• gratis bezorging vanaf €49,-
  • voor 20.30 besteld, morgen in huis
  • klantwaardering: 9.3
  • alles uit voorraad leverbaar

Bucas Recuptex Therapy

Iedereen heeft genoten van het prachtige zomerse weer in Nederland.

Warm of niet, het is belangrijk dat jouw paard zich prettig voelt, of het nu warm of koud is. Zeker met het wisselvallige Nederlandse klimaat staat iedereen wel eens voor zijn/haar kledingkast, waarbij je soms niet weet wat je aan moet trekken. De ene dag loop je met een trui en lange broek naar buiten en de andere dag breekt het zweet je trek je een korte broek en T-shirt uit de kast. Wij mensen kunnen dat, paarden niet.

Niet alleen temperatuur heeft effect op het welzijn van jouw paard. Meerdere factoren spelen uiteraard een rol, waaronder een paardendeken waarmee je het welzijn van jouw paard enigszins kunt reguleren.

Er is nu een paardendeken waarbij je meerdere facturen kunt reguleren. We willen graag een deken in het zonnetje zetten, namelijk de Bucas Recuptex Therapy.

stimuleert de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer

Voor degene die de Bucas Recuptex therapy nog niet kent; Bucas heeft de Recuptex Therapy (therapie deken) ontwikkeld die niet alleen tal van medische problemen voorkomt, maar kan ook helpen bij de behandeling van een breed scala van aandoeningen. De Recuptex Therapy stimuleert de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer in het lichaam en de rug van het paard, die geneest en vermindert zowel zwelling en ontsteking en bevordert een snellere genezing.

Er zijn twee varianten van deze deken verkrijgbaar. Namelijk de Recuptex Therapy en de Recuptex Therapy Light. De Recuptex Light is ideaal voor gebruik tijdens de warmere maanden zoals de lente, zomer en herfst. De zijkant van de Recuptex is gemaakt van een lichtgewicht mesh stof om de lucht rond het lichaam van het paard te helpen circuleren. Tevens transporteert de deken het zweet razend snel af naar buiten door het ‘Stay-Dry’ materiaal.

Of je nu een gewone Recuptex Therapy gebruikt, of de Light versie. Het bovenste deel van de deken is hetzelfde; een kooiconstructie met magneetvelden, ook wel kooi van Faraday genoemd. Het gewatteerde bovenste deel van de deken weerspiegeld de magnetische velden in het lichaam.

De Light versie kan tijdens de koudere maanden ook als onderdeken gebruikt worden. Er zitten bevestigingspunten aan de deken, 2 voor 2 achter aan de buitendeken.
Advies gebruik: aanvang 2 uur voor en 2 uur na het rijden, uitbreiden na behoefte.

Bucas Recuptex Therapy Light

Veel gestelde vragen over Recuptex

Wat doet Recuptex?
-stimuleert bloedcirculatie en bevorderd zuurstof toevoer
-bevorderd herstel
-helpt met afvalstoffen afvoer

Hoe werkt dit?
-door de kooi constructie die de stof verzorgt worden magneet velden vast gehouden (kooi van Faraday) en daardoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.

Wat kan ik merken aan mijn paard?
-ontspanning
-losser in zijn lijf
-herstel na zware inzet gaat sneller
-rustiger tijdens transport
-beter aan de hulpen
-kan sneller met intensieve belasting beginnen
-geeft sneller na

Hoe moet ik de deken wassen?
-maximaal 40 graden en wij adviseren Bucas wash

Werkt de deken ook als er een andere deken onder ligt?
-de deken werkt het beste zo dicht mogelijk op de huid. Hoe meer afstand er tussen zit hoe minder de werking.
Hebben jullie ook een zomer variant?
Ja, de Recuptex Light. Deze heeft aan de zijkant aan beide zijdes mesh stof (vliegen stof) ipv de Stay-Dry.

Werkt de Recuptex Light minder?
Nee, hier zit de zelfde hoeveelheid Recuptex materiaal in dan de gewone. De Light is de zomer variant.

Mijn paard zweet eronder, is dat erg?
-door de bloedcirculatie stimulatie wordt het ook warmer onder de deken. Als het buiten warm is of als er warme dekens erover heen gelegd worden kan dat resulteren in zweten van jouw paard. Dit is geen groot probleem want door de bloedcirculatie stimulatie kan jouw paard niet afkoelen of stijf worden. Wel adviseren wij bij hoge buitentemperaturen de Rucuptex light te gebruiken.

