• gratis bezorging vanaf 49,-
 • alles uit voorraad leverbaar
 • klantwaardering: 9.3
 • voor 20.30 besteld, vandaag verzonden!*

Bucas Therapy deken

We willen graag een deken in het zonnetje zetten, namelijk de Bucas Therapy deken. Wat is dit voor deken, wat doet de deken precies en wat zijn de ervaringen van gebruikers van deze deken? In deze blog vertellen we je er meer over!

Stimuleert de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer

Voor degene die de Bucas Therapy deken nog niet kent; Bucas heeft de Therapy deken (therapie deken) ontwikkeld die niet alleen tal van medische problemen voorkomt, maar kan ook helpen bij de behandeling van een breed scala van aandoeningen. De Bucas Therapy deken stimuleert de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer in het lichaam en de rug van het paard, die geneest en vermindert zowel zwelling en ontsteking en bevordert een snellere genezing.

Er zijn twee varianten van deze deken verkrijgbaar. Namelijk de Therapy deken en de Therapy deken Light. De Therapy deken Light is ideaal voor gebruik tijdens de warmere maanden zoals de lente, zomer en herfst. De zijkant van de Therapy deken is gemaakt van een lichtgewicht mesh stof om de lucht rond het lichaam van het paard te helpen circuleren. Tevens voert de deken het zweet razend snel af naar buiten door het ‘Stay-Dry’ materiaal.

Of je nu een gewone Therapy deken gebruikt, of de Light versie: het bovenste deel van de deken is hetzelfde. Dit is een kooiconstructie met magneetvelden, ook wel kooi van Faraday genoemd. Het gewatteerde bovenste deel van de deken weerspiegeld de magnetische velden in het lichaam.

De Light versie kan tijdens de koudere maanden ook als onderdeken gebruikt worden. Er zitten bevestigingspunten aan de deken, 2 voor 2 achter aan de buitendeken.

Advies gebruik: aanvang 2 uur voor en 2 uur na het rijden, uitbreiden na behoefte.

Bucas Recuptex Therapy Light

Veel gestelde vragen over Bucas Therapy

Wat doet de Bucas Therapy deken?

 • Stimuleert bloedcirculatie en bevorderd zuurstof toevoer
 • Bevordert herstel
 • Helpt met afvalstoffen afvoer

Hoe werkt dit?
Door de kooi constructie die de stof verzorgt worden magneet velden vast gehouden (kooi van Faraday) en daardoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.

Wat kan ik merken aan mijn paard?

 • Ontspanning;
 • Losser in zijn lijf;
 • Herstel na zware inzet gaat sneller;
 • Rustiger tijdens transport;
 • Beter aan de hulpen;
 • Kan sneller met intensieve belasting beginnen;
 • Geeft sneller na.

Hoe moet ik de deken wassen?
Was deze deken met Bucas Wash op maximaal 40 graden.

Werkt de deken ook als er een andere deken onder ligt?
De deken werkt het beste zo dicht mogelijk op de huid. Hoe meer afstand er tussen de deken en de huid van je paard zit, zit hoe minder de werking.

Hebben jullie ook een zomer variant?
Ja, dat is de Bucas Therapy deken Light. Deze heeft aan de zijkant aan beide zijdes mesh stof (vliegen stof) ipv de Stay-Dry.

Werkt de Therapy Light minder?
Nee, hier zit de zelfde hoeveelheid materiaal in dan de gewone. De Light is de zomer variant.

Mijn paard zweet eronder, is dat erg?
Door de bloedcirculatie stimulatie wordt het ook warmer onder de deken. Als het buiten warm is of als er warme dekens erover heen gelegd worden kan dat resulteren in zweten van jouw paard. Dit is geen groot probleem want door de bloedcirculatie stimulatie kan jouw paard niet afkoelen of stijf worden. Wel adviseren wij bij hoge buitentemperaturen de Bucas Therapy light te gebruiken.

