Onze nieuwe webshop gaat bijna online!

Wil jij 'm als eerste proberen? Alleen op de nieuwe webshop wordt je bestelling al vanaf € 49,- gratis thuis bezorgd

Naar nieuwe shop

Beugels & Riemen

Stijgbeugels - Bij het kopen van van een stel nieuwe stijgbeugelriemen of stijgbeugels zijn een aantal zaken van belang.  Natuurlijk moeten de stijgbeugelriemen passen bij je zadel qua kleur maar verder is natuurlijk de juiste lengte ook zeer belangrijk. De gemiddeld meest verkochte maat is 150 of 155 cm eigenlijk de normale full maat. Heb je echt lange benen dan heb je natuurlijk een maat groter nodig. Voor springen of mensen met kortere benen is een riem van 140 of 145cm lang genoeg. Deze maten gelden voor de normale beugelriemen. Kies voor je voor de webber of mono riem dan zijn die uiteraard een stuk korter. Bekijk onze BR springbeugels, HB stijgbeugels, Kentaur beugelriemen, Passier stijgbeugelriemen en onze collectie van Wintec en QHP eens.

 

Stijgbeugels kopen? Bekijk de opties en materialen

Bij het kopen van stijgbeugels is er de keuze uit rvs, aluminium, titanium en kunststof en in vele kleuren, vormen en dessins versierd met kristalstenen of in allerlei vrolijke prints. Bij elke set, wedstrijdtenue of stalkleur is ook een passende stijgbeugel te vinden. De kwaliteit van een beugelriem is enorm belangrijk en een onderdeel waar je beter niet op kunt bezuinigen i.v.m de veiligheid. Het is dus verstandig om zeer regelmatig je beugelriemen te controleren bij het stiksel en op eventuele andere slijtage.

Veiligheidsstijgbeugels

Veiligheidsstijgbeugels zijn bijvoorbeeld de rvs stijgbeugels welke aan de buitenzijde voorzien zijn van een elastiek die bij de val van de ruiter wegschiet waardoor je nooit met je voet in de beugel kan blijven hangen. Maar van het merk Sprenger heb je ook de Sprenger veiligheidsbeugel die ook nog zorgt voor meer comfort van je gewrichten zoals je knie en enkel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste, exclusieve korting, scherpe aanbiedingen!