Kan de werking van de deken stoppen?
-nee, blijft altijd werken ondanks veelvuldig wassen of jaren gebruik. De deken is onbeperkt houdbaar.

Jullie adviseren 2 uur voor en 2 uur na rijden. Dat lukt mij niet altijd.
-Recuptex stimuleert de bloedcirculatie, we beïnvloeden en bevorderen natuurlijke processen. Opbouwen naar behoefte en regelmatig langere tijd gebruik heeft geen nadelig effect gegeven. 365 per jaar gebruik raden wij af dus af en toe de deken niet gebruiken is verstandig. We horen wel terug van gebruikers dat maandenlang gebruik van de Recuptex deken geen negatieve bijwerkingen heeft.

Kan ik de deken gebruiken terwijl mijn paard onder controle is bij de dierenarts?
-we raden aan dit te overleggen met de behandelend arts.

Mijn paard is dragend, kan ik de Recuptex dan ook gebruiken?
-bij ons zijn geen nadelige ervaringen bekent. Bij twijfel overleg met jouw dierenarts.

Kan ik de deken als onderdeken gebruiken?
-ja, dat kan. De Recuptex deken heeft speciale bevestigingspunten (2 voor bij de hals, 2 achter bij de ogen van de bilkoorden) om aan de meeste Bucas dekens te kunnen bevestigen.

Kan ik de deken ook onder een niet Bucas deken gebruiken?
-jazeker alleen wij weten niet of de bevestigingspunten ook werken bij andere merk dekens.

Ik merk na een tijdje geen verschil meer.
-aan de constantie ontspanning en soepelheid kun je gaan wennen. Gebruik de deken een tijdje niet en je weet weer wat de deken altijd heeft gedaan.

Hoeveel extra warmte geeft de Recuptex deken?
-dat is moeilijk te zeggen omdat de warmteontwikkeling bij het ene paard meer is dan bij het andere. Wij houden minimaal 10 graden extra warmte aan maar wij vinden het verstandig als je extra warmte wilt geven aan jouw paard een onderdeken van Bucas te kopen namelijk de “Bucas quilts”. Deze zijn er in verschillende varianten. Ook hiervan horen we in de praktijk dat de Recuptex deken als onderdeken permanent tijdens koude wordt gebruikt als onderdeken zonder negatieve bijwerkingen.

Werkt het ook voor mensen en andere dieren?
-ja bij alle wezens met organen en bloed is de werking hetzelfde. Leg de deken ook maar eens op een tijdje op je zelf. Beste is zo dicht mogelijk op de huid. Veel mensen voelen ook iets.

Komt hier ook kleding van?
-nee, helaas. We hebben wel Recuptex hondendekens in de maten 30 t/m 75 cm voor €59,-

Kan ik een temperatuur sensor gebruiken onder de Recuptex deken?
-nee dat gaat helaas niet omdat de Recuptex stof (kooi van Faraday) draadloos signaal tegenhoudt.

Mijn paard is nog nat van zweten. Kan ik de Recuptex deken dan gebruiken?
-dat is geen probleem. De zijkant van de deken is gemaakt van “Stay-Dry” en dit materiaal transporteerd zweet razend snel af naar buiten. Onder de Recuptex duurt het verdampen of drogen langzamer maar dit is niet erg omdat door de bloedcirculatie stimulatie dit oa extra warmte geeft en hierdoor kan jouw paard niet afkoelen ondanks dat hij nog nat is.

In welke maten is de Recuptex verkrijgbaar?
-de Recuptex deken en de Recuptex Light is verkrijgbaar in de maten 115 t/m 165 (bovenrug lengte, zie ook www.bucas.com – help – hoe meet ik mijn paard. De Recuptex navy/orange is verkrijgbaar in de maten 85 t/m 110.

In welke kleuren zijn de Recuptex dekens verkrijgbaar?
De Recuptex in Navy/Silver en Navy/Orange. De Recuptex light is verkrijgbaar in Navy/Orange.

Zijn er ook losse halzen verkrijgbaar met Recuptex?
-ja, deze zijn verkrijgbaar in de maten XS t/m XL voor €89,- in Navy/Silver en Navy/Orange. De halzen zijn aan de bovenzijde voorzien van Recuptex materiAl en aan de onderkant uitgevoerd met Stay-Dry stof.
Deze zijn ook weer te bevestigen aan de deken dmv klittenband.