Kan de werking van de deken stoppen?
Nee, de werking van de deken blijft altijd optimaal ondanks veelvuldig wassen of jaren gebruik. De deken is onbeperkt houdbaar.

Jullie adviseren 2 uur voor en 2 uur na rijden. Dat lukt mij niet altijd.
De Therapy deken stimuleert de bloedcirculatie. We beïnvloeden en bevorderen natuurlijke processen. Opbouwen naar behoefte en regelmatig langere tijd gebruik heeft geen nadelig effect gegeven. 365 per jaar gebruik raden wij af, dus af en toe de deken niet gebruiken is verstandig. We horen wel terug van gebruikers dat maandenlang gebruik van de Therapy deken geen negatieve bijwerkingen heeft.

Kan ik de deken gebruiken terwijl mijn paard onder controle is bij de dierenarts?
We raden aan dit te overleggen met de behandelend arts.

Mijn paard is dragend, kan ik de Therapy deken dan ook gebruiken?
Bij ons zijn geen nadelige ervaringen bekent. Bij twijfel overleg met jouw dierenarts.

Kan ik de deken als onderdeken gebruiken?
Ja, dat kan. De Therapy deken heeft speciale bevestigingspunten (2 voor bij de hals, 2 achter bij de ogen van de bilkoorden) om aan de meeste Bucas dekens te kunnen bevestigen.

Kan ik de deken ook onder een niet-Bucas deken gebruiken?
Jazeker, alleen weten wij niet of de bevestigingspunten ook werken bij andere merk dekens.

Ik merk na een tijdje geen verschil meer.
Aan de constante ontspanning en soepelheid kun je gaan wennen. Gebruik de deken een tijdje niet en je weet weer wat de deken al die tijd heeft gedaan.

Hoeveel extra warmte geeft de Therapy deken?
Dat is moeilijk te zeggen omdat de warmteontwikkeling bij het ene paard meer is dan bij het andere. Wij houden minimaal 10 graden extra warmte aan. In de praktijk horen wij vaker dat de Therapy deken als onderdeken wordt gebruikt tijdens koude dagen zonder negatieve bijwerkingen. Echter vinden wij het verstandig, als je extra warmte wilt geven aan jouw paard, een onderdeken van Bucas te kopen namelijk de “Bucas Quilt”. Deze zijn er in verschillende varianten.

Werkt het ook voor mensen en andere dieren?
Ja, bij alle wezens met organen en bloed is de werking hetzelfde. Leg de deken ook maar eens op een tijdje op je zelf. Het beste is zo dicht mogelijk op de huid. Veel mensen voelen ook de effecten van de deken.

Komt hier ook kleding van?
Nee, helaas. We hebben wel Therapy hondendekens in 0 gram en 300 gram.

Kan ik een temperatuur sensor gebruiken onder de Therapy deken?
Nee, dat gaat helaas niet omdat de Recuptex stof (kooi van Faraday) draadloos signaal tegenhoudt.

Mijn paard is nog nat van zweten. Kan ik de Therapy deken dan gebruiken?
Dat is geen probleem. De zijkant van de deken is gemaakt van “Stay-Dry”. Dit materiaal voert zweet razendsnel af naar buiten. Onder de Therapy deken duurt het verdampen of drogen wat langer, maar dit is niet erg omdat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Dit geeft o.a.. extra warmte waardoor jouw paard niet te veel kan afkoelen.

Zijn er ook losse halzen verkrijgbaar?
Ja, deze zijn verkrijgbaar in de maten XS t/m XL. De halzen zijn aan de bovenzijde voorzien van Therapy materiaal en aan de onderkant uitgevoerd met Stay-Dry stof. Deze halzen zijn te bevestigen aan de deken d.m.v. klittenband.

