• gratis bezorging vanaf €49,-
  • voor 20.30 besteld, morgen in huis
  • klantwaardering: 9.3
  • alles uit voorraad leverbaar

Het team van De Kroo Ruitersport

Wie zijn eigenlijk de drijvende krachten achter De Kroo Ruitersport? Wie zorgen ervoor dat de paarden telkens weer op tijd eten krijgen, de paarden dik in het stroo staan, de stallen aangeveegd zijn, de bodems gesleept, u in een van onze cafés kunt genieten van een lekker kopje koffie en een vers broodje… en al die andere zaken die dagelijks gedaan moeten worden?Precies, familie de Kroo en medewerkers! Graag stellen we ze hierna aan u voor.

Jan de Kroo

De aankoop van z’n eerste paard Pedro, daar is het allemaal mee begonnen. Na een rijk ringrij-verleden toch de witte broek en het rijjasje aangetrokken en met verschillende paarden (Uriska, Aaron Eroica, Conti, Equator) de wedstrijdring betreden. M2 dressuur en M springen met Conti en Equator en met deze paarden ook succesvol in de samengestelde wedstrijdsport (nu eventing). Kwam aan de start op verschillende NK’s en reed veel crossen door het hele land. Binnen het bedrijf verantwoordelijk voor verkoop op beurzen en grote concoursen en daarnaast actief in onze Ruitershop en horeca.

Op de foto boven en rechtsonder ziet u Jan in actie tijdens verschillende samengestelde wedstrijden. Op de foto linksonder Janny en in het midden Jan en Janny op concours.

Janny de Kroo

In Aaron Eroica en later in Conti had Janny een geweldig paard, ze reed met Conti in de M dressuur en het L springen en behaalde met dat zelfde paard ook haar instructeursdiploma bij de ORUN opleidingen. Naast instructeur is Janny ook juryylid bij dressuurwedstrijden. Binnen het bedrijf is Janny verantwoordelijk voor de lesindelingen en geeft ze veel van onze manegelessen. Verder is ze tijdens onze evenementen actief in de horeca zowel in de keuken als achter de bar.

Mariska de Kroo

Mariska ging als 6-jarige al op ponyrijles en kreeg al snel haar eerste pony Bonito waar ze ook veel wedstrijden mee reed, later was ze vooral met Ronny en Roxsanne erg succesvol in de Z dressuur, Z springen en Z samengesteld (foto’s bij History). Bij de paarden reed ze Happy naar de M2 dressuur en met de superschimmel Dinandt startte ze in de Z2 dressuur. Later kwam ze aan de start met het paard Troela Bella K waarmee ze o.a de Kluutetrofee wist te winnen.
Bij het springen was Mariska met de schimmelhengst Iceberg en Miana ook een tijd onoverwinnelijk.

Qua opleidingen volgde ze in Middelburg de opleiding Mode en Kleding en later de sportopleiding op het NHB in Deurne waar zij ook haar instructeurs diplomas behaalde. Mariska geeft dressuurlessen en werkt daarnaast in de shop & horeca.

Martin de Kroo

Pas op 16-jarige leeftijd ging Martin serieus lessen, in datzelfde jaar reed hij ook zijn eerste officiele wedstrijd met Uriska. Later maakte hij voor verschillende mensen paarden zadelmak en dat was in het beginstadium van Stal de Kroo dan ook een van de belangrijke onderdelen van het bedrijf. Qua opleidingen volgde Martin de hotelmanagement opleiding aan de Hotelschool in Middelburg en behaalde alle instructeursopleidingen van de KNHS in Ermelo, waarvoor hij nu zelf opleidingen tot instructeur geeft.

Op wedstrijdgebied startte hij eerst met Conti en Equator, maar Jumper bracht de successen. In notime was Jumper Z dressuur en Z springen en daarna volgden er vele anderen. Zo werden ook Golinda, Miana en Holanda Z springen en reed Martin ook Nevaro naar de Z dressuur. Andere wedstrijdpaarden waren oa Kingston, Iron jack, Kessy, Jadalca, Jacour, Irak, Juliana, Nibero en nog vele anderen.

