Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Winterdekens

Winterdekens zijn essentieel voor paarden die gehouden worden in het Nederlandse klimaat. In de winter kan het erg koud zijn. Verder valt er in de winter doorgaans meer neerslag dan in andere getijden. De neerslag gecombineerd met de kille wind kan ervoor zorgen dat je paard verkrampt en dit kan weer serieuze gevolgen hebben. Zo is het mogelijk dat je paard letsel oploopt en het een tijdje niet bereden kan worden. Een oplossing hiervoor is natuurlijk om je paard meer binnen te houden. Hier wordt echter niemand gelukkig van omdat jij graag wilt blijven paardrijden en paarden liever in de wei staan dan op stal. Niet getreurd! Bij De Kroo hebben we een groot assortiment aan winterdekens voor paarden van merken van o.a. BR, Bucas, QHP en Harry’s Horse.

Verschillende maten winterdekens

Bij de Kroo hebben we een groot scala aan winterdekens. Onze winterdekens voor paarden beginnen bij een grootte van 90cm, onze grootste deken is 220cm. Naast de verschillende maten zijn onze winterdekens voor paarden ook verschillend gevoerd. Zo hebben we dekens van 0 gram voor paarden die zich eenvoudiger acclimatiseren aan het winterse klimaat en dikkere dekens voor paarden die zich minder snel aanpassen aan het winterse klimaat. Voor paarden die zich minder snel aanpassen beschikken we over winterdekens van 100 gram, winterdekens van 200 gram, winterdekens van 300 gram en winterdekens van 450 gram. Ook voor een geschoren paard raden we een dikkere winterdeken aan. Wil je paard echt goed warm houden? Dan zijn er ook speciale winterdekens met hals, die je paard nog beter beschermen tegen de kou.

De juiste winterdeken kiezen

De juiste winterdeken kiezen kan moeilijk zijn. Om te bepalen hoeveel ondersteuning uw paard nodig heeft in de winter moet je een aantal dingen in overweging nemen. Ten eerste is het belangrijk om na te gaan of je paard gedurende vorige winters meestal op stal werd gehouden of juist vaak buiten stond. De kans is namelijk groot dat je paard zich minder snel kan aanpassen aan het koudere klimaat als hij/zij gedurende voorgaande winters op stal heeft gestaan. Ten tweede is het belangrijk om de algemene conditie en leeftijd van je paard in overweging te nemen bij het aanschaffen van een winterdeken voor je paard. Is je paard wat ouder of heeft het een mindere conditie in de winter? Ga dan voor zekerheid en schaf een wat dikker deken aan.

Bij een goed passende en ademende winterdeken is de kans op problemen aanzienlijk minder. Bij De Kroo helpen wij je graag met het maken van de juiste beslissing zodat uw paard ook in de winter in een top conditie verkeert. Neem gerust contact met ons op via 0118-603380 of kom een keer langs op de manege in Nieuw- en Sint Joosland (Boomdijk 1, 4339 PN).

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!