Ik zag laatst bij een video dat er ook een Therapy uitrijdeken is, klopt dat?
Jazeker! Deze uitrijdeken is verkrijgbaar in de maten XS t/m XL en kan bevestigd worden d.m.v. klittenband aan de beugelriemen of singelstoten. Gebruik je deze uitrijdeken dan blijft jouw paard extra warm en soepel tijdens het rijden.

Mijn paard wordt boos als ik de deken opleg. Hoe kan dit?
Dit is uitzonderlijk. Bijna alle paarden zijn blij met de deken. Waarschijnlijk  wordt er ergens in z’n lichaam een pijntje versterkt door de bloedcirculatie stimulatie. Ons advies is om contact op te nemen met jouw dierenarts.

 

Bucas Recuptex Therapy deken

Recenties van gebruikers van de Bucas Therapy dekens:

Marjolein Walter:
Na 3 maanden twijfelen en denken (oké, ook wat sparen🙈) en een hoop recensies gelezen hebben heb ik toch deze deken aangeschaft (de normale variant). Ik was in het begin wat sceptisch; zou het echt werken?? Nadat we het gebruik rustig opgebouwd hadden merkte ik na 3 dagen echt verschil aan mijn paard! Ik ben in tijden niet zo blij geweest met een deken! En natuurlijk een groot voordeel dat deze deken gereinigd kan worden!

Anique: In het begin zweette mijn merrie veel onder deze deken. Zij is een gevoelige en sensibele merrie die snel gespannen is. Na mate ik deze deken vaker ging gebruiken werd zij minder gevoelig en gespannen. Ook het zweten is over en ze reageert heel fijn op de Therapy deken!

Fleur Thielking: Vandaag mijn Bucas Therapy Light deken binnen gekregen. Wat een super mooie deken! Heb hem een uurtje op gehad voor het rijden en merkte al veel verschil. Mijn paard is een stuk losser in haar bovenlijn. En dan te bedenken dat ik hem pas een keer op heb gehad. Super deken!

Sanne Kielenstijn: Ik ben echt super blij met de Bucas Therapy deken. Ik voel echt verschil als ik hem op doe voor het rijden. Normaal begint mijn paard heel strak en sterk, maar als ik de deken op heb gedaan, is hij vanaf het begin al losser en soepeler.

Cynthia de Mul-Kramer: Ook mijn knappe merrie is helemaal blij! In het begin dacht ik hhmm geen verschil totdat ik de deken gisteren niet op kon doen. Toen merkte ik pas dat de deken echt zijn werk doet! 👏🏼👏🏼👏🏼 Mijn paard is normaal heel stijf en sterk en heeft echt de tijd nodig om warm te worden maar als ze hem minimaal twee uur op heeft gehad dan is ze gelijk al goed aan de hulpen. Helaas merk ik minder effect als ik de deken korter op mijn paard heb gehad. Thanks Bucas voor deze uitvinding!

Dominique Rotgers: Ik ben ook heel blij met de deken, ik merk zoveel verschil.😍🙃 Mijn paard is veel meer ontspannen vanaf het moment dat we aan het werk gaan en veel losser door haar lijf.

Sherine Koot: Mijn paard is al 28 en heeft dus wat last van stijve spieren. Ik heb de Therapy deken nu 1x gebruikt en een hele nacht omgehad. Ik ging de dag erna met mijn paard op buitenrit en in vergelijking met andere keren knakte hij veel minder met zijn achterbenen en zat hij bomvol energie. Hij wilde veel meer en veel harder draven en galopperen dan normaal. Hij liep door heel zijn lijf een stuk soepeler 😁

Dieke Slingerland: Mijn pony is sneller los in haar lijf als ik de Therapy deken op heb gehad. Ik merk vooral dat ik daarna gelijk echt al bezig kan zonder heel lang spieren los hoeven te werken. Ze is echt veel meer ontspannen met vlechten als ze de deken op heeft. Ze heeft hem op concours ook op en staat dan altijd lekker te relaxen onder de deken. Eerder was ze nog wel eens wat onrustig op de trailer.

