• gratis bezorging vanaf 49,-
  • alles uit voorraad leverbaar
  • klantwaardering: 9.3
  • voor 20.30 besteld, vandaag verzonden!*

Het team van De Kroo Ruitersport

Wie zijn eigenlijk de drijvende krachten achter De Kroo Ruitersport? Wie zorgen ervoor dat de paarden telkens weer op tijd eten krijgen, de paarden dik in het stro staan, de stallen aangeveegd zijn, de bodems gesleept, u in een van onze cafés kunt genieten van een lekker kopje koffie en een vers broodje… en al die andere zaken die dagelijks gedaan moeten worden? Precies, familie de Kroo en medewerkers! Graag stellen we ze hierna aan u voor!

 

Jan de Kroo

De aankoop van z’n eerste paard Pedro, daar is het allemaal mee begonnen. Na een rijk ringrij-verleden toch de witte broek en het rijjasje aangetrokken en met verschillende paarden (Uriska, Aaron Eroica, Conti, Equator) de wedstrijdring betreden. M2 dressuur en M springen met Conti en Equator en met deze paarden ook succesvol in de samengestelde wedstrijdsport (nu eventing). Kwam aan de start op verschillende NK’s en reed veel crossen door het hele land. Binnen het bedrijf verantwoordelijk voor verkoop op beurzen en grote concoursen en daarnaast actief in onze Online Ruitershop.

Janny de Kroo

In Aaron Eroica en later in Conti had Janny een geweldig paard, ze reed met Conti in de M dressuur en het L springen en behaalde met dat zelfde paard ook haar instructeursdiploma bij de ORUN opleidingen. Naast instructeur is Janny ook jurylid bij dressuurwedstrijden. Binnen het bedrijf is Janny verantwoordelijk voor de lesindelingen en geeft ze veel van onze manegelessen. Verder is ze tijdens onze evenementen actief in de horeca zowel in de keuken als achter de bar.

Op de foto’s hier onder ziet u Jan & Janny in actie tijdens verschillende wedstrijden.

Mariska de Kroo

Mariska ging als 6-jarige al op ponyrijles en kreeg al snel haar eerste pony Bonito waar ze ook veel wedstrijden mee reed, later was ze vooral met Ronny en Roxsanne erg succesvol in de Z dressuur, Z springen en Z samengesteld (foto’s bij History). Bij de paarden reed ze Happy naar de M2 dressuur en met de superschimmel Dinandt startte ze in de Z2 dressuur. Later kwam ze aan de start met het paard Troela Bella K waarmee ze o.a de Kluutetrofee wist te winnen. Bij het springen was Mariska met de schimmelhengst Iceberg en Miana ook een tijd onoverwinnelijk.

Qua opleidingen volgde ze in Middelburg de opleiding Mode en Kleding en later de sportopleiding op het NHB in Deurne waar zij ook haar instructeurs diploma’s behaalde. Mariska geeft dressuurlessen en werkt daarnaast in de shop & horeca.

Martin de Kroo

Pas op 16-jarige leeftijd ging Martin serieus lessen, in datzelfde jaar reed hij ook zijn eerste officiele wedstrijd met Uriska. Later maakte hij voor verschillende mensen paarden zadelmak en dat was in het beginstadium van Stal de Kroo dan ook een van de belangrijke onderdelen van het bedrijf. Qua opleidingen volgde Martin de hotelmanagement opleiding aan de Hotelschool in Middelburg en behaalde alle instructeursopleidingen van de KNHS in Ermelo, waarvoor hij nu zelf opleidingen tot instructeur geeft.

Op wedstrijdgebied startte hij eerst met Conti en Equator, maar Jumper bracht de successen. In notime was Jumper Z dressuur en Z springen en daarna volgden er vele anderen. Zo werden ook Golinda, Miana en Holanda Z springen en reed Martin ook Nevaro naar de Z dressuur. Andere wedstrijdpaarden waren oa Kingston, Iron jack, Kessy, Jadalca, Jacour, Irak, Juliana, Nibero en nog vele anderen.

Binnen het bedrijf is Martin verantwoordelijk voor het administratieve gedeelte en verzorgt hij alle springlessen naast het werk in horeca & shop.

Op dit moment komt Martin succesvol uit in de sport met de paarden Troela Bella K (M2 dressuur en M springen), Quajong en in de dressuur met Vip.

Samantha Miltenburg

Ik ben Samantha Miltenburg en heb eerst lange tijd als stagiaire bij De Kroo Ruitersport gewerkt. Toen ik mijn opleiding helemaal afrondde (zomer 2008), ben ik in vaste dienst getreden bij De Kroo Ruitersport.

Ik ben woonachtig in Ritthem en rijd al paard vanaf mijn vijfde jaar. Inmiddels heb ik meerdere paarden zelf opgeleid tot de klasse Z dressuur en spring ik ook graag. Hierin is de klasse M het hoogst behaalde.

Wat opleiding betreft volgde ik aan het CSW in Vlissingen VMBO-T om vervolgens de vierjarige paardenhouderij opleiding aan het Groen College in Goes af te ronden. Intussen behaalde ik ook mijn ORUN- instructeursdiploma Allround.

