• gratis bezorging vanaf €49,-
  • voor 20.30 besteld, morgen in huis
  • klantwaardering: 9.3
  • alles uit voorraad leverbaar

Falabella, klein maar fijn

Over de hele wereld zijn veel soorten paarden te vinden: ranke arabieren, stevig gebouwde trekpaarden, snelle volbloeden, rustige Tinkers, grote Shires en kleine Falabella’s. Ondanks de grote verschillen zijn het allemaal paarden. In onze webshop bieden wij producten aan voor al deze soorten paarden. Iedereen kan ons terecht! Voor een aantal rassen hebben we een speciale afdeling ingericht op de webshop. Eén van die rassen is de Falabella.

Oorsprong
De Falabella is het bekendste miniatuurpaard ter wereld. Ze zijn klein maar hebben toch de bouw van een paard. De oorsprong van het ras ligt in Buenos Aires. Hier vond Patrick Newell een kudde kleine paarden. Hij haalde de kleinste paarden uit de kudde en begon met het fokken van kleine fijne paarden. Zijn kudde droeg hij uiteindelijk over aan zijn schoonzoon Juan Falabella. Generatie op generatie werd het fokken van de kleine paarden doorgegeven. Wist je dat de naam Falabella komt van deze familie Falabella?

Nu
Tegenwoordig controleert het stamboek door middel van een DNA test of het om een echte Falabella gaat. Daarnaast moet aantoonbaar zijn dat de voorvaderen- en moeders afkomstig zijn van de Falabella ranch in Argentinië. Erg streng! En dat allemaal om dit bijzondere paardenras raszuiver te houden.

Show
Ondanks dat de kleine Falabella de lichaamsbouw van een paard heeft is het niet geschikt om te rijden. Wel worden er verschillende shows aan de hand gedaan waarbij naar de beweging van de Falabella wordt gekeken of een sprongetje wordt gemaakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van showhalsters die het edele hoofd mooi laten zien.

Kou
Omdat een Falabella een stuk minder lichaamsvolume heeft dan een Shetlander kun je je wel voorstellen dat een Falabella gevoeliger is voor kou. Met een warme deken maak je een Falabella in de winter dus erg blij. Vanwege het ranke lichaam is het verstandig speciale Falabella deken aan te schaffen die rekening houdt met de lichaamsbouw. Zo sluit de deken mooi aan en kan er geen koude wind onder de deken komen.

Speciale unieke pasvorm voor Falabella’s

Ondertussen al benieuwd geworden naar onze producten voor dit kleine paardenras? Bekijk de speciale afdeling van onze webshop hier.