Henriette Jansen v.d. Sligte: Ik merk aan mijn paard dat ze door het hele lijf ontspannen is. Zelfs bij de smid staat ze in de relax stand. Ze zit door de deken en ander voer nu gigantisch lekker in haar vel en is soepeler.

Ingrid Schippers: Mijn paard Vita is groot fan van jullie Therapy deken. Ik merk dat ze veel meer los laat en soepeler in haar lijf is sinds ze deken op heeft. Onlangs moest ik de deken even wassen en nieuwsgierig als ik was heb ik hem zelf ook uitgeprobeerd en ik begrijp nu heeeeeeel goed waarom Vita het zo lekker vind!! Ik heb momenteel last van een tennisarm en ik voelde in eerste instantie niks maar binnen 5 min werd het goed warm en mijn tennis arm werd nog warmer!!! Het werkt dus echt en ik kan hem iedereen aanbevelen. En mss kunnen jullie voor de ruiters ook een trui maken met een rug erin ik zou de trui kopen☺.

Audrey Broekmeulen: Paard is altijd heel onrustig tijdens transport. Sinds de deken staat ze rustig op de wagen. Tevens is ze relaxed op stal tijdens meerdaagse concoursen en beginnen we de training met duidelijk meer losgelatenheid wanneer ik het deken er een uur voorafgaand de training op leg.

Kim: Heb het idee als ik opstap dat ik gelijk kan aangalopperen. Ik vraag zelf mijn pensionhoudster de deken vast 2 uur van te voren op te doen.

Jill Huijbregts: Mijn paarden zijn zo ontspannen, staan eindelijk stil op de vrachtwagen en vlechten gaat ook 2 x zo snel.

Sophie: Zelfs mijn instructeur kan zien als ik de Therapy deken niet vooraf gebruikt heb i.v.m. tijdgebrek. Mijn paard komt dan moeilijker op gang.

Sita: In het begin merkte ik direct resultaat, mijn paard is veel soepeler. Ik laat regelmatig de deken de hele dag erop liggen. Na een tijdje merkte ik minder verschil. Heb toen de deken een paar dagen niet gebruikt en merkte toen direct dat mijn paard minder soepel was.

Lieke: Wauw, normaal heeft mijn paard een blokkering bij de lendenen en na gebruik Therapy deken is dit helemaal weg. Ga er soms zelf ook onder zitten als ik last van mijn schouders heb.

Saskia: Een klant van mij heeft een paard dat regelmatig in de proef in verzet komt. Vrijdag heeft ze de deken gekocht en direct gebruikt. Afgelopen weekend geen verzet tijdens de proef en 2e geworden.

Britt Dekker: Mijn favoriet is de Therapy deken, het is echt bizar hoe goed deze werkt. Ik heb hem elke dag om, voor en na het rijden.

Danielle van Mierlo: ik merk dat mijn paarden fijn ontspannen worden wanneer ze de Bucas Therapy deken op hebben.

Jan: Ik heb een klant die een laad probleem had met één van haar paarden en helemaal radeloos was. Wij weten niet hoe het kan maar hij gaat nu met de Therapy deken op zonder problemen de trailer in. Ze heeft er inmiddels 3 gekocht. Naar aanleiding van deze ervaring hebben we een andere klant blij kunnen maken. Haar paard brak eerst bijna de trailer af bij iedere rit en staat nu ontspannen met de Therapy deken op de trailer.

Esra de Ruiter: Ik ben heel gelukkig met de Therapy deken! Vooral ter voorkoming van spierpijn na een wedstrijd of hard trainen merk ik mega verschil. Vooraf kan ik vooral verschil zien.

Anita: Ik heb niet altijd tijd om de Therapy deken te gebruiken maar ik merk al verschil als ik met mijn paard naar de bak toe stap aan de hand.