Ik zag laatst bij een video dat er ook een Recuptex uitrijdeken is, klopt dat?
-ja deze is er voor €99,- in de maten XS t/m XL en kan bevestigd worden dmv klittenband aan de beugelriemen of singelstoten. Gebruik je deze uitrijdeken dan blijft jouw paard extra warm en soepel tijdens het rijden.

Mijn paard wordt boos als ik de deken opleg. Hoe kan dit?
Dit is uitzonderlijk. Bijna alle paarden zijn blij met de deken. Waarschijnlijk door de bloedcirculatie stimulatie wordt er ergens een pijntje versterkt. Advies is om contact op te nemen met jouw dierenarts.

 

Bucas Recuptex Therapy deken

Recenties van gebruikers van de Bucas Recuptex Therapy dekens:

Marjolein Walter:
Na 3 maanden twijfelen en denken (oké, ook wat sparen🙈) en een hoop recensies gelezen hebben heb ik toch deze deken aangeschaft (de normale variant). Ik was in het beginners wat sceptisch, zal het echt werken?? Nadat we het gebruik rustig opgebouwd hadden merkte ik na 3 dagen echt verschil aan mijn paard! Ik ben in tijden niet zo blij geweest met een deken! En natuurlijk een groot voordeel dat deze deken gereinigd kan worden!

Anique: In het begin zweette mijn merrie veel onder deze deken. Zij is een gevoelige en sensibele merrie die snel gespannen is. Na mate ik deze deken vaker ging gebruiken werd zij minder gevoelig en gespannen. Ook het zweten is over en reageert ze heel fijn onder de recuptex!

Fleur Thielking: Vandaag mijn #bucas recuptex binnen gekregen de light versie !!! Wat een super mooie deken ! Heb hem een uurtjuh opgehad voor het rijden en merkte al een heel verschil !! Ik hoopte dat deze deken dat ook zou doen maar wat was mijn paard een stuk stuk losser in haar bovenlijn !Endan te bedenken dat ik hem pas een keer op gehad Heb ! Super deken !!!!

Sanne Kielenstijn: ik ben echt super blij met de Bucas Recuptex deken. Voel echt verschil als ik hem op doe voor het rijden. Normaal begint hij heel strak en sterk, maar als ik de deken opgedaan heb is hij vanaf het begin al losser en soepeler. Vind zo raar dat dat door die deken kan.

Cynthia de Mul-Kramer: Ook mijn knappe merrie is helemaal blij! In het begin dacht ik hhmm geen verschil tot dat hij gisteren niet op kon! Toen merkte ik pas dat de deken echt zijn werk doet!👏🏼👏🏼👏🏼 Ze is normaal heel stijf en sterk en heeft ze echt de tijd nodig om warm te worden maar als ze hem minimaal twee uur op heeft gehad dan gaat ze gelijk al goed aan de hulpen. Helaas reageert ze niet als hij korter op geweest is😩
thnx Bucas voor deze uitvinding!

Dominique Rotgers: Ik ben ook heel blij met de deken, ik merk zoveel verschil.😍🙃
Veel meer ontspannen vanaf het moment dat we aan het werk gaan en veel losser door haar lijf.
Charlotte: Ik heb de deken ook door mijn vriend laten testen en 1 paard (4 jaar) is echt een beetje lastig en die reageerde ook zo raar toen hij de deken oplegde, hij werd heel onrustig. Wel gewoon opgelaten en toen hij ging rijden was hij echt veel fijner te rijden, normaal zwiept hij constant met zijn staart en slaat constant met zijn staart naar je been en na de recuptex gewoon zijn staart recht en stil, geen 1 keer bewogen.. toch bijzonder… met springen ook veel fijner te rijden, normaal wil dit paard in de landing wegschieten en is hij alleen met een stang een beetje te houden maar nu super relaxed en los door zijn lijf, alles mooi in 1 tempo te rijden…

Sherine Koot: Hij is al 28 dus heel wat stijve spieren en al. Ik heb hem nu 1x gebruikt en een hele nacht omgehad. Ik ging met hem op buitenrit en in vergelijking met andere keren knakte hij veel minder met zijn achterbenen en zat hij bomvol energie. Hij wilde veel meer en veel harder draven en galoperen dan normaal. Hij liep door heel zijn lijf een stuk soepeler 😁

Dieke Slingerland: Mijn pony is sneller los in haar lijf als ik de Recuptex op heb gehad. Ik merk vooral dat ik daarna gelijk echt al bezig kan zonder heel lang spieren los hoeven te werken. Ze is echt veel meer ontspannen met vlechten als ze de deken op heeft. Ze heeft hem op concours ook op en staat dan altijd lekker te relaxen onder de deken. Eerder was ze nog wel eens wat onrustig op de trailer.