Mijn werkzaamheden zijn lesgeven en de verzorging van de paarden en met evenementen zal je me ook terug vinden in de horeca !

Yvette Jopse

Ik ben Yvette Jopse en woon in Kapelle. Als 7 jarig meisje kwam ik bij de Kroo Ruitersport paardrijden en dat doe ik nog steeds.
Dit jaar 2021 ondertussen alweer 25 jaar. De tijd vliegt voorbij! Als klein meisje liep ik bijna iedere dag wel op de manege. Dan hielp ik in de stallen en borstelde de pony’s.

Tot dat ik eindelijk in het weekend een pony mocht gaan verzorgen. Dat was een groot succes. Ik heb ondertussen wel 6 verzorgpony’s gehad. De laatste verzorgpony was Fury. Met Fury ben ik ook KNHS dressuur- en springwedstrijden gaan rijden. Helaas werd ik na een aantal jaar te groot voor Fury en moest ik overstappen naar de paarden. Met de paarden die ik daarna ging verzorgen heb ik ook wedstrijden gereden. Dat waren o.a. Happy, Highsociety en Winnie. Het paard waar ik nu veel mee rijd is Troela Bella. Met haar rij ik ook KNHS dressuurwedstrijden rijden (M1).

De meesten van jullie kennen me ook wel van de ponykampen die ik vaak begeleid heb met iemand anders. Voordat ik ze zelf ging begeleiden ging ik zelf ook altijd op ponykamp en dat was reuze gezellig!! Je kunt me nu vaak vinden in de Ruitershop waar ik met plezier werk!

Martin Zegers

Marketing

 

kim geleijn

Marketing en communicatie

Op mijn 7e verjaardag ben ik begonnen met paardrijden. Sinds 2017 heb ik een bonte NRPS merrie (Zensi) en op 1 april 2022 heeft zij een prachtig bont merrieveulen op de wereld gezet. MacKenzie staat momenteel in de opfok en ik ben gedeelde eigenaar samen met mijn collega Selma.

Wat betreft studie ben ik een andere kant op gegaan. Ik ben eerst afgestudeerd (2009) als grafisch vormgever en vervolgens heb ik de studie hbo Communicatie afgerond (2013). Sinds 1 november 2022 werk ik bij De Kroo Ruitersport en ben ik verantwoordelijk voor een groot deel van de marketingactiviteiten. Af en toe help ik ook in de winkel en bij evenementen.

Vivian Wiemans

Verkoopmedewerker

Selma van de Voorde

Verkoopmedewerker

Mijn naam is Selma van de Voorde. Ik ben geboren op 24 oktober 1990 en woon samen met mijn vriend (Rick) in Middelburg.

Op zesjarige leeftijd ben ik begonnen met paardrijden op een manege en toen ben ik nooit meer gestopt. Op twaalfjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste pony, een haflinger genaamd Amber. Met haar heb ik zelfs tussen de grote paarden in het M2 dressuur gereden.

Na mijn middelbare school heb ik de opleiding Paardenhouderij Niveau 4 behaald en kwam ik door mijn stage in aanraking met het Arabo Friese paard. Ik kreeg de kans om twee dekhengsten te rijden en één van de twee hengsten heb ik uitgebracht op officiële dressuurwedstrijden. Ik was ontzettend enthousiast over de prachtige Friese paarden met Arabisch bloed. Toen ik achttien was heb ik zelf een Arabofries hengstveulen gekocht.

Mijn Arabofries Funske heb ik zelf opgeleid en wij mogen nu inmiddels Z1 dressuur starten. Ik vind het erg leuk om mijn ervaring te delen en heb daarom mijn ORUN diploma gehaald, zodat ik mag lesgeven.

Ik ben in 2019 bij het team van De Kroo gekomen. Je kunt mij vooral in de winkel vinden, maar ik geef ook les én help mee tijdens grote evenementen.

Groeten Selma.

Alinda Heijt

Stalmedewerker

Daniëlla Wattel- de Nooijer

Administratief medewerker

Mijn naam is Daniëlla Wattel de Nooijer.
Ik ben 41 jaar, getrouwd met Abco en moeder van Jur & Max.
Samen met mijn man heb ik een bedrijf in motorfietsen 🏍 dat zijn iets meer pk’s 😜 maar van jongs af aan al besmet met het paardenvirus 🐎 en op mijn achtste begonnen met ponyrijles en niet meer gestopt!

Ik heb 26 jaar lang een eigen Fjord “Lilian” 💖 gehad waarmee ik uit kwam in de dressuur, springen en eventing maar waar ik ook urenlange bos – en strandritten mee heb gereden.

Ik heb ruim 10 jaar werkervaring in de ruitersportbranche en sinds kort ondersteun ik Team de Kroo met administratieve werkzaamheden.
Je zal mij vooral op het kantoor vinden achter de computer 💻of aan de telefoon ☎️

Heb je vragen stel ze gerust!
Met sportieve groet, Daniëlla

Amanda Vlot

Administratief medewerker/klantenservice

Anika Wisse-Lampert

 

Henny

Instructrice /Allroundmedewerker.

Iris Vercouteren

Instructie/horeca

Ginny & Estra

De trouwe viervoeters Ginny en Estra.

——————————————————————————————————————————————————————-