Irene: Een klant van mij had een paard dat extreem gespannen was over het hele lijf. Zelfs borstelen was een probleem. Door de Therapy deken heeft ze een heel ander paard terug gekregen. “Mijn paard is nu veel minder gespannen en zelf borstelen en opzadelen kan ik nu zonder problemen”.

Mijn eigen merrie van 19 jaar was de eerste maand onuitstaanbaar. Door Therapy deken werd ze behoorlijk hengstig. In begin dacht ik waar ben ik aan begonnen maar merkte al wel dat ze losser door het lijf werd. Ben zo blij dat ik heb doorgezet. Mijn paard is veel soepeler, lijkt wel of zei al een 1/2 uur in de stapmolen heeft gestaan. Kan veel sneller aandraven en met het werk beginnen.

Femke de Laat: Ik had een paard wat op wedstrijd vaak een beetje gespannen in de bovenlijn kon zijn. Dit zag je dan terug in zijn gangen en loopvermogen in de baan. Hij miste de souplesse die hij in ontspannen toestand juist wel heeft! Ik ben begonnen met het gebruiken van de Therapy deken van Bucas. Deze doe ik dan op tijdens transport en even van te voren waardoor hij toch zeker minstens 2 uur de deken op heeft. De deken werkt echt! Hij is veel losser in de bovenlijn en houdt zijn lichaam veel meer ontspannen! Zelfs als hij een beetje gespannen is. Nu gebruik ik hem dagelijks ook in de training! Een aanrader dus!!

Nathalie: ik kan mij aansluiten bij de positieve ervaringen van de Bucas Therapy deken. Het wordt aangenaam warm onder de deken, waar mijn paard heerlijk van geniet en ontspant. Met rijden is ze van begin af aan losser en kan haar na het losstappen fijn oppakken. Een super aanvulling voor mijn merrie, die wel eens last kan hebben van stramme spieren in haar rug. Ik kijk uit naar de koudere dagen om nog een beter effect van deze deken te kunnen ervaren.

Josselyne: Mijn paard is 19 jaar en komt normaal moeilijk op gang. Ruim 15 minuten stappen en dan nog niet voorwaarts in draf te krijgen. Nu gebruik ik de Therapy deken vanaf oktober. In het begin heb ik de deken een paar uur gebruikt maar ligt nu de hele dag op mijn paard. Heb echt een ander paard terug gekregen. Ze komt makkelijker op gang, is veel actiever en veel beter aan het been. Ik ben normaal erg sceptisch over dit soort dingen maar ben erg blij dat ik me heb laten overhalen.

Eline: Mijn paard heeft een hanetred en een gevoelige onderrug. Ook zijn bekken staat niet correct. Ik merk dat mijn paard lengte buigingen makkelijker oppakt. En dat al naar een paar dagen. Wie weet wat er verbeterd word na nog meer dagen!

Tanya: Ik gebruik de Therapy deken altijd. Wat ik o.a. merk is dat mijn paard makkelijker op gang komt en dat hij in het begin beter de hoeken door rijdt.

Nienke Lieferink: Ik gebruik de Bucas Therapy light nu een paar maanden. Mijn merrie staat rustiger op de trailer en op de wasplaats. Ze was daar altijd vrij druk. Draaien en krabben. Toen ik de deken de eerste keer gebruikte ging ze op 3 benen staan en begon te proesten. Ik dacht nog zal wel toeval zijn. Niks was minder waar, ze is gewoon rustiger met de deken op. Tijdens het rijden merk ik dat ze minder spanning in de bovenlijn heeft. Voor mijn merrie dus een ideale deken.

Debby: Mijn paard heeft snel last van spanningen welke hij lang vasthoudt. Zodra hij onder de Therapy deken staat zie ik hem ontspannen. Tijdens het rijden is hij gelijk veel losser in zijn lijf en kan hij de spanning veel sneller loslaten waardoor we gelijk fijn aan de training kunnen beginnen.

 

Bron: Bucas