Henriette Jansen v.d. Sligte: Ik merk aan mijn paard dat ze door het hele lijf ontspannen is. Zelfs bij de smid staat ze in de relax stand. Ze zit door de deken en ander voer nu gigantisch lekker in haar vel en is soepeler.

Ingrid Schippers: Mijn paard Vita is groot fan van jullie Recuptex deken. En merkte dat ze veel meer los laat en soepeler is in dr lijf sinds ze de deken om heeft.
Onlangs moest ik de deken even wassen en nieuwsgierig als ik was heb ik hem zelf ook uitgeprobeerd en ik begrijp nu heeeeeeel goed waarom Vita het zo lekker vind!!
Ik heb momenteel last van een tennisarm en ik voelde in eerste instantie niks maar binnen 5 min werd het goed warm en mijn tennis arm werd nog warmer!!! Het werkt dus echt en ik kan hem iedereen aanbevelen. En mss kunnen jullie voor de ruiters ook een trui maken met een rug erin ik zou de trui kopen☺.

Audrey Broekmeulen: Paard is altijd heel onrustig tijdens transport. Sinds de deken staat ze rustig op de wagen. Tevens is ze relaxed op stal tijdens meerdaagse concoursen en beginnen we de training met duidelijk meer losgelatenheid wanneer ik het deken er een uur voorafgaand de training op leg.

Kim: heb het idee als ik opstap dat ik gelijk kan aangalloperen. Ik vraag zelf mijn pensionhoudster de deken vast 2 uur van te voren op te doen.

Jill: paarden zijn zo ontspannen, staan eindelijk stil op de vrachtwagen en vlechten gaat ook 2 x zo snel.

Hoihoi! Mijn paard heeft echt een verre reis gemaakt naar zweden deze week en hij had het echt heel zwaar de eerste dagen met spanning e.d, toch loopt hij echt zooo fijn en door het lijf… ben er helemaal verbaasd over…. hij staat iedere nacht onder zijn Recuptex… 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

Sophie: zelfs mijn instructeur kan zien als ik de Recuptex deken niet vooraf gebruikt heb ivm tijdgebrek. Mijn paard komt dan moeilijker op gang.

Sita: in het begin direct resultaat, mijn paard is veel soepeler. Ik laat regelmatig de deken de hele dag erop liggen. Na een tijdje merkte ik minder verschil. Heb toen de deken een paar dagen niet gebruikt en merkte toen direct dat mijn paard minder soepeler was.

Lieke: wauw, normaal heeft mijn paard een blokkering bij de lendenen en na gebruik Recuptex deken is dit helemaal weg. Ga er soms zelf ook onder zitten als ik last van mijn schouders heb.

Saskia: klant van mij heeft een paard dat regelmatig in de proef in verzet komt. Vrijdag deken gekocht en direct gebruikt. Afgelopen weekend geen verzet tijdens proef en 2e geworden.

Britt Dekker: mijn favoriet is de Recuptex, dat is echt bizar hoe goed deze werkt, ik heb hem elke dag om, voor en na het rijden.

Danielle van Mierlo: ik merk dat mijn paarden fijn ontspannen worden wanneer ze de Bucas Recuptex op hebben.

Jan: ik heb een klant die een laad probleem had met een van haar paarden en helemaal radeloos was, wij weten niet hoe het kan maar hij gaat zonder problemen de trailer in, ze heeft er inmiddels 3 gekocht .
Nalv deze ervaring hebben we een andere klant blij kunnen maken. Haar paard brak eerst bijna de trailer af bij iedere rit en staat nu ontspannen met de Recuptex deken op de trailer.

Esra de Ruiter: ik ben heel gelukkig met de Recuptex! Vooral ter voorkoming van spierpijn na een wedstrijd of hard trainen merk ik mega verschil. Vooraf kan ik vooral verschil zien.

