• gratis bezorging vanaf 49,-
  • alles uit voorraad leverbaar
  • klantwaardering: 9.3
  • voor 20.30 besteld, vandaag verzonden!*

Therapeutische producten voor paarden: een must-have?

De laatste jaren zijn er steeds meer therapeutische producten voor paarden op de markt gekomen. Deze producten kunnen tal van medische problemen voorkomen, maar kunnen ook helpen bij de behandeling van een breed scala van aandoeningen. Er zijn paarden met gevoelige spieren en/of paarden waarbij het van belang is dat zij producten gebruiken die een herstellende werking hebben. Wij hebben verschillende producten in ons assortiment die een therapeutische werking op je paard hebben.

Therapiedeken voor je paard

Het aanbod in therapeutische producten bestaat onder andere uit therapeutische dekens. Deze dekens stimuleren de bloedsomloop en werken preventief tegen blessures. Deze dekens zijn te gebruiken bij paarden die last hebben van stijve of gevoelige rugspieren, voor en na de training. Ook zijn er therapeutische dekens die de hele dag gedragen kunnen worden. De dekens kunnen vaak als stal-, zomer-, transport- en staldeken gebruikt worden. Bijvoorbeeld de Bucas Therapy deken. De Bucas Therapy deken stimuleert de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer in het lichaam en de rug van het paard, die geneest en vermindert zowel zwelling en ontsteking en bevordert een snellere genezing. Lees meer over deze deken in deze blog.

De dekens zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en tevens als uitrijdeken of stapmolendeken.

PS. Ook aan je kleine, trouwe viervoeter is gedacht! Er zijn ook therapeutische dekens of kleedjes beschikbaar voor je hond.

Therapeutisch zadeldek voor je paard

Wil je dit effect versterken en ook tijdens het rijden een therapeutisch product gebruiken? Daarvoor bieden wij therapeutische zadeldekjes aan. Deze zadeldekjes stimuleren, net zoals de therapeutische dekens, de bloedsomloop en werken preventief tegen blessures. De zadeldekken zijn ideaal voor paarden die last hebben van stijve of gevoelige rugspieren.

Therapeutisch dekje paard

Therapeutische beenbeschermers voor je paard

Daarnaast is er keuze uit verschillende therapeutische beenbeschermers. Deze therapeutische beenbeschermers stimuleren eveneens de bloedsomloop, helpen blessures te voorkomen en stimuleren genezing. Naast beenbeschermers hebben wij ook een therapeutische hakbeschermer voor paarden die hoger in het been ondersteuning kunnen gebruiken. Verder hebben wij ook verkoelende beenbeschermers in ons assortiment, bijvoorbeeld de Ice-Vibe Boots.

Wil je meer informatie over LeMieux therapeutische beenbescherming? Lees dan deze blog.

Calming masker voor je paard

Kan jouw paard wel wat extra ontspanning en concentratie gebruiken tijdens het rijden? Dan is het Fenwick Liquid Titanium Calming Masker wellicht geschikt! Het materiaal waar dit masker van gemaakt is, Liquid Titanium, is opgebouwd uit twee bronnen: Far Infrared Rays (FIR) en negatieve ionen. Wanneer deze twee bronnen samenkomen, zoals in het masker, heeft het een rustgevend effect. Het masker bevordert de doorbloeding en zuurstoftoevoer, zorgt voor meer focus en het vermindert angst en stress. Je kunt het masker tevens gebruiken op stal, in de paddock of tijdens het reizen.

Ben je benieuwd naar alle therapeutische producten voor paarden? Klik dan hier. Heb je nog vragen of heb je advies nodig voor jouw paard? Neem dan zeker even contact met ons op.

therapeutisch masker paard