• gratis bezorging vanaf 49,-
  • alles uit voorraad leverbaar
  • klantwaardering: 9.3
  • voor 20.30 besteld, vandaag verzonden!*

Mijn eerste rijles

Wanneer kom je bij ons op paardrijles…?

Als je goed wil leren paardrijden natuurlijk! Met in gedachten de perfecte bosrit, een uitgestrekte galop over het strand, die enorme sprong over een hindernis of spik en span in je wedstrijdtenue de dressuurproef van je leven rijden…….Dat gaat uiteraard niet allemaal vanzelf, onze instructeurs helpen je graag om alles over paardrijden en alles daar om heen le leren!

Proef (privé)les

Iedereen die voor het eerst op ons bedrijf komt paardrijden begint met een proef(privé)les om de eerste beginselen aan te leren zodat je in een groep meteen een beetje mee kunt komen. Al ervaring..? Toch begin je dan ook met zo’n les, we kunnen dan in die proefles kijken hoe ervaren jij bent en een passende les voor je uitzoeken. Deze lessen zijn alleen op afspraak.

Een afspraak!

Wil je al een afspraak maken voor een proef(privé)les? Dat kan per telefoon op nummer 0118-603380 .

Voor een proef(privé)les kun je een veiligeheidshelm lenen, verder zijn rijlaarzen of evt regenlaarzen verplicht in verband met de veiligheid. Mini-chaps met rijschoenen mag natuurlijk ook.

De dag van de eerste rijles

Als het dan eindelijk echt gaat gebeuren is het verstandig dat je zorgt dat je goed op tijd aanwezig bent, je kunt je dan van te voren melden aan de bar in het manegecafé zodat je tijdig weet op welk paard of pony je moet rijden en van welke instructeur je les krijgt. Kledingtips heb je al gekregen eerder op deze pagina, zorg dat je ook de juiste laarzen aan hebt. Vanwege veiligheidseisen volgen we deze voorschrijften ook streng op, met het verkeerde schoeisel kan je echt niet op paard!

Tijdens zo’n proefles legt de instructeur heel veel uit en wees niet ongerust de instructeur laat je niet meteen helemaal los. Je proefles begint “aan de longeerlijn” dat wil zeggen dat het paard aan een lange lijn vastgehouden zal worden. Wat je allemaal doet tijdens zo’n proefles ligt een beetje aan hoe snel je dingen begrijpt en uit kunt voeren en of je alles ook meteen durft te doen. Na afloop van de proefles, welke een half uur duurt, wordt er een nieuwe afspraak voor een 2e proefles gemaakt of we zoeken een geschikte vaste groepsles voor je op. Volwassenen beginnen in de groep altijd meteen met uurlessen, kinderen beginnen eigenlijk altijd met een halfuurles, na verloop van tijd schuif je dan in overleg met de instructeur op naar een uurles.

Je eerste groepsles

Na het volgen van enkele proeflessen stroom je dan vanzelf door naar een vaste groepsles, hieronder noemen we een aantal belangrijke punten op welke je toch echt moet weten voor je aan die groepsles kunt beginnen.

  • Comfortabel rijden doe je in prettig zittende kleding, om schuurplekken te vermijden is een rijbroek absoluut aan te raden. Verder moet je er opletten dat je aansluitende kleding draagt. De instructeur kan je veel beter helpen met een correcte houding als je je niet verstopt in een hele wijde slobbertrui. Let op voor jassen of vesten… in verband met de veiligheid: jas dicht of jas uit, dus niet met een open wapperende jas gaan rijden!
  • Tijdens de proeflessen kon je een helm lenen, voor de groepslessen gaan we er vanuit dat je zelf een veiligheidshelm aanschaft. Wel zo hygiënisch trouwens!
  • Zorg dat je tijdig aanwezig bent, bij de zij-ingang in het kleine halletje kun je de lesindeling vinden zodat je weet op welk paard je moet rijden. De kans bestaat dat je nog moet poetsen en opzadelen (voor tips kijk op onze internetpagina “verzorg je paard”).
  • Het betalen van de proeflessen is contant, voor groepslessen kun je een
  • Je dient overigens ook bij aankoop van je eerste leskaart een lesovereenkomst in te vullen zodat je automatisch ook een “fnrs ruiterpaspoort” krijgt.

Nog vragen….? Stel ze gerust!