Binnen het bedrijf is Martin verantwoordelijk voor het administratieve gedeelte en verzorgt hij alle springlessen naast het werk in horeca & shop.

Op dit moment komt Martin succesvol uit in de sport met de paarden Troela Bella K (M2 dressuur en M springen) en de nieuwe aanwinst Quajong. Verder is de jonge merrie Catrichta in opleding.

Samantha Miltenburg

Ik ben Samantha Miltenburg en heb eerst lange tijd als stagiaire bij De Kroo Ruitersport gewerkt. Toen ik mijn opleiding helemaal afronde (zomer 2008 ben ik in vaste dienst getreden bij De Kroo Ruitersport.

Ik ben woonachtig in Ritthem en rijdt al paard vanaf mijn vijfde jaar. Inmiddels heb ik meerdere paarden zelf opgeleid tot de klasse Z dressuur, en spring ik ook graag. Hierin is de klasse M het hoogst behaalde.

Wat opleiding betreft volgde ik aan het CSW in Vlissingen VMBO-T om vervolgens de vierjarige paardenhouderij opleiding aan het Groen College in Goes af te ronden. Intussen behaalde ik ook mijn ORUN- instructersdiploma all-round.
Mijn werkzaamheden zijn lesgeven en de verzorging van de paarden en met evenementen zul je me ook terug vinden in de horeca !

Jos van Oosten

Allround medewerker en instructeur, bij onze grote evenementen is Jos tevens stalmeester.

Yvette Jopse

Ik ben Yvette Jopse 26 jaar en woon in Arnemuiden.
Als 7 jarig meisje kwam ik bij de Kroo Ruitersport paardrijden en dat doe ik nog steeds.
Dit jaar 2016 ondertussen alweer 20 jaar. De tijd vliegt voorbij!
Als klein meisje liep ik bijna iedere dag wel op de manege. Dan hielp ik in de stallen en borstelde de pony’s.

Tot dat ik eindelijk in het weekend een pony mocht gaan verzorgen. Dat was een groot succes. Ik heb ondertussen wel 6 verzorgpony’s gehad. De laatste verzorgpony was Fury. Met Fury ben ik ook knhs dressuur en springwedstrijden gaan rijden. Helaas na een aantal jaar werd ik te groot voor Fury en moest ik overstappen naar de paarden. Met de paarden die ik daarna ging verzorgen heb ik ook met allen wedstrijden gereden. Dat waren o.a. Happy en Highsociety.
Het paard waar ik nu veel mee rijd is Winnie. Met haar doe ik ook knhs dressuurwedstrijden rijden.

De meeste van jullie kennen me ook wel van de ponykampen die ik vaak begeleid heb met iemand anders. Voordat ik ze zelf ging begeleiden ging ik zelf ook altijd op ponykamp en dat was reuze gezellig!! Je kunt me nu vaak vinden in de Ruitershop waar ik met plezier werk!

Marlies Volmer

Sinds 2010 ben ik actief bij De Kroo ruitersport, begonnen als stagiair in de stallen. Bij De Kroo liep ik mijn 2e stage tijdens de opleiding paardenhouderij en management die ik na mijn vmbo-T diploma ben gaan volgen in 2009 en afgerond heb in 2013. Na mijn stage ben ik blijven hangen in het weekend en tijdens grote evenementen werkzaam achter de bar. Na 2 jaar als groom gewerkt te hebben bij 2 verschillende internationale springstallen, heb ik de opleiding van front office medewerker in 2 jaar afgerond. Na die 2 jaar toch ontdekt dat mijn passie bij Paarden ligt. Sinds 2016 full time in dienst bij De Kroo ruitersport als allround medewerker de meest voorkomende werkzaamheden voor mij zijn verkoop medewerker en instructrice. ik heb naast mijn werk 2 springpaarden waarmee ik dressuur en springwedstrijden rijd. De hoogste stand op dit moment is M2 dressuur en L springen. Ik ben geboren op 15 december 1992.

Rachelle Seijbel