• gratis bezorging vanaf 49,-
  • alles uit voorraad leverbaar
  • klantwaardering: 9.3
  • voor 20.30 besteld, vandaag verzonden!*

Welke maat halster voor mijn veulen?

Welke maat halster heb je nodig voor jouw veulen? In deze blog vertellen wij jou meer over welke veulenhalsters er allemaal zijn, welke verschillende maten er allemaal zijn en hoe je de juiste maat halster uitkiest voor jouw veulen en hoe je jouw veulen kan laten wennen aan het dragen van een halster.

welke maat halster veulen

Welke veulenhalsters zijn er?

In ons assortiment hebben wij veulenhalsters van verschillende merken opgenomen: QHP, HB, Norton, Harry’s Horse, Eskadron… De keuze is reuze! De halsters zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, soorten, met glitter, zonder glitter, onderlegd met zacht materiaal. Zo is er voor ieder veulen een passend halster! Als je een idee hebt van wat voor soort halster je graag wilt voor je paard, is het de uitdaging om de juiste maat te bepalen. Wij helpen je hier graag bij!

welke maat halster veulen

Welke maat halster heb ik nodig voor mijn veulen?

QHP veulenhalsters

Bij QHP zijn er vijf verschillende maten in veulenhalsters verkrijgbaar: V1, V2, V3, V4 en Jaarling. Wanneer je een veulentje hebt van een Falabella of een mini-Shetlander, is V1 de juiste maat voor jouw veulentje. Je kunt het beste voor V2 gaan wanneer je een veulentje hebt van een Shetlander. Als je een veulen hebt van een pony, past V3 het beste. Verder heb je maat V4 nodig wanneer je een veulen hebt van een paard. Tot slot kies je het beste voor de maat Jaarling wanneer je een groot veulen hebt of je veulen al wat ouder is (jaarling). Als je veulen pas geboren is, kan het zijn dat je de eerste paar weken ene maatje kleiner nodig hebt. Bijvoorbeeld: een veulen van een paard kan de eerste paar weken een maat V3 nodig hebben. Als het veulen wat gegroeid is, kun je een V4 halster aanschaffen.

HB veulenhalsters

Bij HB zijn er ook vijf verschillende maten in veulenhalsters. Bij een klein veulentje, bijvoorbeeld een veulen van een Falabella of een mini-Shetlander, is de maat Mini het meest geschikt. Heb je een iets groter veulen, van bijvoorbeeld een Shetlander of een kleine pony, dan is de maat Mveul de beste keuze voor jouw veulen. Heb je een veulen van een grotere pony, dan kun je het beste gaan voor de maat Baby-Veulen. De maat Veulen is geschikt voor veulentjes van een paard. Als je een groot veulen hebt of een ouder veulen (jaarling), dan is de maat Jaarling de beste keuze. Als je veulen pas geboren is, kan het zijn dat je de eerste paar weken ene maatje kleiner nodig hebt. Bijvoorbeeld: een veulen van een paard kan de eerste paar weken een maat Baby-Veulen nodig hebben. Als het veulen wat gegroeid is, kun je een maat Veulen aanschaffen.

Norton veulenhalsters

Bij veulenhalsters van Norton wordt onderscheid gemaakt tussen twee maten veulenhalsters. Wanneer je een veulen hebt van een pony, kun je het beste een halster met de maat Mveul kiezen. De maat Veulen is het meest geschikt wanneer je een veulen hebt van een paard.

Eskadron en Harry’s Horse veulenhalsters

De Eskadron en Harry’s Horse veulenhalsters zijn verkrijgbaar in maat Veulen. Deze halsters zijn geschikt voor veulens van paarden. Deze halsters zijn gemakkelijk te verstellen en een stuk kleiner te maken waardoor deze ook zullen passen op een pasgeboren veulen van een paard.

In dit overzichtje zie je snel welke maat jij nodig hebt voor jouw veulen

welke maat halster veulen

Heb je advies nodig over welke maat halster je nodig hebt voor je veulen of heb je een andere vraag? Neem dan zeker even contact met ons op!

Je veulen laten wennen aan het halster

Wat het veulen in de eerste paar dagen van z’n leven leert, vergeet hij nooit meer. Doe daarom het veulen in de eerste dagen van z’n leven een halstertje om zodat hij daar alvast aan kan wennen. Zorg ervoor dat het halster de juiste pasvorm heeft zodat het niet knelt maar zeker ook niet te ruim (los) zit. Ga zacht te werk wanneer je het halster aan wilt doen. Houd het halster eerst in je linkerhand en omhels het veulen met je rechterarm. Streel hem ondertussen aan de rechterzijde van zijn hals. Neem nu met je rechterhand ook het halster vast en laat z’n neus in het halster glijden. Omdat je rechterarm zich al boven de hals bevindt, is het op deze manier eenvoudiger om het halster te sluiten.

Verstel het halstertje regelmatig wanneer dat nodig is zodat de pasvorm met de groei van het hoofdje mee gaat. Wanneer het veulen uit z’n halster is gegroeid en het te klein is geworden, schaf dan een grotere aan.

Bekijk alle benodigdheden voor jouw veulen in onze veulenshop! Wil je meer weten over waar je allemaal aan moet denken als je een veulentje verwacht? Lees dan deze blog.