middelburg en behaalde alle instructeursopleidingen van de KNHS in Ermelo, waarvoor hij nu zelf opleidingen tot instructeur geeft.

Op wedstrijdgebied startte hij eerst met Conti en Equator, maar Jumper bracht de successen. In notime was Jumper Z dressuur en Z springen en daarna volgden er vele anderen. Zo werden ook Golinda, Miana en Holanda Z springen en reed Martin ook Nevaro naar de Z dressuur. Andere wedstrijdpaarden waren oa Kingston, Iron jack, Kessy, Jadalca, Jacour, Irak, Juliana, Nibero en nog vele anderen.

Binnen het bedrijf is Martin verantwoordelijk voor het administratieve gedeelte en verzorgt hij alle springlessen naast het werk in horeca & shop.

Op dit moment komt Martin succesvol uit in de sport met de paarden Troela Bella K (M2 dressuur en M springen),  Quajong. En in de dressuur met Vip.

Samantha Miltenburg

Ik ben Samantha Miltenburg en heb eerst lange tijd als stagiaire bij De Kroo Ruitersport gewerkt. Toen ik mijn opleiding helemaal afronde (zomer 2008 ben ik in vaste dienst getreden bij De Kroo Ruitersport.

Ik ben woonachtig in Ritthem en rijdt al paard vanaf mijn vijfde jaar. Inmiddels heb ik meerdere paarden zelf opgeleid tot de klasse Z dressuur, en spring ik ook graag. Hierin is de klasse M het hoogst behaalde.

Wat opleiding betreft volgde ik aan het CSW in Vlissingen VMBO-T om vervolgens de vierjarige paardenhouderij opleiding aan het Groen College in Goes af te ronden. Intussen behaalde ik ook mijn ORUN- instructersdiploma all-round.
Mijn werkzaamheden zijn lesgeven en de verzorging van de paarden en met evenementen zul je me ook terug vinden in de horeca !

Yvette Jopse

Ik ben Yvette Jopse 29 jaar en woon in Kapelle.
Als 7 jarig meisje kwam ik bij de Kroo Ruitersport paardrijden en dat doe ik nog steeds.
Dit jaar 2020 ondertussen alweer 24 jaar. De tijd vliegt voorbij!
Als klein meisje liep ik bijna iedere dag wel op de manege. Dan hielp ik in de stallen en borstelde de pony’s.

Tot dat ik eindelijk in het weekend een pony mocht gaan verzorgen. Dat was een groot succes. Ik heb ondertussen wel 6 verzorgpony’s gehad. De laatste verzorgpony was Fury. Met Fury ben ik ook knhs dressuur en springwedstrijden gaan rijden. Helaas na een aantal jaar werd ik te groot voor Fury en moest ik overstappen naar de paarden. Met de paarden die ik daarna ging verzorgen heb ik ook met allen wedstrijden gereden. Dat waren o.a. Happy, Highsociety. Winnie
Het paard waar ik nu veel mee rijd is Troela Bella. Met haar rij ik ook knhs dressuurwedstrijden rijden, (M1 ).

De meeste van jullie kennen me ook wel van de ponykampen die ik vaak begeleid heb met iemand anders. Voordat ik ze zelf ging begeleiden ging ik zelf ook altijd op ponykamp en dat was reuze gezellig!! Je kunt me nu vaak vinden in de Ruitershop waar ik met plezier werk!

Rachelle Seijbel

Mijn naam is Rachelle Seijbel, ik ben geboren in 1993 en woonachtig in Vlissingen.

Ik ben op 7 jarige leeftijd begonnen met lessen bij De Kroo en sindsdien besmet met het paardenvirus. Op jonge leeftijd (9) heb ik mijn 1e paard gekregen genaamd Lotus. Daarna kwam Sambuccowaarmee ik momenteel ZZzwaar rijd en waar mijn eigen kledinglijn naar vernoemd is. En momenteel ben ik bezig met het opleiden van mijn jonge paard king.

Sinds 2 jaar ben ik werkzaam ik de winkel, waar ik met veel plezier werk met super leuke collega’s.

 

 

Martin Zegers

Marketing

 

Vivian Wiemans

Verkoopmedewerker

Kim van Hese

Instructrice en secretariaat kanjer 🙂

Mijn naam is Kim van Hese. Ik kom al best een poosje bij De Kroo, het begon met mijn eerste eigen paard om te lessen bij Martin op vrijdagmorgen. Ongeveer 20 jaar geleden ben ik ook gaan helpen bij wedstrijden van rijvereniging Walcheren, dit helpen  is ‘wat verder’ uitgebreid 😀                                   En op donderdagavond vindt je mij als instructrice bij de volwassenen.

Groeten Kim.

Selma van de Voorde

Verkoopmedewerker

Mijn naam is Selma van de Voorde. Ik ben geboren op 24 oktober 1990 en woon samen met mijn vriend (Rick) in Middelburg.

Op zesjarige leeftijd ben ik begonnen met paardrijden op een manege en toen ben ik nooit meer gestopt. Op twaalfjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste pony, een haflinger genaamd Amber. Met haar heb ik zelfs tussen de grote paarden in het M2 dressuur gereden.

Na mijn middelbare school heb ik de opleiding Paardenhouderij Niveau 4 behaald en kwam ik door mijn stage in aanraking met het Arabo friese paard. Ik kreeg de kans om twee dekhengsten te rijden en één van de twee hengsten heb ik uitgebracht op officiële dressuurwedstrijden. Ik was ontzettend enthousiast over de prachtige friese paarden met arabisch bloed. Toen ik achttien was heb ik zelf een arabofries hengstveulen gekocht.

Mijn arabofries Funske heb ik zelf opgeleid en wij mogen nu inmiddels Z1 dressuur starten. Ik vind het erg leuk om mijn ervaring te delen en heb daarom mijn Orun diploma gehaald, zodat ik mag lesgeven.

Ik ben in 2019 bij het team van De Kroo gekomen. Je kunt mij vooral in de winkel vinden, maar ik geef ook les én help mee tijdens grote evenementen.

Groeten Selma.

 

 

Patricia Snoek

Ik ben Patricia Snoek en al van jongs af aan ben ik tussen de paarden te vinden.

Van alles heb ik gedaan, ringrijden, springen (B), dressuur (z2) en een buitenrit is ook heerlijk om te doen. Al geruime tijd ben ik in het bezit van mijn Orun Diploma en geef ik zowel privéles als groepsles (manegelessen).

Ik leer mijn leerlingen zo goed mogelijk om te leren gaan met paarden en met gevoel te leren paardrijden. Als je een team met je paard wordt (al is het voor dat ene uurtje per week wat je er op rijdt) dan heb je er zowel als ruiter en als paard plezier van en plezier is het belangrijkste wat er is!!  Wat is er nu mooier dan heerlijk met zo een prachtig dier te mogen rijden.

Naast het esgeven ben ik ook nog werkzaam in mijn eigen bedrijfje aan huis, PS Zadelmakerij.

 

Jeanette Leijnse

Ik ben Jeanette Leijnse, ik ben 30 jaar getrouwd, moeder van 2 kinderen en oma van 3 kleinkinderen.                                                                                                Daarnaast ben ik  al meerdere jaren actief ( van maandag tot vrijdag en bij meerdaagse evenementen) als interieurverzorgster bij De Kroo Ruitersport .

Wanda VErhage

Stalmedewerker

Alinda Heijt

Stalmedewerker

——————————————————————————————————————————————————————-