Anita: ik heb niet altijd tijd om de Recuptex deken te gebruiken maar ik merk al verschil als ik met mijn paard naar de bak toe stap aan de hand.

Irene: een klant van mij had een paard dat extreem gespannen was over het hele lijf. Zelf borstelen was een probleem. Door de Recuptex deken heeft zei ik een heel ander paard terug gekregen. “Mijn paard is nu veel minder gespannen en zelf borstelen en opzadelen kan ik nu zonder problemen”.

Mijn eigen merrie van 19 jaar was de eerste maand onuitstaanbaar. Door Recuptex werd ze behoorlijk hengstig. In begin dacht ik waar ben ik aan begonnen maar merkte al wel dat ze losser door het lijf werd. Ben zo blij dat ik heb doorgezet. Mijn paard is veel soepeler, lijkt wel of zei al een 1/2 uur in de stapmolen heeft gestaan. Kan veel sneller aandraven en met het werk beginnen.

Femke de Laat: Ik had een paard wat op wedstrijd vaak een beetje gespannen in de bovenlijn kon zijn. Dit zag je dan terug in zijn gangen en loopvermogen in de baan. Hij miste de souplesse die hij in ontspannen toestand wel juist heeft! Ik ben begonnen met het gebruiken van de Recuptex deken van Bucas. Deze doe ik dan op tijdens transport en even van te voren waardoor hij toch zeker minstens 2 uur de deken op heeft. De deken werkt echt! Hij is veel losser in de bovenlijn en houdt zijn lichaam veel meer ontspannen! Zelfs als hij een beetje gespannen is. Nu gebruik ik hem dagelijks ook in de training! Een aanrader dus!!

Nathalie: ik kan mij aansluiten bij de positieve ervaringen van de Bucas Recuptex Therapy deken. Het wordt aangenaam warm onder de deken, waar mijn paard heerlijk van geniet en ontspant. Met rijden is ze van begin af aan losser en kan haar na het losstappen fijn oppakken. Een super aanvulling voor mijn merrie, die wel eens last kan hebben van stramme spieren in haar rug. Ik kijk uit naar de koudere dagen om nog een beter effect van deze deken te kunnen ervaren.

Josselyne: mijn paard is 19 jaar en komt normaal moeilijk op gang. Ruim 15 minuten stappen en dan nog niet voorwaards in draf te krijgen. Nu gebruik ik de Recuptex deken vanaf oktober, in het begin een paar uur gebruikt maar ligt nu de hele dag op mijn paard. Heb echt een ander paard terug gekregen. Ze komt makkelijker op gang, veel actiever en veel beter voor het been.
Ik ben normaal erg scepties over dit soort dingen maar ben erg blij dat ik me heb laten overhalen.

Eline: mijn paard heeft een hanetred en een gevoelige onderrug. Ook zijn bekken staat niet correct. Ik merk dat mijn paard lengte buigingen makkelijker oppakt. En dat al naar een paar dagen. Wie weet wat er verbeterd word na nog meer dagen!

Tanya: ik gebruik de Recuptex altijd. Wat ik oa merk is dat mijn paard makkelijker op gang komt en dat hij in het begin beter de hoeken door rijdt.

Nienke Lieferink: Ik gebruik de Bucas Recuptex light nu een paar maanden. Mijn merrie staat rustiger op de trailer en op de wasplaats. Ze was daar altijd vrij druk. Draaien en krabben. Toen ik de deken de eerste keer gebruikte ging ze op 3 benen staan en begon te proesten. Ik dacht nog zal wel toeval zijn. Niks was minder waar, ze is gewoon rustiger met de deken op. Tijdens het rijden merk ik dat ze minder spanning in de bovenlijn heeft. Voor mijn merrie dus een ideale deken.

Debby:Mijn paard heeft snel last van spanningen wat hij lang vasthoudt. Zodra hij onder de recuptex staat zie ik hem ontspannen. Tijdens het rijden is hij gelijk veel losser in zijn lijf en kan hij de spanning veel sneller loslaten waardoor we gelijk fijn aan de training kunnen beginnen.

Stalgenootje.nl: Kira heeft in het verleden ernstige rugklachten gehad en heeft altijd veel spierspanning. Een ding is zeker, het doet iets. Kira wordt onder de deken lekker warm en heeft een veel meer ontspande rug. Kijk voor uitgebreide info op de site stalgenootje.nl, revieuw 10/12/2017